Skorer Rüştü'ye sahte iskân vermişler

Rüştü'ye sahte iskân vermişler

14.07.2009 - 09:56 | Son Güncellenme:

Rüştü'nün villasını satın alacak alıcı evin borcunu öğrenmek istedi, belediyenin verdiği dosya Rüştü'yü şok etti

Rüştüye sahte iskân vermişler

Rüştüye sahte iskân vermişler
Beşiktaş ve milli takımın file bekçisi Rüştü Reçber'e sahte iskan belgesi şoku. Rüştü, 1998'de Fenerbahçe'de oynarken Kartal'a bağlı Dragos Orhantepe Mahallesi Erguvan Sokak'ta 900 metrekarelik arsa aldı ve buraya bodrum kat dahil toplam üç katlı bir villa yaptı. Yalova ve Adalar manzaralı lüks villanın iskanını almak için aylarca Kartal Belediyesi'ne gidip gelen Rüştü'ye 2006'da iskan belgesi verildi.
 
Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre; Lüks villalarıyla ünlü Dragos'ta proje dışı yapılanmalar olduğu için bina sahipleri iskan alamıyordu. Belediyeden iskanını alan milli kaleci Rüştü, 2008 yılında havuzlu lüks villasını 1 milyon 750 bin dolara satışa çıkardı. Dragos'ta bulunan bazı emlakçılara da satış için yetki veren Rüştü'nün villasına geçtiğimiz Nisan ayında müşteri çıktı. İskan belgesi dahil tüm resmi evrak yasal olduğu için Rüştü'yle görüşen ve fiyatta anlaşan yeni alıcı Kartal Belediyesi'ne gidip, villanın borcunun olup olmadığını öğrenmek istedi. Kartal Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri, villanın dosyasını çıkardığında Rüştü şoke oldu. Çünkü yetkililer, "Binanın proje dışı kaçak bölümleri var. Söz konusu yapının iskanı yok" cevabını verdiler. Rüştü, "Nasıl olur, elimde iskan belgesi var" diye itiraz etti. Ancak belediyenin imar müdürlüğü yetkilileri, dosyayı detaylı inceleyince gerçek ortaya çıktı. Eski belediye yetkilileri Rüştü'ye, başka bir binanın adresini göstererek sahte iskan belgesi düzenlemişti. Bu gelişme üzerine Rüştü'nün bulduğu müşteri iskan belgesinin olmadığını görünce villayı satın almaktan vazgeçti.

Haberin Devamı

BELEDİYE: MAALESEF DOĞRU

Bu gelişme üzerine Kartal Belediye Başkanı Dr. Altunok Öz ve ilgili müdürlük yetkilileri harekete geçti. Başkan Öz, "Maalesef, milli takımın ve Beşiktaş'ın file bekçisi Rüştü Reçber'e sahte iskan belgesi verilmiş. Konunun soruşturulması ve sorumluların ortaya çıkarılması için Teftiş Kurulu Başkanı Tayfun Çavuş'a dosyayı verdik. Teftiş Kurulu raporunu tamamladıktan sonra sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Rüştü Reçber'in villasındaki iskan belgesiyle ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunu sorduğumuz Teftiş Kurulu Başkanı Çavuş ise, "Önümüzdeki hafta sonuçlandıracağız. Bu aşamada bilgi vermem doğru olmaz" diyerek konuşmak istemediğini belirtti.