Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde Hakan Çalhanoğlu'nun gecesi! Inter, Milan'ı devirerek avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi'nde Hakan Çalhanoğlu'nun gecesi! Inter, Milan'ı devirerek avantajı kaptı

10.05.2023 - 23:50 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Inter, Milan'ı San Siro'da 2-0 mağlup etti. Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu, dev derbiye damgasını vurdu.

Şampiyonlar Liginde Hakan Çalhanoğlunun gecesi Inter, Milanı devirerek avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi yarı finali Milan-Inter derbisine sahne oldu. San Siro'da 77 bin taraftarın takip ettiği karşılaşmada Inter rüzgarı esti. Lacivert-siyahlılar, maçın ilk 11 dakikasında Edin Dzeko ve Henrikh Mkhitaryan ile bulduğu gollerle Milan'ı 2-0 mağlup ederek finalin kapısını araladı. Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu dev derbide gösterdiği performansla geceye damga vuran isimler arasında yer aldı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

HAKAN ÇALHANOĞLU'NDAN ASİST DZEKO'DAN HARİKA GOL

Şampiyonlar Ligi yarı finali nefes kesen bir Milan-Inter derbisine sahne oldu. Karşılaşmaya Inter daha hızlı başladı. Maçın 8. dakikasında Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda Edin Dzeko muhteşem bir vuruşla Inter'i 1-0 öne geçirdi. Edin Dzeko, bu sezon Luka Modric'le birlikte Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı oyuncu oldu. İki oyuncu da bunu 37 yıl 54 günlük iken başardı 

Milan ilk golün şokunu atlatamadan Inter, Henrikh Mkhitaryan ile bir gol daha bularak 11. dakikada durumu 2-0'a getirdi. Di Marco'nun ara pasına hareketlenen Henrikh Mkhitaryan, düzgün bir vuruşla derbide Inter'i rahatlatan golü kaydetti.

Opta verilerine göre Inter, Nisan 1999'da Juventus-Manchester United (Juventus), Mayıs 2009'da Manchester United-Arsenal (Manchester United) ve Nisan 2022'de Real Madrid-Manchester City (Manchester City) maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasının ilk 11 dakikasında iki gol bulan dördüncü takım oldu.

Haberin Devamı

Maça fırtına gibi başlayan Inter, Hakan Çalhanoğlu ile bir kez daha gole yaklaştı. Milli yıldız yaklaşık 30 metreden inanılmaz bir vuruş yaptı. Direkten dönen topun ardından önce Edin Dzeko ardından Barella fırsatları değerlendiremedi.

Şampiyonlar Liginde Hakan Çalhanoğlunun gecesi Inter, Milanı devirerek avantajı kaptı

MILAN'A BİR ŞOK DAHA!

Inter'in üst üste bulduğu gollerle sarsılan Milan bu kez Ismael Bennacer'in sakatlığı ile sarsıldı. Cezayirli yıldız maçın 18. dakikasında yerini Junior Messias'a bıraktı. Rafael Leao'nun sakatlığı ile Inter karşısına önemli eksiklike çıkan Milan'da Ismael Bennacer'in rövanş karşılaşmasında oynayıp oynamayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

VAR MÜDAHALESİ İLE PENALTI İPTAL EDİLDİ

Dev derbinin 31. dakikasında Simon Kjaer, Lautaro Martinez'i ceza sahasında düşürdü. Hakem Gil Manzano penaltı noktasını gösterdi ve Kjaer'i sarı kartla cezalandırdı. VAR, Manzano'yu uyardı ve İspanyol hakem pozisyonu izledikten sonra penaltıyı iptal etti. Manzano ayrıca, Simon Kjaer'e verdiği sarı kartı da iptal etti.

Şampiyonlar Liginde Hakan Çalhanoğlunun gecesi Inter, Milanı devirerek avantajı kaptı

PIRLO, OKAN BURUK VE CENK ERGÜN, SAN SIRO'DA

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Milan-Inter derbisini San Siro'da takip etti. Milan'ın efsane isimleri arasında yer alan Pirlo, futbolculuk döneminde Milan ile 2002-2003 ve 2006-2007 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan kadroda yer almıştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Cenk Ergün de Milan-Inter derbisini San Siro'a takip etti.

Haberin Devamı

MILAN ÜST ÜSTE FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Milan daha hızlı başladı. Kırmızı-siyahlılar ikinci yarının hemen başında Junior Messias ile gole çok yaklaştı. Messias karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi. Inter, Edin Dzeko ile çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Milan'da Sandro Tonali'nin sert şutu direkten döndü.

Şampiyonlar Liginde Hakan Çalhanoğlunun gecesi Inter, Milanı devirerek avantajı kaptı

HAKAN ÇALHANOĞLU PERFORMANSIYLA BEĞENİ TOPLADI

Edin Dzeko'nun attığı golde asisti yapan Hakan Çalhanoğlu 78. dakikada yerini Roberto Gagliardini'ye bıraktı. Milli yıldızımı oyunda kaldığı 78 dakika boyunca gösterdiği performansla büyük beğeni topladı.

Şampiyonlar Liginde Hakan Çalhanoğlunun gecesi Inter, Milanı devirerek avantajı kaptı

MILAN-INTER: 0-2 (MAÇ SONUCU)

Haberin Devamı

Goller: 8' Edin Dzeko, 11' Henrikh Mkhitaryan

 

Yazarlar