Dünyadan Futbol Rusya'da ırkçılık tartışması

Rusya'da ırkçılık tartışması

03.11.2014 - 14:41 | Son Güncellenme:

Rus ekibi Rostov'un teknik patronu Igor Gamula'nın siyahi futbolcularla ilgili sözleri şok etkisi yarattı.

Rusyada ırkçılık tartışması

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya'da futbolla ilgili olumsuz haberlere bir yenisi eklendi. Ülkenin birinci liginde önde gelen ekiplerden Rostov takımının teknik direktörü, siyahi futbolcularla ilgili ırkçılığa varan ifadeler kullandığı gerekçesiyle eleştirildi.

Rostov Teknik Direktörü Igor Gamula, Kamerunlu futbolcu Benoit Angbwa'nun transferine yönelik bir soru üzerine "Artık daha fazla siyahi oyuncu almayacağız. Zaten bizde bunlardan altı tane var. Yeterince kara derili oyuncumuz var" dedi.

Siyahi oyuncularla ilgili sözlerini, son günlerin en büyük korkularından Ebola hastalığı ile de ilişkilendiren Gamula, "Siyahi futbolcular Ebola'yı kulübümüze bulaştırabilir" diye konuştu. Rus teknik adam, ebola üzerinden siyahi oyuncularla ilgili şaka yaptığını söylese de bu sözleri tepki çekti. Rostov, bu sezonun başında UEFA Avrupa Ligi play off turunda Trabzonspor ile karşılaşmış, bordo-mavililere elenmişti.

Haberin Devamı

Capello rest çekti

Öte yandan Rusya Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello, Rusya Futbol Federasyonu'na çağrıda bulundu. Mayıs ayından bu yana maaşını alamadığı belirtilen İtalyan teknik adam, "Artık sabrımın sonuna geliyorum. Ya paramı ödeyin ya da ben gidiyorum" şeklinde konuştu. Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan, EURO 2016 elemelerine de istediği gibi başlayamayan Rusya'da Capello, hesap vermesi için meclise çağrılmıştı. Yıllık ücreti 8 milyon euro olan deneyimli hocanın kontratı 2018'e kadar.