Beşiktaş Senad Ok: 'Pellegrini Fenerbahçe'den 6 milyon euro istedi'

Senad Ok: 'Pellegrini Fenerbahçe'den 6 milyon euro istedi'

25.09.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

F.Bahçe muhabirimiz Senad Ok, dün gece oynanan ve 1-1 berabere biten Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini ve sarı lacivertli camianın son gündemini Skorer TV'de Ezgi Toper'le değerlendirdi.

Senad Ok: Pellegrini Fenerbahçeden 6 milyon euro istedi

Fenerbahçe muhabirimiz Senad Ok, Skorer TV'de "Muhabir Saati"nde Ezgi Toper'in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Senad Ok'un açıklamaları;

Fenerbahçe iyi mücadele ettiğini gösterdi dün. Derbide hayal kırıklığı yaratan iki isim var. Biri gol atmasına rağmen Ayew, bir diğeri de Aatıf. Aatıf'ın topu ayağına aldığında bir özgüven problemi olduğu belli oluyor. Bu psikolojiyle iç sahada oynaması çok zor. Deplasmanda daha rahat ama iç sahada oynayamıyor. Bence Aatıf'ın yerine iç sahada bir altenatif bulunmalı. Kötü bir oyuncu değil ama psikolojik sorun var. Ayew de yeterli değil. Barış'ı tam göremiyoruz. Jailson ve Benzia'nın yeri garanti.Eljif de ilk 11 için hazırlanıyor. Jailson, Benzia ve Mehmet Topal'a güveniyor hoca. Eljif'in oynaması için bu oyuncuların kesilmesi gerek. Büyük maçlarda hocalar tecrübeli oyuncuları tercih ediyor. Buradaki temel konu Reyes ve Neustadter'in performasıydı. Fenerbahçe'yi rahatlattılar. Sert stoperler değiller. Uzun süre takımı götüremezler. Skrtel'in sakatlığı devam ediyor. Rize maçına da yetişemez büyük ihtimal Skrtel. Dünkü maçta tam beş 11 oyuncusu değişti takımda.
'Valbuena defteri kapandı'
Valbuena defteri artık kapandı. Bu takımın 1. lideri Benzia, 2. lideri Mehmet Topal olur. Bu kadroyla yoluna devam edecek takım. %80'i bu artık takımın. Slimani halen orta sahaya gelip top alıyor. Gerek yok bunlara. Jailson halen hücumda katkı sağlayamıyor. Benzia tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Slimani de top almak için efor sarf ediyor. Dolayısıyla formu düşüyor.
'Hasan Ali'ye haksız yorumlar yapılıyor'
Rakip Beşiktaş'la kıyasladığında Hasan Ali - Adriano karşı karşıya tabiki Adriano kariyeriyle daha önde. Caner-Hasan Ali arasında Caner önde gösterilir ama çoğu teknik adam Hasan Ali tarzında adamları tercih ediyor. Daha özverili, kart görmüyor, görevine sadık. Döneminde Ümit Özat'tan sonra Roberto Carlos gelmişti. Şimdi Hasan Ali gitse kim gelecek. Kolarov mu gelecek. Artık o dönemler yok. Hasan Ali'ye eleştiri vardı ama bu durum pek değişmiyor. Yönetim de değişti ama bu oyunculara olan tepki değişmiyor. Taraftar Souza'ya çok tepki göstermişti. Çok para verildi denildi. Bence çok saçma bir yorum. Hala bu klasik yorumlar üzerinden gidiyoruz. Bazen bu çıkarımlar doğru olabilir ama artık böyle oynanmıyor futbol. Geldiğinde tepki gösterilen Souza'ya giderken neden gitti dediler. Souza oynaya oynaya bu fikirleri kırdı. İnsanların kafasına bir şeyler yerleştirildikten sonra değişmiyor. Spor basınında da böyle yorumlar oluyor. Futbolu hücum oyunu görmek isteyen taraftarlar böyle yorumlar yapıyor. Argoya varan kelimeler oluyor. Yazık bu oyunculara. Hasan Ali'nin nasıl çalıştığını biliyorum. Tamam hataları oldu ama dünkü maçta derbinin oyuncusuydu.
'Fenerbahçe'de miras kültürü yok'
'Kocaman gitsin, Cocu gitsin' gibi durumlar yok artık. Tüm dünyada sürekli hoca değiştirerek bir yere varamıyorsunuz. Taraftar istemediği için Kocaman gitti. Her teknik adamın farklı bir tarzı var. 3 Temmuz kumpası sürecinde ne olacak süreci vardı. Mahkemeler falan hep belirsizlik vardı. Mali kayıp vardı, Pereira, Advocaat, Kocaman hiçbir şekilde 2. sezona çıkamıyorlar. Fenerbahçe'nin temel bir mirası yok. Bir şekilde önceki teknik adam bir şeyin temelini atıyor, sonraki sezon onun meyvesini topluyor. Önder Özen, Bilic'in yaptığı gibi. İnsanlar başarı konusunda sabırsız. Anlayabiliyorum ama bu dijital oyunlar gibi değil. İstediğini alıp transfer edemiyorsun. Ligde çok tecrübeli hocalara karşı mücadele ediyorsunuz. Fatih Terim'in Şenol Güneş'in bir mirasları var ve onun üzerine oynuyorlar. Fenerbahçe'de miras yok. İnsanların sistemini kurması için süre verilmesi gerekiyor. Sabretmezseniz seneye de başarılı olamazsınız.
