Antalyaspor Sagiv Jehezkel ülkesine geri döndü!

Sagiv Jehezkel ülkesine geri döndü!

16.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Antalya-Trabzon maçında attığı golün ardından yaptığı skandal sevinç nedeniyle gözaltına alınan İsrailli futbolcu dün serbest bırakılırken, özel uçakla ülkesine döndü. Jehezkel’in ifadesinde ise “Kimseyi provoke etmek için bir hareket yapmadım. Ben de savaşın son bulmasını istiyorum” dediği öğrenildi.

Sagiv Jehezkel ülkesine geri döndü

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını destekler nitelikteki bileğindeki yazıyı gösteren futbolcu Sagiv Jehezkel’in yaptığı skandal hareketin yankıları dün de devam etti.

Haberin Devamı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan futbolcunun Antalyaspor Yönetimi de kadrodan çıkarıldığını duyurdu. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı Jehezkel tercüman aracılığıyla ifade verdi.

Jehezkel’in ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak ya da provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İsrailli futbolcu adliyedeki işlemlerin ardırdan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jehezkel, daha sonra kendisini almaya gelen otomobille havalimanına gitti ve özel uçakla ülkesine döndü.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sagiv Jehezkel’in ülkemizden ayrıldığının duyurulması üzerine sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Bakan Bak, “Merhamet coğrafyasında zulmün sancaktarlığını yapmanın mutlaka bir karşılığı olur” ifadesini kullandı.

"GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"

Antalyaspor Basın Sözcüsü Alkan Evren, sözleşmeyi fesihle ilgili hukuki işlemleri sürdürdüklerini bildirdi. Başkan Sinan Boztepe ise “Antalyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA nezdinde 4’lü görüşme gerçekleştiriliyor. Sözleşmesiyle ilgili son durum yarın (bugün) netlik kazanacak. Antalyaspor siyaset üstü bir kurumdur. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

2'NCİ SKANDAL EDEN KARZEV'DEN

Başakşehir’in İsrailli futbolcusu Eden Karzev de skandal bir paylaşım yaptı. Karzev, ‘100 gün’ ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp paylaşarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına destek verdi ve rehinelerin serbest bırakılmasını istedi.

Bu gelişmenin ardından turuncu-lacivertliler açıklama yaparken, “Ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak kulüp disiplin talimatlarını ihlal eden Karzev hakkında disiplin soruşturması başlatılmış olup, yazılı savunması talep edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Karzev’i gözaltına aldı. Karzev, verdiği ifadede pişman olduğunu vurgularken, “Çok pişmanım, keşke böyle birşey yapmasaydım” ifadelerini kullandığı öğrenildi. İsrailli futbolcu işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

ÖRNEKLERİ ÇOK FAZLA

Bu olayların örnekleri geçmişte de yaşandı. Fransa temsilcisi Nice’te forma giyen Youcef Atal, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası paylaştığı video nedeniyle ceza almıştı. Ülke basınında yer alan haberlere göre Nice Ceza Mahkemesi, Atal’ı “din temelli nefreti kışkırtma” suçundan yargılamış ve 8 ay ertelemeli hapis ile 45 bin euro para cezasına çarptırmıştı.

Ayrıca söz konusu olaylarda futbolcuların lehine olan durumlar da söz konusu... Filistin için paylaşım yaptığı gerekçesiyle sözleşmesi feshedilen Anwar El Ghazi, eski kulübü Mainz 05’i mahkemeye verdi. El Ghazi kadro dışı bırakılıp gönderilmişti. Şu anda kulüpsüz olan oyuncu, mahkemeyi kazanması halinde tazminat alacak.

Haberin Devamı

PFDK'YA SEVK EDİLDİLER

Türkiye Futbol Federasyonu; Antalyaspor, Başakşehir, Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev’in ideolojik propaganda nedeniyle PFDK’ye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan açıklama şu şekilde: “Trendyol Süper Lig takımları Antalyaspor ve Başakşehir ile futbolcular Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev, ideolojik propaganda nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

Yazarlar