Skorer Rötarlı tur

Rötarlı tur

18.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rötarlı tur

Rötarlı tur

Yalçın Türk

FENERBAHÇE, Antalyaspor maçı için İkitelli'den yola çıkıldığında saatler 16.30'u gösteriyordu. Spor yazarları ve foto muhabirleri stada geldiğinde ise saat 21.30'u buluyordu. Biz maça geç kaldık derken, Antalyaspor kafilesinin de henüz stada gelmediğini öğrendik. Kırmızı - Beyazlılar ile spor sayfalarının emekçileri kar engeline, trafik keşmekeşine takılmıştı. Karla kaplı olan sahada maçın oynanıp, oynanmayacağı tartışılıyordu. Saha hazır olunca hakem maçın oynanacağını açıkladı. İşte Fenerbahçe ile Antalyaspor arasındaki kupa rövanşı böyle zor koşullarda başladı.
Ağır bir zemin, dondurucu soğuk, futbol oynamayı engelleyemedi. Her iki takımın oyuncuları sahada çok yönlü mücadele etmek zorunda kaldılar. Futbol topuna hükmetmenin zor olduğu Fenerbahçe stadında, Sarı - Lacivertliler yine savunmalarıyla ayaktaydı. Özellikle Uche ve Högh etkili futbollarıyla Fenerbahçe'yi topladılar. Fizik güçleri ve akıl dolu çıkışlarıyla etkili oldular. Savunmanın sağında ve solunda oynayan Mustafa Doğan, Halil İbrahim ikilisi de, Uche ve Högh'e ayak uydurunca Fenerbahçe rahat bir tempoda maçı tamamladı.
Şekerspor maçında adeta şov yapan forvet, dün eski kimliğine bürününce galibiyet yine orta sahadan gelecek sürpriz bir isme kalmıştı. Ve bu isim dün gece Okocha oldu.
Otobüsten inip ayağının tozuyla Fenerbahçe stadına çıkan Antalyaspor bütün olumsuz şartlara rağmen bir mucizeyi gerçekleştirmek için özellikle ilk yarıda belki de elinden gelen herşeyi yaptı. Ancak Fenerbahçe savunmasını ve Rüştü'yü aşamadı.
Sonuçta, Fenerbahçe cumartesi günü Gençlerbirliği ile oynayacağı zorlu maç öncesi bu galibiyetle iyi bir moral buldu.

Yazarlar