Kadınlar Futbol Ligi Şampiyon ALG Spor'da Hasan Vural'dan itiraf! 'En ufak bir tereddütümüz yoktu'

Şampiyon ALG Spor'da Hasan Vural'dan itiraf! 'En ufak bir tereddütümüz yoktu'

19.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyon ALG Spor’un teknik direktörü Hasan Vural final gecesini Milliyet’e değerlendirdi, “Finalde Karagümrük maçında ilk yarıda soyunma odasına geride girdik ama en ufak bir tereddütümüz yoktu. 2-0 da geriye düşseydik çevirirdik” dedi.

Şampiyon ALG Sporda Hasan Vuraldan itiraf En ufak bir tereddütümüz yoktu

Turkcell Kadınlar Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonunun şampiyonu ALG Spor oldu. Büyük bir başarıya imza atan Gaziantep temsilcisi; Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi köklü kulüplerin arasından sıyrılarak adından söz ettirdi, zaferini İzmir’de Mustafa Denizli Alsancak Stadı’nda Karagümrük’ü 2-1 yenerek ilan etti.

Haberin Devamı

Bu önemli başarının mimarlarından teknik direktör Hasan Vural, duygularını Milliyet ile paylaştı. Kariyerinde ciddi bir karar vererek kadın futboluna adım atan ve ALG Spor’la şampiyonluk gururu yaşayan Hasan Vural’ın açıklamalarından satırbaşları:

- Sezon gerçekten zorlu başladı. Milli takıma giden çok sayıda oyuncumuz vardı, birlikte çok çalışamadık. Ama daha sonra Kartepe kampımızda çok iyi bir çalışma ortamı yakaladık ve takımdaşlık çok iyi bir seviyeye geldi.

Şampiyon ALG Sporda Hasan Vuraldan itiraf En ufak bir tereddütümüz yoktu

- Kızlarımızı yeni bir sisteme alıştırmaya çalıştık. Geriden oyun kuran, geçiş oyunlarını iyi oynayan, çeşitliliği olan bir sistem oturtmak istedik. 2-3-4-1 sistemiyle oynadık. Bir hayalim vardı. Ben hedefleri olan bir insanım. Güzel futbol oynayan bir takım oluşturmak istedim. Oyuncu seçimlerimizi de transferde buna göre yaptık. Oyuncuların bize, bizim de oyuncularımıza alışmamız bir süreçti. Çok şükür başardık.

Haberin Devamı

- Teknik direktörlük kariyerimde yeni bir döneme başladım. Erkek futbolundan kadın futboluna geçmek çok kolay bir karar değildi. Ama ben buraya gelmeden önce ALG Spor’u izlediğimde çok kaliteli oyuncuların olduğunu görmüştüm.

- Sezonun geç başlaması bizim için biraz kötü oldu. Hazırlıklarımızı yapmışken statü gereği yeni takımların katılmasıyla geç başladı sezon. Süper Lig ekipleri kadın futboluna dahil oldu. Bu sürecin bizim için hem olumlu hem olumsuz tarafları vardı. Ama şükürler olsun kızlarımız sezon boyunca çok iyi performans gösterdi ve istediğimiz şampiyonluğa ulaştık.

- Finalde Karagümrük maçında ilk yarıda soyunma odasına 1-0 geride girdik ama en ufak bir tereddütümüz yoktu. Maçı çevireceğimizi biliyorduk. Soyunma odasında oyuncularımıza ‘kafanızı kaldırın’ dediğimde gözlerindeki o inancı gördüm. Oyuncu değişikliği bile yapmadık devre arasında. Takımımıza inanıyorduk. 60-65 arası maçı çevirdik, maç 4-1’e de gidebilirdi. Biz o maçta 2-0 da geriye düşseydik, çevirirdik.

