Beşiktaş Şenol Güneş: 'Lyon yerine ManU'yu tercih ederdim'

Şenol Güneş: 'Lyon yerine ManU'yu tercih ederdim'

02.04.2017 - 18:27 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Avrupa Ligi'nde rakip olarak Manchester United ve Lyon arasında bir tercih şansı olsa İngiliz ekibiyle eşleşmek isteyeceğini söyledi.

Şenol Güneş: Lyon yerine ManUyu tercih ederdim

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş UEFA'nın resmi internet sitesine bir röportaj verdi. Siyah-beyazlı ekibin şu ana kadar elde ettiği başarıda önemli pay sahibi olan deneyimli teknik adam, bu başarının sırlarını anlattı ve Avrupa Ligi'ndeki çeyrek final eşleşmesine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu, şunları söyledi:

'United'ı, Lyon'a tercih ederdim'

"Bana Manchester United'ı mı, yoksa Lyon'u mu istediğimi sorsaydınız, United'ı seçerdim. Çünkü Lyon karşısında çok iyi hücum yapan, çabuk futbol oynayan bir takıma karşı oynamak zorunda kalacağız. Zor bir rakibe karşı oynayacağız ancak buralara zorlukları aşarak gelmiş bir ekibiz"

"Onlar favori ama bu bizim için avantaj"

"İstediğimiz futbolu sahaya yansıtıp kendimiz gibi oynayabilirsek bu beni mutlu edecek. Ancak sonuç ne olur onu bilemem. Şu an için favori Lyon olarak gösteriliyor. Onların favori gösteriliyor olması bizim için avantaj. Oyun stilimizi değiştirmeyeceğiz. Biz de hücumcu bir takımız. Oyuncularımın üzerinde baskı olacağını zannetmiyorum. Tam tersine bu maçı çok daha büyük bir heyecanla bekleyeceklerini zannediyorum"

Haberin Devamı

"Lyon'u geçersek daha da mutlu olacağız"

"Bizim asıl amacımız Şampiyonlar Ligi'ydi. Şimdi ise Avrupa Ligi'ndeyiz ve çeyrek finaldeyiz ve bu iyi. Tabii bu pişmanlıklarımız olmadığı anlamına da gelmez. Mutluyuz ama ben derim, oyuncularımı daha iyi takımlara karşı daha iyi futbol oynarken görmek istiyorum diye. Şimdi turnuvanın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacağız. Onları geride bırakırsak inancımız artacak. En iyi futbolu oynamalıyız. Lyon'u geçersek, daha da mutlu olacağız"

"Çiçeğin açması için sulamak ve bakmak gerek"

"Hiçbir çiçek zamanı gelmeden açmaz. Açması için önce fidanı dikmek, sulamak ve ardından bakmak gerekir. Ancak böyle çiçek açabilir ve meyve verebilir. Bugün ulaştığımız sonuç bir takım çalışmasının sonucudur. Beşiktaş'ta Fikret Orman ve yönetim kurulunun ve de onlardan önceki yönetimin de çalışmaları var. Bizim elde ettiğimiz başarının da bizden sonrakilere bir yansıması olacak. Burada tüm parçalar yerli yerinde. Yönetim teknik adamı, teknik adam da takımı yönetiyor"

Haberin Devamı

"Her maçı hak ederek kazanmak istiyoruz"

"Ben yaptığım işi, bir öğretmeninkiyle aynı görüyorum. Her öğretmen öğrencilerine öğretir ve doğru yolu gösterir. Ancak temeli olmayan hiçbir şeyi öğretemezsiniz. Bizim elimizde kaliteli futbolcular var. Bunlar doğru davranışlar sergileyen insanlar. Dolayısıyla benim elde ettiğim başarı da buradan geliyor. İyi futbol oynamak istiyoruz ve her oyuncu bu konuda yeteneğini ortaya koyuyor. Bu yüzden sahada yaptığımız işten keyif alıyoruz, işimizi yarım bırakmıyoruz. Her maçı hak ederek kazanmak istiyoruz"

Yazarlar