Skorer Sancılı kongrede kazanan: Konuşmaz

Sancılı kongrede kazanan: Konuşmaz

04.06.2009 - 23:16 | Son Güncellenme:

.

Sancılı kongrede kazanan: Konuşmaz

ALTAY'da, Melih Tandoğan'ın görevi bıraktığını açıklamasıyla toplanan  olağanüstü genel kurulda, bir önceki yönetim Profesyonel Şube Başkanı olan Niyazi Konuşmaz başkanlığa seçildi. İzmir Futbol Hakemleri Dayanışma Derneği'ndeki kongrede, Niyazi Konuşmaz'ın yanısıra, eski başkanlardan Mehmet Erdoğan da göreve talip oldu.
İki aday da yaptıkları konuşmalarda, 5 milyon TL'lik borca karşın net bütçeler ortaya koymadan göreve soyunmaları tepki çekti. Bunun üzerine Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, 2 listenin de yetersiz olduğunu söyleyerek, seçim maddesi ertelemeyi önerdi. Öneri üyeler tarafından alkışlarla karşılanırken, Niyazi Konuşmaz, “Üç gün önce bana ‘liste yap’ diyenler, şimdi çekilmemi söylüyor. Bunu kabul edemem” dedi.
Erdoğan, “O varsa ben de varım” deyince, seçime gidildi. Oy kullanma işlemi öncesinde Divan 2'nci Başkanı Ahmet Taşpınar, “Kulüp batma noktasındayken, günlük konuşmalarla bir yere varamayız. Ben boş oy kullanacağım” dedi. Oylama sonucunda, kongreye katılan 210 üyeden, 21'i salonu oy kullanmadan terkederken, 25 oy boş çıktı. Geri kalan 164 oyun 90'ını alan Niyazi Konuşmaz, 74 oy alan Mehmet Erdoğan'ı geçerek başkanlık görevini devraldı.
Konuşmaz'ın listesi şöyle: Hüsamettin Ender, Hüseyin Hıdır, Aslan Savaşan, Galip Tözge, Mehmet Dülger, Ömer Aydın, Umut Köroğlu, Yaşar Ötnü,Cafer Öztürker, Erdoğan Alançay, Mehmet Mütevellioğlu, Habib Sak, Murat Çevik, Nihat Baç ve Hakan Ceylan.

Yazarlar