Almanya Bundesliga Şampiyonlar Ligi finali öncesi terör korkusu

Şampiyonlar Ligi finali öncesi terör korkusu

25.05.2013 - 16:00 | Son Güncellenme:

B.Münih-Dortmund arasında Wembley’de oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali öncesi Almanya’da terör korkusu yaşandığı ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi finali öncesi terör korkusu

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag / Skorer Özel

Haberin Devamı

Der Spiegel gazetesinin haberine göre, Bundespolisi müdürü Jörg Ziercke’nin, önceki gün(Cuma)Alman yetkilileri birçok kişinin bombalı eylem yapabileceği yönünde uyardığı belirtildi.
Hedefler arasında, başkent Berlin’de Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının dev ekranda gösterileceği yerler olabileceği kaydedildi.
Tehditin tam olarak nerden geldiği konusunda somut bir açıklama yapılmazken, Alman resmi kanalı ARD uyarının Rus Gizli Servisinden yapıldığını öne sürdü.
Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, terör tehdidin tam olarak ne olduğu yönünde kesin bir bilgisinin olmadığını söylerken, ülkesinin uzun zamandan beri teröristlerin hedefinde olduğunu ifade etti.

DEV FİNAL ÖNCESİ LONDRA SOKAKLARI KARIŞTI

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi finali öncesi terör korkusu


Berlin’de günlerden beri 17 Haziran Caddesinin kapalı olduğuna dikkat çekilirken, finali izlemek için ünlü Brandenburger Tor’un önüne birçok dev ekranın yer alacağı bir sahne inşa edildiği bildirildi.
Almanya’nın genelinde final maçını dev ekranlarda izlemek için binlerce futbolseverin yağmur yağsa bile meydanlara akın edeceğine değinilirken, polisin buralara girişlerde çok sıkı arama yapacağı bildirildi.
Polisin ne pahasına olursa olsun, Boston Maraton’unda patlayan iki bomba eylemi gibi bir girişimi engellemek için çok yoğun güvenlik tedbirleri uygulayacağı vurgulandı.

Şampiyonlar Ligi finali öncesi terör korkusu

Alman finali

Şampiyonlar Ligi’nde düğüm bu gece çözülüyor. Borussia Dortmund ile Bayern Münih kupayı kaldırabilmek için TSİ 21.45’te Wembley Stadı’nda sahne alıyor

Şampiyonlar Ligi’nde 2012-2013 sezonunun şampiyonu bugün İngiltere’de belli olacak. Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak olan final karşılaşmasında iki Alman ekibi Borussia Dortmund ile Bayern Münih karşı karşıya gelecek. TSİ 21.45’te başlayacak olan dev mücadele Star TV tarafından ekranlara getirilecek.

İki takım arasındaki buluşma Avrupa’nın 1 numaralı kupasında bir ilke de ev sahipliği yapacak. Daha önce 3 kez aynı ülke takımlarının karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi’nin finalinde ilk kez iki Alman takımı birbirlerine rakip olacak. Daha önce 2000 yılında Real Madrid ve Valencia, 2003’te Milan ile Juventus, 2008’de de Manchester United ve Chelsea finalde buluşmuşlardı.

Haberin Devamı

Almanya’da sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bayern Münih ile Bundesliga’yı ikinci basamakta noktalayan Dortmund bu sezon dört kez karşı karşıya geldi. Almanya Süper Kupa final maçında Bayern rakibini 2-1 mağlup ederken, Almanya Kupası’nda da 1-0’lık üstünlük elde etti. İki takımın ligdeki iki mücadelesi ise 1-1’lik skorlarla berabere tamamlandı.

Götze yok

Borussia Dortmund’un genç yıldızı Mario Götze dev maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Bu, yıldız futbolcunun kaçıracağı 2. büyük final olacak. Götze, geçen yıl Bayern ile oynanan Federasyon Kupası finalinde de sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.