Samsunspor Samsunspor'da Markus Gisdol fark yaratıyor! İstatistiklerde zirvede

Samsunspor'da Markus Gisdol fark yaratıyor! İstatistiklerde zirvede

24.02.2024 - 13:23 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de son olarak sahasında Çaykur Rizespor'u 3-0 ile geçen Samsunspor, Markus Gisdol ile bambaşka bir kimliğe büründü. Puan tablosunda üst sıralara doğru tırmanışa geçen kırmızı-beyazlılar, istatistiklerde de zirveye oynamaya başladı.

Samsunsporda Markus Gisdol fark yaratıyor İstatistiklerde zirvede

Süper Lig'in 27. haftasında iki Karadeniz takımı, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Samsunspor, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk ettiği mücadeleyi 12. dakikada Van Drongelen, 54. dakikada Holse ve 78. dakikada penaltıdan Ntcham'ın attığı gollerle 3-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

10. SIRAYA YÜKSELDİ

Bu skorun ardından Samsunspor, puanını 33'e yükseltirken 10. sıraya yükselmeyi başardı. Rizespor ise 36 puanla altıncı sırada yer alıyor.

GISDOL SAMSUNSPOR'U AYAĞA KALDIRDI

Sezona Hüseyin Eroğlu ile başlayan kırmızı-beyazlılar ilk yedi haftada bir beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Ardından göreve ise Alman teknik adam Markus Gisdol geldi. Samsunspor, deneyimli teknik adam yönetiminde çıktığı 20 maçta dokuz galibiyet, beş beraberlik ve altı mağlubiyet aldı.

Markus Gisdol yönetimindeki Samsunspor'un galibiyet yüzdesi % 47.3 olurken, puan ortalaması ise 1.68 oldu. Alman teknik adam yönetiminde rakip kaleye 27 gol atan Samsunspor, kalesinde ise 22 gol gördü.

İSTATİSTİKLERDE ZİRVEDE

Haberin Devamı

Markus Gisdol'ün gelişiyle adeta bambaşka bir kimliğe bürünen Samsunspor, bu başarısını istatistiklere de yansıttı. Karadeniz ekibi, bu sezon en çok ön bölgede top kazanan takım konumuna geldi.

1- Samsunspor - 190

2- Fenerbahçe - 186

3- Galatasaray - 152

4- F. Karagümrük - 151

5- Kasımpaşa - 136

Yazarlar