Skorer Scoları, Bundyodkor kulubü ile Asya Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Scoları, Bundyodkor kulubü ile Asya Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

01.10.2009 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

Scoları, Bundyodkor kulubü ile Asya Şampiyonlar Ligine veda etti

İngiltere Premier Lig takımı Chelsea’nin eski teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, yeni takımı Özbekistan’ın Bunyodkor kulübü ile Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Güney Kore’nin Pohang Steelers takımına elenerek, Özbekistan Kupası’nın ardından ikinci kupasını kaçırmış oldu.

Brezilyalı teknik adam Arthur Zico ile geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bunyodkor takımını bu yıl yaz aylarında teslim alan Luiz Felipe Scolari, geçen hafta çeyrek final maçında evinde Güney Kore’nin Pohang Steelers takımını 3-1 yenmesine rağmen, dün deplasmanda oynanan rövanş maçında 4-1 yenilerek, Asya Şampiyonlar Ligine veda etti.

Geçen sene teknik adam Arthur Zico yönetiminde Asya Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Avustralya’nın Adelaida United kulübüne yenilerek finale kalmayı başaramayan Bunyodkor kulübü, bu sene Brezilyalı diğer ünlü çalıştırıcı Scolari ile Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı hedefliyordu. Ancak, yine Brezilyalı teknik adam Sergio Farias’ın çalıştırdığı Güney Kore takımı, Scolari’nin bu sezondaki ikinci kupaya da veda etmesine neden oldu.

Bunyodkor kulübü, Scolari yönetiminde Ağustos ayında oynanan Özbekistan Kupası final maçında Taşkent’in Pakhtakor kulübüne yenilerek, bu sezon hedeflediği kupalardan ilkine veda etmişti.

Yazarlar