Milli Takım Sahne önce Periler'in

Sahne önce Periler'in

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yaz hem erkekler hem de kadınlarda olimpiyat vizesi kovalayacak olan Türk Basketbolu’nda kalpler önce Potanın Perileri için çarpacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, Fransa’nın Nantes şehrinde bugün start alacak elemelerdeki ilk maçını yarın oynayacak.

Sahne önce Perilerin

Türk Basketbolu, Potanın Perileri ile büyük bir heyecana daha tanık olacak. A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Fransa’nın Nantes şehrinde bugün başlayacak olan olimpiyat elemelerindeki ilk maçını yarın Arjantin ile oynayacak. 19 Haziran’a kadar sürecek elemelerde 12 ülke kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Türkiye, Arjantin ve Kamerun ile B Grubu’nda yer alacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler, çeyrek finale yükselecek. A/B ile C/D grupları çapraz eşleşmeyle bir üst turda mücadele edecek. Çeyrek final maçlarını kazanan 4 takım Brezilya’nın Rio şehrinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için vize alacak. Kaybeden 4 takım arasında ise mücadele sürecek ve aralarından bir ekip daha Rio vizesini elde edecek.

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, daha önce Ankara’da düzenlenen elemele maçlarından zaferle ayrılmış ve tarihinde ilk kez 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanmış, olimpiyatlarda da büyük bir başarı yakalayarak 5. sırada yer almıştı. Öte yandan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, olimpiyat öncesinde oynadığı 6 hazırlık maçını da kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

‘Büyük hayallerimiz var’

A Milli Basketbol Takımı Coachu Ekrem Memnun, artık resmi maçların başlamasını 4 gözle beklediklerini ve tam olarak hazır olduklarını söyledi. Artık küçük detaylar üzerine çalıştıklarını ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Konsantrasyonumuz maksimumda. 3 maçımızı da kazanarak Olimpiyat vizesi almak istiyoruz. Olimpiyatlar’a katılırsak da tüm gücümüzle çalışarak, ülkemizi gururlandıracak sonuçlar alacağız. Bizim çok büyük hayallerimiz var, umarım hepsini başarırız” dedi.

A Grubu: Küba, Yeni Zelanda, Fransa
B Grubu: Türkiye, Kamerun, Arjantin
C Grubu: Belarus, Güney Kore, Nijerya
D Grubu: Venezuela, İspanya, Çin