"KALİTE ARTARSA GELİŞİM SAĞLANIR"

Süper Lig kulüplerinin kadınlar futboluna katılmasının olumlu olduğunun altını çizen Hasan Vural, şu sözleri paylaştı: “Kendi adıma çok sevindim. Kalite ne kadar artasa o kadar gelişim sağlanır. Büyük kulüplerin kadın futboluna katılması olumlu bir gelişme oldu. Sonuçta lige katılan kulüpler ülkemizin güzide kulüpleri. Bu durum da takımımızın motivasyonunu artırdı. Büyük kulüplerin katılmasıyla insanların ilgisi artmaya başladı. Bakış açısı değişmeye başladı. Zaten takımımla da ilk bu konu hakkında konuştuğumuzda belirttim, ne kadar büyük kulüpler işin içine girerse sizin için daha iyi olur dedim. Trabzonspor ve Galatasaray’la grup aşamasında oynadık ve kazandık. Beşiktaş’ı yarı finalde yendik. Finalde Karagümrük gibi önemli bir rakibi yendik.”

Haberin Devamı

"ARTI BİR MOTİVASYON OLDU"

Yarı finalde son şampiyon Beşiktaş’a karşı ilk maçta Vodafone Park’ta aldıkları galibiyeti anlatan Hasan Vural, şu ifadeleri kullandı: “Yarı finalde ilk maçı Beşiktaş’la Vodafone Park’ta oynayacağımız belli olunca takım içinde bir toplantı yaptık. Takımıma, ‘Büyük oyuncular büyük maçlarda, büyük statlarda oynarlar’ dedim. Bizim oyuncularımızın çoğu milli takımda oynuyor, yerli ve yabancı nerdeyse tüm oyuncularımız milli takımda. 14 tane milli oyuncumuz var. Bizim oyuncularımız bu atmosferlere zaten alışkın. Son derece rahatlardı. Hatta aramızda hep konuşuyorduk, böyle statlarda oynamak hep nasip olmaz, tadını çıkaralım, keyif alalım diye. Çok şükür Vodafone Park’ta galibiyet aldık. Bize aslında artı bir motivasyon oldu orada oynamak.”

Haberin Devamı

Şampiyon ALG Sporda Hasan Vuraldan itiraf En ufak bir tereddütümüz yoktu

‘ÇOK KIYMETLİLER"

ALG Spor Teknik Direktörü Hasan Vural, teknik ekibine özel olarak teşekkür etti. Hasan Vural, “Benim için çok değerliler. Ekibimizi sezon başında oluştururken ALG Spor’a aidiyet duyacak insanlarla çalışmak istedik. Barış hocam, Salih hocam, Saniye hanım, Nusret ağabey ve Orhan hocam benim için çok kıymetliler. Çok özverili çalıştılar. Yeri geldi kahrımı çektiler, yeri geldi takımın kahrını çektiler. Hiç düşmediler, bizim düştüğümüz anlarda bizi motive ettiler, hep destek verdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Şampiyonluğun mimarları onlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

"RİZE DÖNÜŞÜ ANLADIM"

Teknik direktör Hasan Vural, şampiyonluğa olan inancının ilk kez Çaykur Rize maçı dönüşünde ortaya çıktığını belirtti, “İlk 3-4 maç takıma ve kadınlar ligine alışmam kolay olmadı. Lige beraberlikle başladık. Kadın futbolunun dinamikleri biraz daha farklı. O nedenle ilk haftalarda adaptasyon zordu. Ama bizim bir Çaykur Rizespor maçımız vardı, Rize’den galibiyetle döndük. O gün benim şampiyonluğa olan inancım çok daha fazla arttı. Kızlarımızın inancı arttı. Sonra zaten ilerledikçe bu filmin sonunun şampiyonluk olacağını anladık” dedi.

"ŞAMPİYONLUĞA İNANCIMIZ TAMDI"

ALG Spor Başkanı Ali Gözcü, Milliyet için tarihi zaferi değerlendirdi, “Bizim şampiyonluğa inancımız tamdı. Emeklerin karşılığını güzel bir başarıyla aldık” dedi.

