Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde PSG'den tarihi intikam! Mbappe, Barcelona'ya yine acımadı

Şampiyonlar Ligi'nde PSG'den tarihi intikam! Mbappe, Barcelona'ya yine acımadı

17.04.2024 - 07:40 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında PSG unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak Barcelona'yı turnuvanın dışına itti ve 7 yıl önce yaşadığı kabusu bu kez rakibine yaşattı. Kylian Mbappe, Devler Ligi'nde en çok gol attığı takım olan Barcelona'yı yine boş geçmedi.

Şampiyonlar Liginde PSGden tarihi intikam Mbappe, Barcelonaya yine acımadı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona-PSG eşleşmesi yine tarihe geçecek bir sonla bitti. Fransa'daki karşılaşmadan 3-2 galip ayrılan ve yarı final kapısını aralayan Barcelona, İspanya'da PSG'yi konuk etti.

Haberin Devamı

PSG tarihi bir geri dönüşe imza atarak Barcelona'yı deplasmanda 4-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran taraf oldu. PSG'nin tarihi maçta yarı finale yükseldiği maç 2016-17'deki tarihi maçın intikamı niteliği taşıdı. Fransa'nın ünlü spor sitesi L'Equipe 'İntikam havası' başlığını kullandı.

Sezon sonunda PSG'den ayrılarak Real Madrid'in yolunu tutması beklenen Kylian Mbappe, Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol attığı takım olan Barcelona'yı yine boş geçmedi.

Şampiyonlar Liginde PSGden tarihi intikam Mbappe, Barcelonaya yine acımadı

PSG'DEN İSPANYA'DA TARİHİ ZAFER

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında PSG, Barcelona'yı deplasmanda 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek final aşamasında Barcelona ile PSG, Lluis Companys Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Fransa'daki ilk maçı 3-2 kaybeden ve rövanş maçında Raphinha'nın golüne engel olamayan PSG, Barcelona'nın Ronald Araujo'nun atılmasıyla 10 kişi kalmasının ardından müthiş bir geri dönüşe imza atarak karşılaşmadan 4-1 galibiyetle ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı. Barcelona'da ayrıca teknik direktör Xavi de kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

PSG'ye galibiyeti getiren golleri Dembele, Vitinha ve Mbappe (2) kaydetti. Kylian Mbappe, Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol attığı takım olan Barcelona'yı yine boş geçmedi ve attığı 2 golle maçın yıldızı oldu.

Barcelona'yı 4-1 ile geçen PSG yarı finalde Borussia Dortmund ile karşılaşacak.

Şampiyonlar Liginde PSGden tarihi intikam Mbappe, Barcelonaya yine acımadı

7 YIL SONRA GELEN İNTİKAM!

PSG ve Barcelona arasında 2016-2017 sezonundaki son 16 turu maçları tarihe geçmişti. PSG, Fransa'daki maçı Di Maria'nın iki Cavani ve Draxler'in attığı gollerle 4-0 kazanmış ve Camo Nou'ya büyük bir avantajla gitmişti.

Barcelona'nın turu geçmesi için PSG'yi 5 farklı mağlup etmesi gereken maçta Lionel Messi ve arkadaşları PSG'yi unutulmaz bir maçın ardından 6-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Barcelona'ya tarihi maçta galibiyeti getiren goller Luis Suarez, Kurzawa (KK), Messi, Neymar (2) ve Sergi Roberto kaydetmiş PSG'nin tek golü Cavani'den gelmişti.

İspanya'da 'Geri dönüş' anlamına gelen 'Remontada' adını alarak futbol literatürüne giren maç PSG'de büyük bir yıkıma neden olmuştu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Liginde PSGden tarihi intikam Mbappe, Barcelonaya yine acımadı

PSG'nin 7 yıl sonra Barcelona'yı benzer bir senaryoyla Şampiyonlar Ligi'nin dışına itmesi Fransa'da da geniş yankı buldu. Fransa'nın en ünlü spor sitesi L'Equipe, Mbappe'nin görselini kullandığı manşetinde "İntikam havası" başlığını kullandı.

BARCELONA'NIN PANZEHİRİ MBAPPE!

Kylian Mbappe, Barcelona'yı yine boş geçmedi. Sezon sonunda Real Madrid'e transfer olması beklenen Fransız yıldız çeyrek final rövanş maçında Barcelona'ya 2 gol daha atarak Katalan ekibine Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 6'ıncı golünü atmış oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya en çok golü Bayern Münih forması giyen Alman yıldız Thomas Müller 8 golle kaydetti.

Şampiyonlar Liginde PSGden tarihi intikam Mbappe, Barcelonaya yine acımadı