Basketbol Şampiyonluk armağanı

Şampiyonluk armağanı

06.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 8 senedir şampiyonluk ipini göğüsleyerek ulaşılması güç bir başarı elde eden Fenerbahçe, gelecek sezonun hazırlıklarına da hızlı başladı. Sarı-lacivertli ekip, kadrosuna üç süper isim birden katarak şov yaptı

Şampiyonluk  armağanı

Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde Galatasaray’ı 3-2 ile geçerek, art arda 8, toplamda 11. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, zaferinin hemen ardından transfer bombalarını da patlattı. Sarı-lacivertliler, Quanitra Hollingsworth ile 2, Isabelle Yacoubou ile 1 ve Tuğçe Canıtez ile 3 yıllığına anlaştığını açıkladı.
Türk vatandaşlığı bulunan ve Milli Takım’da görev alan 1.96 boyunda ve 24 yaşındaki ABD’li Hollingsworth, Rusya’nun Ekaterinburg takımıyla Avrupa Ligi finalinde Fenerbahçe’yi geçerek şampiyonluğa ulaştı. Rusya’nın Spartak Moskova takımından transfer edilenFransız Yacoubou, milli takımı ile 2009 yılında Avrupa şampiyonluğu, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da gümüş madalya kazanmayı başardı. Lakabı “Baby Shaq” olan 27 yaşındaki Yacoubou, 1.95 metre boyunda. Sarı-lacivertliler 23 yaşında ve 1.90 boyundaki transferi Canıtez, ABD’de Westmont College ile şampiyonluk yaşadı.