Futbol Şaşırtıcı ve tehlikeli

Şaşırtıcı ve tehlikeli

23.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derbiden sonra ırkçılık tartışmalarının yaşandığı Türkiye, World Value Survey’in araştırmasına göre ırkçı ülkeler sıralamasında, yüzde 20-29,9 sınıfında Fransa, Bulgaristan, Fas ve Cezayir’le birlikte yer alıyor

Şaşırtıcı ve tehlikeli

İRFAN KURTULMUŞ - Kopenhag

Türkiye’nin ırkçı ülkeler sıralamasında yüzde 20-29,9 kategorisinde yer aldığı belirtildi.
Dünyanın birçok ülkesinde özellikle Afrikalı futbolculara yönelik ırkçılık eylem ve söylemlerini ortadan kaldırmak için birçok örgüt çeşitli çalışmalar yapıyor. World Value Survey tarafından Türkiye’de de gerçekleştirilen araştırmanın sonucu, ırkçılığa karşı daha somut kampanyaların yapılması gerektiğini gösteriyor.
Ülkemizde yapılan araştırmaya katılanlara, “Irkçı olup, olmadıklarının yanı sıra, başka etnik kökenli bir komşularının olmasını isteyip, istemedikleri” soruları yöneltildi. ABD’de yayımlanan Washington Post ve İngiliz Daily Mail gazetelerinde yer alan araştırmaya göre; Hindistan, Ürdün, Bangladeş ve Hong Kong yüzde 40 ve 40’dan fazla oranla dünyanın en ırkçı ülkeleri arasında yer aldı.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbiden sonra ırkçılık tartışmalarının yaşandığı Türkiye ise World Value Survey’in araştırmasına göre ırkçı ülkeler sıralamasında yüzde 20-29,9 sınıfında Fransa, Bulgaristan, Fas ve Cezayir’le birlikte gösterildi.
Yüzde 40 ve daha fazlası: Hindistan, Ürdün, Bangladeş ve Hong Kong.
Yüzde 30-39.9 arası: Mısır, Sudi-Arabistan, İran, Vietnam, Endonozya ve G.Kore.
Yüzde 20-29.9 arası: Türkiye, Fransa, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Mali, Zambiya, Tayland, Malezya ve Filipinler.
Yüzde 15-19.9 arası: Rusya,Çin, Venezuela, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Makedonya, Etiopya,Uganda,Tanzanya ve Zimbabwe.
Yüzde 10-14.9 arası: Yunanistan, İtalya, Finlandiya, Polonya, Ukrayna, Çek Cum. ve Slovakya.
Yüzde 5-9.9 arası: Almanya, Belçika, Şili, Peru, Meksika, İspanya, Belarus, Hırvatistan, Japonya, Pakistan ve G.Afrika.
Yüzde 0-4.9 arası: ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin, Kolombiya, İngiltere, Guatemala, İsveç, Norveç, Letonya, Avustralya ve Yeni Zelanda.

Yazarlar