Dünyadan Futbol Romen takımına Türk hoca

Romen takımına Türk hoca

13.11.2012 - 14:23 | Son Güncellenme:

Kariyeri boyunca Romanya'da Steau Bükreş, Cluj gibi köklü takımlarda yardımcı antrenörlük yapmış olan, ülkemizde de Giresunspor ve Mersin İdman Yurdunda teknik direktör olarak görev yapan Yüksel Yeşilova, Romanya'nın köklü takımlarından Dinamo Bükreş ile anlaştı.

Romen takımına Türk hoca

DİNAMO BÜKREŞ BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI

Haberin Devamı

Başarılı teknik direktör, Dinamo Bükreş ile anlaşmasını kendisi için sürpriz olmadığını söylerken sözlerine şöyle devam etti: "Ben daha önce de Romanya'nın en büyük takımlarını çalıştırdım. Steau Bükreş, Cluj gibi takımlarda yıllarca görev aldım. Son Türkiye'de yaşadığımız talihsiz olaylardan sonra Romanya'ya geri dönmeye karar verdim. Astra Ploiste takımı ile anlaştım ligte 14. olarak başlağımız takımı Allah'ın yardımıyla 2.sırada tamamladık.Bu durum Romen spor kulüplerinin dikkatini çekti ve akabinde Dinoma'dan teklif geldi. Bende bu teklifi değerlendirdim."

POPESCU'NUN DURUMU ZOR GÖZÜKÜYOR

Romanya Futbol Federasyonu’na adaylığını açıklaması beklenen Popescu’nun, 12 transferde 10 milyon doların üzerinde haksız kazanç sağladığı iddaları için Yeşilova, Popescu'nun durumu zor gözüküyor diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu dava uzun süredir sürüyordu. Davanın böyle olacağını çoğu insan biliyordu. Davada ceza alan Cristi Borcea zaten ülke dışına çıkmıştı. Amerika da işini kurmaya bakıyordu. Ceza bekliyorlardı ama bu kadar yüksek beklemiyorlardı. Olay tamamen yurt dışına yapılan transferlerin, alınan transfer menejerlik ücretinin düşük gösterilmesiyle ilgili.Yani ülkede çok düşük vergi ödemekten. Popescu'nun durumu zor gözüküyor."dedi

Haberin Devamı

CADU ŞİKE İŞİNE KARIŞACAK BİRİ DEĞİL

Roman gazetecinin ortaya attığı şike iddalarının Roman basınında yankı bulup bulmadığı sorusuna " Romanya'da o kadar üzerine düşülmüyor o konunun.Tam bir deli saçması. Birisi bir şey yazmış kaynak belli değil, yapan belli değil. Amaç bura da Türkiye'nin güçlü bir takımını zedelemek ben yıllarca Cluj'da çalıştım ne Cadu bunu yapacak biri nede Cluj böyle bir işe karışacak takım."şeklinde cevapladı.

CLUJ'UN ESKİ GÜCÜ YOK

Cluj-Braga maçı içinde Cluj'un çok fazla şansı olmadığını dile getirerek "Galatasaray maçında Cluj'u gördünüz eski gücü yok,Romen futbolunun eski gücü yok."dedi

Radyospor