Kasımpaşa Sanharib Büyüksal'dan açıklamalar

Sanharib Büyüksal'dan açıklamalar

01.11.2013 - 12:26 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa'nın Suriye asıllı Türk futbolcusu Büyüksal: "Arveladze yakın zamanda Şampiyonlar Ligi'nde oynayabileceğimizi söyledi ve Kasımpaşa'yı tercih ettim"

Sanharib Büyüksaldan açıklamalar

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın Suriye asıllı Türk futbolcusu Sanharib Büyüksal, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Asıl adı Sanharib Malki Sabah olan, ancak annesi Türk olduğu için Türkiye'de yerli statüsünde "Sanharib Büyüksal" ismiyle forma giyen lacivert-beyazlı futbolcu, AA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Suriye Milli Takımı'nın formasını da giyen ve sezon başında Hollanda'nın Roda takımından lacivert-beyazlılara transfer olan forvet oyuncusu Sanharib, "İlk önce babamla Türkiye'ye geldim. Teknik direktör Shota Arveladze ile konuştuk. Kısa zamanda Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilceğimizi söyledi ve Kasımpaşa'yı tercih ettim. Şu an ikinci sıradayız. Her şey planlandığı gibi gidiyor" diye konuştu.

"Avrupa'ya gideceğiz"

Spor Toto Süper Lig'in Hollanda futboluna göre daha zor olduğunun altını çizen Sanharib Büyüksal, henüz ligde 9 maçta 1 gol atmasını ise şöyle değerlendirdi:

Haberin Devamı

"Hollanda'da oyun gol atmaya daha fazla uygun. Ondan dolayı fazla gol atabiliyorduk. Savunmayı kenarlara kaydırdıkları için gol atma şansımız daha yüksekti. Türkiye'de ise durum farklı. Savunma çok daha güçlü. Fakat önemli olan ilk 11'de sahaya çıkmak ve takıma faydalı olmak. İlk 9 hafta çok iyi geçti. Bu şekilde devam edip sezon sonu Avrupa kupalarına katılacağımızı düşünüyorum."

"Türkiye'de çok büyük golcüler var"

Türkiye'de çok büyük golcülerin forma giydiğini belirten Sanharib, Galatasaraylı Drogba ve Beşiktaşlı Almeida'nın önemli isimler olduğunu kaydetti.

Lacivert-beyazlı forma altında Scarione ve Babel gibi yıldızlarla oynamanın keyfini de yaşadığını anlatan Sanharib, "Türkiye liginde çok iyi oyuncular var. Drogba, Sneijder, Almeida çok büyük golcüler. Liverpool'un eski yıldızı Babel de bizde. Scarione gibi bir isimle oynamak da şans. Takımımızda çok kaliteli isimler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa'nın Kemerburgaz Tesisleri'ni övgü dolu sözlerle değerlendiren Suriye asıllı Türk futbolcu, "Buraya gelmeden önce tesisler hakkında bilgim yoktu. Tesisleri gördüğüm zaman gerçekten çok şaşırdım. Avrupa'da bu kadar iyi tesis görmedim" diye konuştu.

"Suriye'de durumlar çok kötü"

Suriye Milli Takımı'nda oynama sebebini ve Suriye'deki yaşanan olayları da anlatan Sanharib, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Bana Suriye'ye gelmem durumunda askerlik görevimin tecil edilmesi konusunda yardımcı olacaklarına dair söz verdiler. Suriye'ye gittiğim zaman bunu yapmadılar. Suriye'yi terk ettiğimde yaşım 6'ydı. Şimdi 29 yaşındayım. 23 yıl Brüksel'de yaşadım. Suriye'yi ekonomik problemlerden dolayı terk ettik. Suriye'de durumlar kötü. Futbolcuların çoğu ülkeyi terk etti. Savaşın olduğu bir ülke ile Avrupa aynı olmasa gerek. Milli takımda futbolcular her patlama sonrasında telefonlarına sarılıp akrabalarını soruyorlar. Her an kötü haber almalarından korkuyorlar."

Suriye'de yaşananlara çok üzüldüğünü belirten Sanharib Büyüksal, "Tek temennim Suriye'de ölüm ve yaralanma olaylarının bir an önce durmasıdır" diyerek sözlerini tamamladı.