Beşiktaş Şenol Güneş açıkladı: Talisca gelmek istediğini söyledi

Şenol Güneş açıkladı: Talisca gelmek istediğini söyledi

07.08.2023 - 18:42 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Anderson Talisca ile görüştüğünü duyurdu. Brezilyalı on numaranın geri dönmek istediğini dile getirdiğini belirten Şenol Güneş, transfer çalışmalarına dair de konuştu. Anderson Talisca gece yarısı flaş bir paylaşımda bulundu.

Şenol Güneş açıkladı: Talisca gelmek istediğini söyledi

Şenol Güneş, Beşiktaş'ın antrenmanı öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Anderson Talisca'nın Beşiktaş'a geri dönmek istediğini belirten Şenol Güneş, Alex Oxlade Chamberlain transferiyle ilgili de konuştu.

Haberin Devamı

Neftçi Bakü müsabakasını değerlendiren Şenol Güneş, "Rakip kim olursa olsun ciddiye alıyoruz. Onları geçince güven ve enerji verecektir bize. Beşiktaş ailesi ve takımı maharetli, asaletli ve cesaretli bir takım olarak sahada olacak. Sabırlı olacağız, çalışacağız. Ekonomimize uygun oyuncular alacağız. İlk resmi maçlarımızı oynadık. Neftçi ile devam edecek sonra lig başlayacak. Rakibimiz iyi pas yapan teknik bir takım. İki taraf için de iyi olacağını düşünüyorum. Sahalarını biliyoruz. Tiran maçına göre daha iyi bir saha olacağını düşünüyoruz. Bizim onlara onların bize yabancılığı yok. Güzel maç olmasını bekliyoruz. Beşiktaş olarak bu turu geçmek istiyoruz. Takım da ona göre hazırlanıyor. Fiziksel olarak da sorun yok gözüküyor. Uyum olarak birbirini benimseyerek saha içinde her şeyini ortaya koyduklarını, paylaşma duygusunun fazla olduğunu görüyorum. Sezon başında kadro dalgalanma geçirebilir. Girecek çıkacak oyuncuların durumuna göre değişiklik olabilir. Onun dışında sıkıntımız yok. İki maça baktığımızda düşündüğümüz oyunu oynamaya çalışan bir takımımız var. Takım oyunu ve oyun disiplinine bağlı oynamaları beni sevindiriyor. Oyuncuların kendine güveni olduğunu düşünüyorum. Daha iyisini yapacak takımız buna da zamanımız var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şenol Güneş açıkladı: Talisca gelmek istediğini söyledi

Kadroya yeni katılan isimleri değerlendiren Güneş, "Amartey tam hazır değildi. Rebic idmana çıkmasına rağmen bireysel çalıştığı için sıkıntısı var. En hazır Onana, onu da ben oynatmıyorum. Bir stoper daha almamız gerekir, Afrikalı olmasa çok daha iyi ama bazen ona mecbur kalıyoruz. Ekonomisi, idari ve teknik yapısı bize uymak durumunda. Orta saha ve ileriye de oyuncu alacağız. Başkan elinden gelen gayreti gösteriyor. Bütün yükü başkana vermeyelim. Takımın havasında olumsuz durum yok, transfere bağlı sıkıntılarımız var" dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye yapılan eleştiriler hakkında konuşan Şenol Güneş, "Kulüp başkanını yaralayarak değişiklik istemek bana mantıksız geliyor. Bu işi çözmez. O zaman kongre olacak demektir. Hedefimiz takımı başarılı kılmak. Kongre olsa bu takım yine oynayacak. Eleştiriler bir süre sonra bana gelecek, onun da farkındayım. Beşiktaş taraftarının sakin olması gerekiyor. Şu anda hiçbir şey bitmedi. İşler daha iyi olsun diye yol göstermeye evet diyoruz. Bunu spekülasyon yapıp takım üzerinden başkana getirmek doğru değil. Bu kulübün başkanı her şeyi. Ben de oyuncular da taraftarlar da destek olmak durumundayız. Sürekli eksi şeyler söylemek doğru değil. Başkan başarısız olmak istemez. Başkan da taraftar. Daha iyisi için para harcanacak. Bütçe, ekonomik, idari ve teknik konular bunlar. Buna göre karar veriliyor. Bütçelerin iyi kullanılması bir kulübün en büyük silahıdır. Kulübü daha zor durumda bırakmak istemeyiz. Başarılı olmak için en iyi transferden yanayım. Bunu ben de istiyorum başkan da istiyor. Yapılanlar yeterli olmayabilir. Yıkmak ve yok etmek üzerine bu eleştirileri Beşiktaşlı olmayanlar yapar. Oyuncuların, takımın havasını kaybetmek doğru değil. Transferi eksik yapmışsak, yapmamışsak bizle konuşacak bir şey yok demektir. Yapanları konuşun, rakamlar nedir biz de öğrenelim. Belki o yoldan gideriz. Diğer takımların medya mensupları da bizi konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ın son durumu hakkında konuşan Şenol Güneş, "Cenk Tosun burada, bizimle birlikte çalışıyor. Ağır bir sakatlık oldu. Durumu iyi. Perşembe o da zor görünüyor. Yetişse bile risk olabilir. İkinci maç ve lig için bakacağız. Belki o zaman oynama şansı daha fazla olur. Testleri iyi. Rachid Ghezzal ile ilgili devam ediyor. Bireysel koşulara başlıyor. Cenk uzun süredir çalışıyordu. Ghezzal'ın da haftaya idmana çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bakhtiyor Zaynutdinov'la ilgili soruya tecrübeli teknik direktör şu cevabı verdi: "Bakhtiyor Zaynutdinov; sol açık, sol bek, orta saha, stoper oynayabilir. Çok ideal bir oyuncu."

Anderson Talisca ile görüştüğünü dile getiren Şenol Güneş, "Talisca ile görüntülü konuştum. Çok özlediğini ve gelmek istediğini söyledi ama fiyat 10 milyon eurodan aşağı değil. Talisca, almak taraftara daha farklı bir heyecan katar. Alınsa başka oyuncu almaya gerek yok çünkü fazla mevkiyi alternatif haline getiriyor. O tarza daha uygun fiyata farklı bir oyuncu bulursan yine alırız. Talisca 'Orta yol bulalım, gelmek istiyorum' dedi. Ama istemek başka, gerçekler başka bir şey" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Şenol Güneş açıkladı: Talisca gelmek istediğini söyledi

Oxlade Chamberlain'le de konuştuğunu vurgulayan tecrübeli teknik direktör, "Oyuncular hep konuşuluyor. Bizim gizli bir şeyimiz yok. Benim de haberim vardı. Chamberlain ile ben de görüştüm. 3-4 günden fazla oldu. Ondan sonraki görüşmeleri bilmiyorum. Başka görüşmeler de var. Sosyal medyayı bazı arkadaşların sayesinde takip ediyorum, orayı doldururken, bizi boşaltıyorsunuz. Transfer yapmamışsak, eksik yapmışsak yapanları konuşun. Biz de öğrenelim, nasıl yapmışlar, kaça almışlar" açıklamasını yaptı.

TALISCA CEVAP VERDİ

Şenol Güneş’in açıklamaları sonrası Anderson Talisca sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Brezilyalı futbolcu şu ifadeleri kullandı:

Son zamanlarda ortaya çıkan yalan haberlerin aksine, devam eden bir müzakerem olmadığını açıkça belirtmek isterim. Ayrıca Al Nassr'dan ayrılmaya da niyetim yok. Kulüpte çok mutluyum ve sözleşmemi 3 yıl daha yeniledim.