Basketbol Ruşen Çetin: Hedefimiz Şampiyonlar Ligi

Ruşen Çetin: Hedefimiz Şampiyonlar Ligi

31.05.2019 - 11:59 | Son Güncellenme:

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ruşen Çetin, 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hedeflediğini söyledi.

Ruşen Çetin: Hedefimiz Şampiyonlar Ligi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon şampiyonluğa ulaşan takımlarının önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara koşacağını belirten Ruşen Çetin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un seçim sürecinde engelli sporuna da yöneleceklerini belirttiğini hatırlatan ve bunun üzerine çalışmalara başladıklarını dile getiren Çetin, "Elimize İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübüne isim sponsoru olma gibi bir fırsat gelince biz de bunu değerlendirdik ve ilk yılımızda engelli basketbol sponsorluğuna girdik. Belli bir zaman sonra bu tamamen 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kontrolüne geçecek. Sayın Ali Koç ve genel kurulun vereceği kararla Fenerbahçe Kulübüne engelli basketbol şubesi olarak devredilecek fakat bunun süresinin ne zaman olacağını söyleyemeyiz. Bunu önümüzdeki zaman belirleyecektir." ifadelerini kullandı.

Engelli basketboluna ilginin günden güne arttığını ve çekişmeli maçların seyirciler tarafından ilgi gördüğünü aktaran Çetin, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu yıl kazandığımız şampiyonluğu önümüzdeki yıl da devam ettirmek istiyoruz. Güçlü bir kadro kurmak ve bu işi kurumsal hale getirmek istiyoruz. Bunu artık hatırı sayılır bir branş haline getirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl Euroleague 3'ten 2'ye transfer olmak daha sonraki yılda 1'e transfer olmayı planlıyoruz. Bizim en önemli hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde oynamak."

Ogün Karataş: "Bütün engelli gençlerin spor yapmasını istiyorum"

1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı Menajeri Ogün Karataş, engelli gençlerin spor yapmasını istediğini belirtti.

Yaklaşık 7 sene önce çıktıkları yolda her sene büyüyerek ilerlediklerini dile getiren Karataş, "Fenerbahçe ile birleşmenin ilk aşamasını 1907 Fenerbahçe Derneği ile başlattık. 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticileriyle görüştük. Bir yol haritası belirledik ve kulübümüzün isim sponsorluğu üzerinde karar kıldık. Bu sezon kendileriyle bütünleştik. Kendileri de çok heyecan duydular, çok hoşlarına gitti, çok benimsediler, sahiplendiler ve sonunda şampiyonluk geldi." diye konuştu.

Engelli basketbolununun seyir zevki yüksek bir spor olduğunu ve bilinirliliğinin arttırılması gerektiğini belirten Karataş, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Fenerbahçe ile birleşmek kesinlikle beklentilerimizi karşıladı. Sporumuzda Galatasaray ve Beşiktaş var ama Fenerbahçe yok. Biz sporculara bakarak bunu görüyoruz. Karşınızda büyük camialar var. Yaptığınız sporun arkasında bir camia bir taraftar varsa o zaten bilinirliliği de arttırıyor işinizi de kolaylaştırıyor. Bu oluşum yeni doğmuş bir bebek. Bu oluşumun içine Fenerbahçe Kulübü henüz girmedi. Sadece 1907 Fenerbahçe Derneği var bunun içinde ve bu bebek çok sağlıklı büyüyor. Önümüzdeki senelerde işin içine Fenerbahçe de katıldığı zaman çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum."

Fenerbahçe ile önümüzdeki senenin planlamasını henüz yapamadıklarını ifade eden Karataş, "Bire bir yapmış olduğumuz gelişmelerde birlikteliğin devam edeceği sinyalini alıyoruz. Zaten 1907 Fenerbahçe Derneği de bu yola 1-2 yıllık bir bakış açısıyla çıkmadı. Onlarda uzun süreli bir birliktelikle yola çıktılar. Biz geçiş sürecini 1907 derneğiyle gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de çok fazla sayıda bedensel engelli insanın bulunduğunu ve gençlerin çoğunun spor yapmadığını vurgulayan Ogün Karataş, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Bütün engelli gençlerin spor yapmasını istiyorum. Çünkü onların hayatındaki spor onları çok değiştiriyor. Rehabilite ediyor, topluma kazanımlarını sağlıyor ve bu şekilde para kazanmalarına vesile oluyor. Her kulüp kendi bireysel çalışmasını yapıyor federasyonun o yönde bir katkısı yok. Bütün engelli gençlerin spor yapması için kulübümüze gelmelerini istiyorum."

Mücahit Günaydın: "Zoru başardığımızı düşünüyorum"

1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı sporcularından Mücahit Günaydın zoru başardıklarını ifade etti.

Ligde normal sezonu 4. sırada tamamladıklarını ve bunun kendilerini biraz endişelendirdiğini dile getiren Mücahit, play-off'larda ise çok zorlu bir süreci geçerek şampiyonluğa ulaştıklarını dile getirdi.

Play-off sürecinde 9 günde 9 maç yaptıklarını vurgulayan Mücahit, "Zoru başardığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe'nin bu sene bu işe dahil olmasıyla bizim de böyle bir başarımızın denk gelmesi güzel oldu. Bizim arkamızda büyük bir kulübün olması çok önemli. 1907 Fenerbahçe Derneği bu işe dahil oldu. Adının içinde Fenerbahçe geçmesi bile o tribünlerin biraz da olsa dolu olmasına sebep oluyor ve bu insanı mutlu ediyor." şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı

Engelli gençlerin evlerine kapanmaması gerektiğinin altını çizen ve burada ailelere büyük görev düştüğünü ifade eden Mücahit, şunları aktardı:

"Ben 9 yaşımda engelli kaldım. Olduktan sonra ister istemez içe kapanıklık oluyor. Okuldan sonra sosyal hayatın olmuyor. Onlara tavsiyem herhangi bir spor branşıyla ilgilenirlerse kendilerine çok faydası olur. Çünkü ben de şu an öyle insanlar olduğunu tahmin ediyorum. Herhangi bir branşla ilgilenirseniz bu içe kapanıklığı aşıyorsunuz çünkü sosyal çevreniz genişliyor. Birazda kendilerinin ve ailelerin adım atması gerekiyor. Evde oturan birini kimse bilemez. Ailelerin yardımcı olması gerekiyor. Aileleri bu işe adım atmalı. Mutlaka evlatlarını bir spor branşıyla tanıştırmalı."

Yazarlar