Skorer Sambacı'nın baba sevgisi ağır bastı

Sambacı'nın baba sevgisi ağır bastı

27.01.2009 - 11:07 | Son Güncellenme:

.

Sambacının baba sevgisi ağır bastı

Türkiye’nin ilk Brezilyalı bayan hentbolcusu Adriana Do Nascimento Lima, babasının kalp rahatsızlığı nedeniyle spor yaşamına ara verip, ülkesine dönmek zorunda kaldı.
Bayanlar Hentbol Süper Ligi takımlarından Maliye Milli Piyango’da forma giyen 26 yaşındaki Lima, Brezilya’nın başkenti Rio de Jenerio’da taksi şoförlüğü yapan babasının üst üste kalp krizleri geçirmesi sonrasında, 21 Ocak Çarşamba günü Türkiye’den ayrıldı.
Brezilyalı hentbolcu, 16 Ocak Cuma günü babasının kalp krizi geçirdiği haberini almasına karşın, 17 Ocak Cumartesi günü Antalya’da oynanan Muratpaşa Belediyesi maçı için takımla birlikte bu kente gitti. Lima, kampta bulunduğu süre içinde babasının hastalığıyla ilgili ailesinden bilgi aldı. Karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bırakmayan "Sambacı", telefonla da annesi ve kardeşini arayarak, babasının durumunu sordu.
Lima, farklı kazandıkları maçın ardından takımla birlikte Ankara’ya dönerken, 21 Ocak Çarşamba gününe kadar Brezilya’da bulunan babasının sağlık durumunu takip etmeyi de sürdürdü. İlk krizden sonra ameliyat olan baba Antonia, bu operasyondan birkaç saat sonra tekrar kalp krizi geçirince, Lima acilen ülkesine gitti.
Gelişen olaylar sonrasında Brezilyalı oyuncu ile kulüp yetkilileri anlaştı ve Lima’nın sözleşmesi, tüm hakları başkent kulübünde kalmak kaydıyla, karşılıklı olarak feshedildi.
Sözleşmesi 30 Haziran 2009’da sona erecek Lima’nın, Brezilya’ya gittiğinden bu yana babasının durumuyla ilgili olarak kulübe bilgi vermediği öğrenildi.