Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe, oyun anlamındaki sıkıntı devam etse de Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederek Süper Lig’de iki maçlık kazanamama serisine nokta koymayı başardı.
Sarı-lacivertlilerde yaşanan sakatlıklar sonrası ciddi eksikler vardı. İki stoper (Becao-Djiku) ve Fred’in ardından dün Osayi Samuel de cezalıydı. Eksikliklerle ilgili sıkıntı son dört maçtır devam etmesine rağmen, çözüm tam olarak bulunamadı. Oyun akmıyor, sarı-lacivertliler alan bulmakta ve tempo yapmakta zorlanıyordu.
İlk tehlike 20’de yakalandı. Ferdi boş kalsa da iyi değerlendirmedi. 25’te Szymanski etkili bir vuruş çıkardı. Frikik, direkte patladı. Bu kez Fatih Karagümrük etkili geldi. Can Keleş önce kaleci Livakovic’i geçti. Kademeye Samet ve Ferdi yetişmesine rağmen 39’da golünü atmayı başardı: 0-1.
İkinci yarının hemen başında sarı-lacivertliler skoru eşitledi...
Kaleci Dituro’nun hatalı çıkışı ve İrfan Can’a müdahalesinde hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Tadic 48’de skoru 1-1’e getirdi. 49’da Güven’in etkili şutunda Livakovic geçit vermedi.
58’de İrfan Can’ın başlattığı atak golle sonuçlandı. Szymanski içeri çevirdi. Ceza sahasında bomboş durumdaki Tadic takımını öne geçirdi: 2-1. Bu gol sonrası iki takımdan da karşılıklı hamleler geldi. Fenerbahçe tam olarak istediği oyunu skor avantajından sonra da oynayamadı, uzatmalarda az adamla rakibini yakalasa da pas tercihi iyi değildi. Konuk ekip sabırla boşluk beklese de sarı-lacivertliler buna fırsat vermedi.