Skorer Sen yokken HER ŞEY EKSİK

Sen yokken HER ŞEY EKSİK

02.11.2009 - 01:12 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip ummadığı anda skor avantajını yakaladı. Cristian’ın aşırtma şutunu Souleymanou elinden kaçırdı, ikinci hamleye rağmen gole engel olamadı. Ev sahibi ikinci yarıda baskıyı artırdı, Cangele’nin penaltısı perdeyi kapadı

Sen yokken HER ŞEY EKSİK

Ligdeki onuncu galibiyeti için sahaya çıkmıştı Fenerbahçe. Zira, geçen derbinin zaferini pekiştirmenin en iyi yolu, bu şehir deplasmanından bir galibiyet daha çıkarıp, Beşiktaş maçına kadar koltuğun keyfini sürmekti.
Yağış çimleri muz kabuğu gibi kaygan, topu pimi çekilmiş bir bomba gibi azgın yapmıştı. Bu durumda şut önemli, teknik gösterisi yersizdi. Gerçekte, Fenerbahçe’nin işine gelmezdi bu durum, ama Alex’in yokluğunda Daum, forveti Güiza ve Kazım ile ikilemiş, orta alanı da Topuz ile iyice sertleştirmişti. Buraya kadar her şey Fenerbahçe adına doğruydu. Kayserispor ise penaltı golünü bulduğu ana kadar mahkum oynayacaktı.
Nitekim ilk yarıda Fenerbahçe sert uzun paslarla oynamayı tercih edip, doğru olanı yapıyor, golü de bu ıslak zeminden faydalanıp, Souleymanou’nun hatasından buluyordu. İkinci yarıya da azgın bir pas trafiği ile başlayacaktı Fenerbahçe. Amacı golü bulup, maçın dördüncü çeyreğine rahat girebilmekti. Gaziantep deplasmanındaki gibi golün üzerine yatmış değil gibi oynuyordu, ancak penaltı işi değiştirdi. Kayseri, Cangele’nin attığı bu penaltı golünden sonra özgüven kazandı, Önder ile Gökhan arasına attığı toplarla tehlikeler yaratmaya başladı. Fenerbahçe, bu dakikadan sonra içine çekilip yine bir kabul günü ilan etti. Kalesini pozisyona açtı. Volkan o ana kadar buluşmadığı tehlikeli toplarla tanıştı. Şans eseri yemedi.

Haberin Devamı

Zeminin azizliği
20’de Cristian topu uzaktan kaleye doğru şandelledi. Souleymanou önüne düşen bu topu eldivenleri de ıslak olduğu için elinden kaçırdı, son çabası yetmedi; top çizgiyi geçti: 1-0.
36’da Vederson soldan ortaladı, Kayserispor kalesi önündeki Güiza topa yetişemeyince mutlak golden oldu. 49’da Eren soldan ortaya çıkardı, Gökhan topun gelişine şutunu vurdu, Volkan Demirel yatıp bu tehlikeyi çizgi üzerinde önledi. 54’te Vederson’dan gelen topu Gökhan indirdi, Mehmet kaleye şutladı, Kayseri kalesinin yan direğine çarpan top geri geldi.
70’te Carlos kendisini geçen Cangele’yi ceza sahası içinde çekti. Cangele yere düşmese de hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını işaret etti. Atışı yine Cangele kullandı: 1-1
78’de Gökhan rakibi Eren’i soldan kaçırdı. Eren topu ortaya çevirdi, sonradan oyuna giren Semih, Fenerbahçe savunmasına karşın vuruşunu yaptı. Önder ile Lugano yatıp, golü önledi.


Sakata geldi!
Sarı-lacivertli ekip Kayseri’de iki puan bırakırken, Önder ve Mehmet Topuz’un sakatlıkları da can sıktı. Üst adalesine aldığı darbe nedeniyle oyunun sonlarına doğru yerini Deniz’e bırakmak zorunda kalan Önder’in durumunun bugün çekilecek MR sonrası netlik kazanacağı belirtildi. Mehmet Topuz’un da maçı sakat sakat tamamladığı ve bu oyuncunun durumunun da kritik olduğu bildirildi. Bu iki futbolculun perşembe günü oynanacak Steaua Bükreş maçına yetişmesi için yoğun çaba harcanacağı bildirilirken, dünkü karşılaşmada görev alamayan Alex de Souza’nın da forma giymesinin şüpheli olduğu ifade edildi.

Sen yokken HER ŞEY EKSİK


MAÇIN ADAMI
CANGELE

Arjantinli bu sezon formda. Kayserispor’un en etkili hücumcusu. Dünkü maçta ilk yarıda ofsayt yanılgısına düşmesine karşın Fenerbahçe savunmasının başını döndüren bir çabuklukta oynadı. İkinci yarıdaki farkı da az kalsın oyunu takımının galibiyetine kadar taşıyabilecekti. Penaltıyı yaptırması, Kayseri’nin en azından yenilgisini önledi.

Pas: 28
İsabetli pas: 16
Top çalma: 4
Top kaybetme: 24
Orta: 4
İsabetli orta: -
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 5
Topla buluşma: 45


KIRILMA NOKTASI
54. DAKİKA

Vederson sol kulvarı çok iyi kullanıp, topu içeri çevirdiğinde Kayserispor savunması zaten sarhoş olmuştu. Gökhan, kendine kadar gelen topu Mehmet Topuz’un önüne bıraktı. Topuz sert vurdu ancak kale direği gole izin vermedi. Bu an, maçın kırılma anıydı. Gol olsaydı, Fenerbahçe maçın sonunu rahat görecekti, olmadı; göremedi.