Skorer Schuster imzayı attı...

Schuster imzayı attı...

16.06.2010 - 14:14 | Son Güncellenme:

Bernd Schuster sözleşmeye imza attı, Gazetecilerin soru-larına çarpıcı yanıtlar verdi...

Schuster imzayı attı...

Beşiktaş’ın daha önce anlaşmaya vardığı ve dün İstanbul’a gelen teknik direktör Bernd Schuster bugün sözleşme imzaladı. Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen ve Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Basın Sözcüsü Mete Düren’in de hazır bulunduğu törende kendisini 2 yıllığına Beşiktaş’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

Alman teknik adam, imzayı attıktan sonra, Beşiktaş'ta olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Burada olduğum için çok sevinçliyim. O kadar heyecanlıyım ki içimden hemen bu akşam ilk antrenmanı yaptırmak geliyor. Ama şartlar bunun için henüz erken.

Rijkaard gibi bir futbol centilmeniyle aynı ligde mücadele edecek olmaktan dolayı sevinçliyim. Amacım İspanya Ligi’nde yakaladığım başarıyı Beşiktaş’ın başında da gerçekleştirmek.

Geçmişte Türkiye’de çalışan Aragones gibi hocalar nedeniyle İspanya’da Türk futbolu ve Beşiktaş’ı da yakından izleme fırsatı buldum. Milli takımın başına Hiddink gibi kariyerli bir ismin geçmesi de Türk futbolunun uluslararası düzeye geldiğini ve daha da ileriye gideceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Oyunu daha çok rakip sahada oynayacak bir takım olması için çalışacağım. Çalışmalarımda taraftarı da düşünürüm. Onları neşeyle eve dönmelerini isterim. Bunu da oyuncularıma aşılarım. Oynadığımız oyunla taraftarlara keyif vermeleri gerektiğini futbolculara söylerim.

Gelmeden Daum’la konuşmadım ama Türkiye ile ilgili bilgileri Türkiye’de 1 yıl çalışmış olan kondisyon hocasından aldım.

Yıldırım Demirören’le ilk defa geçen hafta tanıştık. Tanıştığımız günden bu yana da sıkı bir diyalog içindeyiz oyuncular ve performansları hakkında. Sıkı bir işbirliğini geçen haftadan bu yana başlatmış durumdayız.

Büyük camiaları olan takımlar her zaman kazanmak için oynarlar. Biz de her zaman buna hazır olarak oynayacağız. Beşiktaş daima kazanmak için oynayacaktır. Ben buraya kazanmak için ve başarılı olmak için geldim. Kazanamazsam ne yaparız diye bir şeyi düşünmek bile istemiyorum.

Kalitesi itibariyle ben de Quaresma gibi bir oyuncunun Beşiktaş’a katılmasından dolayı sevinçliyim. Zor oyuncuları severim. Ben de biraz zor bir oyuncuydum. Böyle oyuncuların sabit bir performansa kavuşmaları için benim ve ekibimin uygulayacağı küçük numaralar yok değil. Quaresma gibi bir oyuncu da taraftarın kendisini ne kadar sevdiğini görecek.

"Geçen hafta başında avukatım vasıtasıyla bana ulaşıldı. Hemen arkasında başkanla bir toplantı ayarlandı. Beni çok heyecanlandıran bir teklif oldu ve görüyorsunuz ki 1 hafta içerisinde buradayım."

Haberin Devamı

DEMİRÖREN: ŞARTLARI VE KARAKTERİ BEŞİKTAŞ’A UYGUN KİŞİYİ TAKIMIN BAŞINA GETİRDİK

Beşiktaş Kulübü, Alman teknik direktör Bernd Schuster ile 1 yıllık sözleşme imzalarken, imza töreninde kulüp başkanı Yıldırım Demirören, yine basına yüklendi.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza töreninde, eski teknik direktörleri Mustafa Denizli’ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Demirören, "Tekrar Mustafa Denizli’ye teşekkür ediyoruz. Bize iki şampiyonluk yaşattı. Bu sezon da başarılı şekilde devam etti. Güzel bir takım bırakarak, sağlığı nedeniyle ayrıldı. Yeni hocanın işi kolay değil. Başarılı hocanın arkasından daha büyük başarıları hedefleyerek geldi. Beşiktaş’ın büyüklüğünü de bu gösteriyor" dedi.
Beşiktaş’ın büyüklüğüne dikkati çeken Yıldırım Demirören, "Bir hafta içinde dünyanın önde gelen hocalarıyla görüşüp, şartları, karakteri ve altyapıya verdiği önemden dolayı Schuster ile anlaştık. Beşiktaş’ın büyüklüğünü Beşiktaş’ın tarihi gösterir. Beşiktaşımızın büyüklüğünü plazalar gösterir. Taraftarlarımızın, hocalarımızın ve takımımızın arkasında durup desteklemelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

YİNE BASINA YÜKLENDİ

Başkan Demirören, bu sözlerinin ardından yine medyaya yüklendi. Demirören, şunları söyledi:
"Denizli’ye ’Çık yalan söyle. Sen Türkiye’de yaşamayacaksın, Türk futbolunun içinde değilsin. Bir daha burada olmayacaksın. Çık, de ki (ben
hastayım de) dedim. Mete Düren’e de ’Kariyerini etkilemezse sen de yalan söyle’ dedim. O da kariyerin önemli olmadığını belirterek, yalan söyledi. Türkiye’nin en büyük hastane grubuna dedim ki ’Hocamızın tomografisini çekeceğiz. Lütfen boyayın’, damarında kanama görülsün diye düşündük, onlar da boyamayı kabul ettiler...
Bu haberleri yakalayan basını ve muhabirleri tebrik ediyorum. Çok büyük haber yakaladılar. Çünkü bunların hepsi gerçekti. Schuster’e de burada doğruların sevilmediğini, çıkıp bir ay önce konuştuğumuzu söylemesini istedik. O da bunu söyledi. Tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Yeni hocamız hayırlı olsun."

Yazarlar