Beşiktaş "Şartlar uyarsa Demba Ba gidebilir"

"Şartlar uyarsa Demba Ba gidebilir"

18.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Fikret Orman, Senegalli golcü için teklif aldıklarını doğruladı, “Demba Ba’nın gitmeye karar vermesi gerekiyor. Futbolcuyla konuşulursa, menfaatler uygunsa ve Beşiktaş daha iyilerini alacaksa bu transfer olur” ifadelerini kullandı.

Şartlar uyarsa Demba Ba gidebilir

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün gündemindeki konularla ilgili TRT Spor’a önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Şartların uyması halinde Demba Ba’yı satabileceklerini kaydeden Orman’ın mesajlarından satır başları şöyle:

- Transferde oyuncuları en makul şekilde buraya getirmeye çalışıyoruz. Konoplyanka’yı 3 kere izlemeye gittim. Bizim hayatımız bunları izlemekle geçiyor. Daha ortada bir şey yok. Başka oyuncular da var. İnsanlar biraz sabırlı olsun.

- Belirlenen bölgelere 2-3 oyuncu takviyesi yapacağız. Toplama takım olmak istemiyoruz. İlk sene 8-10 oyuncu aldık. Onlar şimdi sahada. Beşiktaş’ta bir tek Demba Ba değil, birçok oyuncuya talep var. Bu iyi bir şeydir. İyi bir şey yaptık ki talep var. Ciddi teklifler geliyor mu, gelmelidir de zaten. Fakat, bizim hiçbir oyuncumuz köle falan değil.

'20 Eylül’e yetişir'

Haberin Devamı

- Transferde kulübün menfaatleri vardır. Ayrılmak isteyen yoktur. Gitmek isteyeni tutmak gibi bir durumumuz da yok. Teklifler gelse bile satmayacağımız oyuncular var. Demba Ba çok önemli işler yaptı. Taraftarımız sevdi. Oyuncuyla konuşulursa, menfaatler uygunsa, Beşiktaş daha iyilerini alacaksa olur.

- Vodafone Arena’yı 20 Eylül’e yetiştirmek istiyoruz. Birçok sıkıntı yaşıyoruz. Allah’ın yardımı ve emekle gidiyor. Beşiktaşlılar rahat olsunlar. Ben ve arkadaşlarım buradayız. Şu an 600 kişinin üzerinde çalışan var. Eylül 20’de burayı bitiriyoruz. Kulüp merkezi de stada geliyor.

- Açılış turnuvası daha sonra olacak. Açılışla ilgili Barcelona ile bir turnuva yapmak istiyorduk ancak lig arasına geleceği için belli bir süre sonra düzenleyeceğiz.

‘120 lira verip de hakaret edilmez’

Fikret Orman son mali genel kuruldaki tepkileri de değerlendirdi. Orman, “Beşiktaş’ın sahibi taraftardır. ‘Büyük Beşiktaş’ın sahibi Beşiktaş taraftarıyız’ diyorlar. Peki biz neyiz, Ugandaspor’u mu tutuyoruz! Biz nereden geldik, onların yaşından çok ben Beşiktaş’ın içindeyim. Ben buraya tırnaklarımla kazıyarak geldim. Bizler eski başkanların, yöneticilerin yanlarından geçemezdik saygıdan. Senede 120 lira ödeyerek, Beşiktaş’ın başkanına hakaret edilemez. Söylediğiniz şeyi ifade edebilirsiniz ama üslubunuza, nezaketinize, Beşiktaş’ı temsil etmenize dikkat etmeniz lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Demirören’i destekliyoruz’

Beşiktaş Başkanı, Futbol Federasyonu genel kurulunda Başkan Yıldırım Demirören’i destekleyeceklerini dile getirdi. Orman, “Bizler Demirören’in eski bir Beşiktaş başkanı olarak devam etmesini isteriz. Hataları vardır ama diğer adayların da ‘Şu hataları biz yapmayacağız’ dediklerini duymadık. Demirören ne yanlış yapıyor da, onlar neyi doğru yapacak. Biz Demirören’e imza verdik adaylığı için” diye konuştu.

Başkan Fikret Orman, erken seçimden vazgeçmediklerini dile getirdi, “Eylül-Ekim gibi sandığı koyacağız, lütfen aday olsunlar” dedi.

Yazarlar