Kadınlar Süper Lig’de şampiyon olan ALG Spor’da kulüp başkanı Ali Gözcü, Milliyet için özel olarak zaferle bitirdikleri sezonu değerlendirdi.
Başkan Ali Gözcü, en başından itibaren şampiyonluğa inandıklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Toplamda 27 maç oynadık. 5 gol yiyip, 104 gol attık. Sezon başında tüm planlamalarımızı buna göre yaptık. Sezon içinde vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını güzel bir başarıyla aldık. İlk 17 maçımızda gol yemedik ve bu bir dünya rekoru. Sonrasında grubumuzu lider bitirdik. Çeyrek finalde Antalya’yı geçtik, yarı finalde geçen yıl olduğu gibi ezeli rakibimiz Beşiktaş ile karşılaştık. O maçın atmosferi çok iyiydi. Takımımız inançlıydı. “Süper Lig” olunan ilk yılda şampiyon olmak, kupayı almak bizim için anlamlı ve güzel bir başarı oldu. Bizim şampiyonluğa inancımız tamdı. Hocamız zaten gerekli yerlerde motivasyon konuşmaları yapıyordu ama biz takım olarak hep inandık.”

Karagümrük’le oynanan finalde 1-0 geriye düşmelerine rağmen hiç pes etmediklerini aktaran ALG Spor Başkanı, “Maçtan önce de konuştuk, ‘Bu yıl şampiyon biz olacağız’ diye... Bu inancımızı da sahaya yansıttık. Kızlarımız ilk yarıda hafif bir aksaklık yaşasa da ikinci yarıda gerçek kimliklerini ortaya koyarak maçı kazandı” dedi.

Şampiyon ALG Sporda Hasan Vuraldan itiraf En ufak bir tereddütümüz yoktu

"KADIN FUTBOLU İÇİN TEPKİSİZ KALDIK"

Süper Lig takımlarının katılmasını yorumlayan ALG Spor Başkanı Ali Gözcü, “Bu takımların direkt en üst lige girmesinin çok hakkaniyetli olduğunu düşünmüyorum. Fakat kulüp olarak kadın futbolunun gelişimini göz önüne aldık ve buna tepkisiz kaldık. Bizim bu yıl kazandığımız şampiyonluğa 8 Süper Lig takımının katılımı daha çok anlam kattı. Önümüzdeki yıllarda rekabetin ve kalitenin daha çok artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

"16 SAAT GELDİLER, 16 SAAT GİTTİLER"

Finalin İzmir’de olması ve Gaziantep ile aradaki mesafenin özellikle taraftarlarını çok etkilediğini aktaran Başkan Ali Gözcü, “Biz orada hakkaniyetli davranıldığını düşünmüyoruz. Tabii bunlar geride kaldı. Belki takım açısından uçakla seyahat ettikleri için çok bir şey değişmiyor fakat taraftarlarımız için çok büyük bir eziyet oldu. Rakibimizin taraftarları 4 saat yol gelip maçını izlerken bizim taraftarlarımız 16 saat yol gelip, 16 saat yol gittiler. En büyük kahraman taraftarlarımızdır” dedi.

HEDEF AVRUPA

ALG Spor Başkanı Ali Gözcü, kurumsallaşmanın önemi ve Avrupa hedeflerinden de bahsetti. Başkan Gözcü, “Kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Çünkü büyük takımlar kurumsallaşma ile daha doğru yönetilir. Buna yönelik eksiklerimiz varsa bunu her yıl üstüne katarak düzeltmeye çalışıyoruz. 3-5 yıl içerisinde Avrupa’ya kafa tutabilecek yapıya geleceğimizi düşünüyorum. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak için özverili bir şekilde her türlü çabayı göstermeye çalışacağız” yorumunu yaptı.

Yazarlar