Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nden servet: Tam 107 milyon euro...

Şampiyonlar Ligi'nden servet: Tam 107 milyon euro...

10.05.2019 - 12:36 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde finale kalan iki İngiliz takımı; Liverpool ve Tottenham tarihi bir servetin de sahibi oldu. 107 milyon Euro kazanan Liverpool ile 102 milyon Euro elde eden Tottenham, kasalarını doldurdu.

Şampiyonlar Liginden servet: Tam 107 milyon euro...

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’yı tarihi bir geri dönüşle, 3-0’ın rövanşında 4-0 yenerek finale kalan Liverpool ve Ajax’ı 2-0’dan 3-2 devirip tarihinde bir ilki başaran Tottenham, büyük bir servetin de sahibi oldu. Her iki İngiliz takımı da finale gelene kadar müthiş bir gelir elde etti. Buna göre Liverpool, şu ana kadar 107 milyon Euro kazanırken, Tottenham da 102 milyon euroyu kasasına koydu.

Geçen sezon da final oynayan Liverpool, 81 milyon Euro kazanmıştı. Böylece Kırmızılar tam 26 milyon euroluk bir gelir artışı sağladı. Tottenham da tarihinde hem ilk kez final oynayacak hem de ilk kez böylesi bir servetin sahibi olacak. Öte yandan bu gelirlerin açılımı da dikkat çekiyor. Liverpool’un 107 milyon euroluk gelirinde, 15 milyon Euro turnuvaya katılım, UEFA gelirleri 23 milyon Euro, televizyon geliri 13 milyon Euro ve turnuvadaki başarıyla 56 milyon Euro.

Haberin Devamı

Eğer Liverpool, finalde kazanırsa bu rakam 111 milyon euroya çıkacak. Eğer Tottenham galip gelirse kazancı 106 milyon euroya yükselecek. Ayrıca Premier Lig’de son haftaya ikinci sırada giren ve şampiyonluk şansı bulunan Liverpool, ligde de 36.7 milyon sterlin gelir elde etti. Liverpool, Premier Lig’de şampiyon olursa bu rakam 38.6 milyon sterline çıkacak.