'Yönetimin Cocu açıklaması yanlış'
Yönetimin Cocu açıklaması yanlış. Cocu bilmiyor mu başarısız olsa gönderileceğini. Ama bunu yöneticiden, Semih Özsoy'dan bunları duyduğunuzda özgüven kaybı yaşıyorsunuz. Bunu taraftar önünde söyleyince hocaya olan güven düşüyor. Açık sözlülük çok iyi ama bazı konularda dikkat edilmesi lazım. Bu açıklamaları oyuncular da duyuyor.
'Pellegrini, F.Bahçe'den 6 milyon euro istedi'
Fenerbahçe kulübünde yönetim yeni, takım yeni. O kadar çok oturması gereken şeyler varki Cocu'ya sıra gelmiyor diğerlerini saymaktan. Hocalar artık kolay transfer olmuyor. Pellegrini 6 milyon euro istedi, Fonseca teklifleri reddeeti. Yardımcı antrenör olan Buvac bile Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmedi. Zamanında Advocaat zor iknayla geldi. Cocu uzun süren görüşmelerden sonra geldi. Dünya şampiyonu ya da Avrupa şampiyonu bir hocanın Fenerbahçe'nin başına gelmesi artık mümkün mü. Hasan Ali'den daha iyisi bulunsaydı getirilirdi. Kolay değil. Hayaller - gerçekler durumu var.
'Resmi bir temas yok ama Ersun Yanal tercihi kenar duruyor'
Fenerbahçe'de beklenmedik bir durum yaşanırsa Ersun Yanal kenarda duruyor. Resmi bir temas yok ama alternatif olarak görülüyor. Cocu'yla ilgili bu tartışma belliki sezon boyu devam edecek. Aykut Kocaman'ı da geri getirmeniz artık mümkün değil. Yanal isteniyor ama size Ersun Hoca Comolli'yle çalışmak ister mi? İstemez. 'Ben burada şampiyonluk yaşadım, direkt başkana bağlı olurum' der. O kadar riskli ciddi bir karar alındı ki burada Kocaman'la yollar ayrılmasa oturmuş sistemle devam ettik denebilirdi ama Cocu getirildi. Ama bir başarısızlık olursa kimi getireceksin. Ersun Hoca gelirse Comolli'nin Samandıra'ya gitmemesi gerekir. Ben her hocanın ayrılık sürecinde devam etmek yanlısıydım. Tek çıkar yol şu; insanlara işlerini yapması için gereken sürenin verilmesi gerekiyor. Fenerbahçe'nin sistemi olsa onu bozmadan bir değişiklik yaparsın ama geçen seneden gelen bir sistem de yok.
'Buvac, Fenerbahçeyi reddetti. Yabancı hoca için maddi güç yok'
Taraftar haklı olarak artık şampiyonluk istiyor. Fonseca gelmedi. Yardımcı antrenör Buvac'ı bile ikna edemedin. Yabancı hocayı getirebilecek maddi gücün yok. Taraftarların duruma böyle bakması lazım.
'Soldado satılmak istendi ama oyuncu ayrılmak istemedi'
Soldoda mtusuz. Oyuncu satılmak istendi ama Soldado karşı çıktı. Bir gerilim var bundan dolayı. Soldado'nun önüne siz Slimani'yi koyarsanız çok sıkıntı olmaz ama önüne Frey'i koyarsanız, oyuncu tepki gösterir. Ben iddia ediyorum dün Soldado oyuna girse derbinin kaderini değiştirirdi. Oyunu kurabilen, nokta atış yapabilen, oyunu çok iyi süzebilen bir oyuncu. Ama artık oyuncunun geri dönebilmesi çok zor. Aldığım duyumlar da bu yönde. Sakatlığı var mı yok mu tam bilemiyorum ama bir sıkıntı var.
'FFP, Benzia transferinde Fenerbahçe'ye yaradı'
Bence takımda bir kalite sıkıntısı var. Fenerbahçe'nin en büyük şansı bence Benzia'dır. O transfer de şöyle oldu. Lille kulübü 4-3-3'e döndü sistemini. Bu yüzden Benzai boşa çıktı. Bir de Fransa Futbol Federasyonu bir finansal limit koydu. Lille de bilançosunu artıya geçirebilmek için Benzia'dan kiralama ücreti alırken bir de maaşından kurtuldu. Bu Fenerbahçe'nin en büyük şansı oldu. FFP hep kötü diyoruz ama bu sefer hayırlı oldu. Benzia'nın ne yapılır edilip transfer edilmesi lazım.
'Marcelo Fenerbahçe yolunda...'
Gelen transfer sorusu üzerine; 'Transfer konusunda Marcelo, Fenerbahçe yolunda. Tabikii şaka. Artık o dönemler kapandı. Bunu taraftarların anlaması lazım.'

Yazarlar