Beşiktaş Serdar Sarıdağ: 'Beşiktaş'a değişiklik lazım'

Serdar Sarıdağ: 'Beşiktaş'a değişiklik lazım'

26.10.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeleri Skorer TV'de Ezgi Toper ile değerlendirdi.

Serdar Sarıdağ: Beşiktaşa değişiklik lazım

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, siyah beyazlı camiada yaşanan son gelişmeleri ve dün akşamki Genk mağlubiyetini Skorer TV'de Ezgi Toper ile değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ’nın yaptığı açıklamalar:

Şenol Güneş’in basın toplantısında kaybolan bir ifade vardı. Beşiktaş’ta olan sorunlar yönetimsel değildir. Bu sorunu çözebilecek isim de Şenol Güneş’tir. Çünkü Şenol Hoca çok tecrübeli bir teknik direktör. Bir çok sorun ile karşı karşıya geldiği için Şenol hoca önderliğinde bu sorunların çözülmesi lazım. Takımın havası yok, havası kayboluyor. Antrenmanları güncellemeyen hocalar sıkıntı yaşıyor. Eğer antrenmanlar tek düze giderse oyuncu çabuk sıkılır. Burada Şenol Güneş’i suçlamıyorum ama genel olarak bir şeyler değişmesi gerek. Futbolcularda şunu görüyorum, sıkılmışlar. Parasal neden olabilir, başka nedenler olabilir. Futbolcuları mutlu etmeleri lazım. Suratları asık maça çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarının gösterdiği tepkiyi haksız bulmuyorum. Beşiktaş neden yenildi diye değil neden böyle oynuyor diye tepki gösterdi taraftar. Taraftarın Rizespor maçı öncesinden takımı tribüne çağırıp moral vereceğine umuyorum.

'Beşiktaş'a değişiklik lazım'

Saha içerisinde baktığınız zaman Beşiktaş’ın kadrosundaki isimler her maçı çevirecek kapasitede. Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahipler. Konya’da 1-0 gerideyken 10 kişi maçı çevirdi. Ama takımın enerjisi yok. Sinerji kaybolmuş takımın. Beşiktaş’ta Ahmet Kavalcı’nın olması büyük şans. Kavalcı büyük sorunları geride bırakmış bir insan. Görüyordur takımın halini ve kısa sürede çözecektir. Beşiktaş’ın psikoloji bozuk. Yönetimin ve ya hocanın değil takımın psikoloji bozulmuş. Beşiktaş’a değişiklik lazım. Örneğin idmanları akşam değil sabah desek. Takımın havası değişir. Bu değişimi yapacak isim ise Şenol Güneş’tir. Şenol hocanın vücut dili de kendini yorgun hissettiğini belli ediyor.

'Bu takımın kaptanı Oğuzhan olmaz'

Beşiktaş’ta şu bir gerçek. Bir takımda Quaresman, Pepe, Babel varsa bu takımın kaptanı Oğuzhan olmaz. Oğuzhan’ın yetersizliği için söylemiyorum ama adamların kariyeri çok iyi. Bu adamlar Barcelona’nın, Real Madrid’in soyunma odasından çıkmış. Ben kalecinin de kaptan olmasını istemem. Baktığınızda Tolga Zengin Trabzonspor camiasından çıkmış. Beşiktaş’a kaptan olmaması lazım. Oğuzhan Özyakup’a bu kadroda kaptanlık vermek büyük hata. Oğuzhan’ı da kaybediyorsun. Bir oyuncuya ağır yük vermemek lazım. Bakın Galatasaray’da Belhanda’ya 10 numara verdiler, forma üzerine ağır geldi, kaldıramadı. Bence Türkiye’de 10 numara pozisyonu kaldırılmalı. Dünyada da bu 10 numara olayı kalmadı.

Haberin Devamı

'Bir kaptan yönetimle para konuşmaz'

Şimdi Oğuzhan’ı tribünler eleştiriyor ama çevresinde iyi oyuncular olunca iyi performans gösterir. Oğuzhan’dan bir Sergen Yalçın bir Tümer çıkmaz. Taraftar bir konuda haklı. Ruhunu takıma yansıtmıyor. Bir kaptan yönetimle para konuşmaz, kaptan önce imzayı atar, sonra parayı konuşur. Etrafında da Guti bir efsane var. Guti benim elimi sıksa , ben elimi bir hafta yıkamam.

'Eğer Guti Real Madrid'e giderse...'

Guti hakkında Real Madrid’e gidecek iddiaları var, eğer Guti Real Madrid’e giderse Beşiktaş’tan hiçbir futbolcuyu o takıma götürmez.
Tolgay iyi bir oyuncu, tam bir sistem oyuncusu. Bu tarz futbolcular etrafında iyi oyuncular olunca iyi performans sergiler. Tolgay’dan artık taraftar bir şeyler bekliyor. Oğuzhan ve Tolgay hakkında bazı haberler çıktı, yalanladılar ama bence gerçek. Bu oyuncular Alman ekolünden geldiler. Bu adamlar profesyonel ve kağıda bakarlar. Dün gece sakatlık nedeniyle oyundan çıktı, bir açıklama yapılmadı. Büyük ihtimalle ciddi değil.
Beşiktaş’ta Adriano yok, Caner her maç tek başına oynuyor. Biraz onu da düşünmek lazım. 30 yaşının üzerinde Türk futbolcuların bu tempoyu kaldırma olasılığı %20’dir.
'Dünkü maç Quaresmaspor ve Genk arasında geçti'
Quaresma takımda fazlalık değil, duygusal bir sitemde bulunuyor. Tecrübeli bir oyuncunun bunu yapmaması lazım. Fazlalık olmadığını kendisi de biliyor. Dünkü maçta Quaresmaspor ve Genk arasında geçti. Beşiktaş’ta Pepe, Adem ve Adriano’nun olmaması takımı kalite olarak düşüyor. Beşiktaş Avrupa’da Belçika’ya gidiyor. Genk ile ölüm kalım maçına çıkıyor. Final maçı adeta.
Türkiye’de 1 tane problemsiz kulüp gösterin bana dişimi kırarım. Türkiye’de tüm kulüpler bırak Türkiye’ye Manchester City, Liverpool’da bile var. Her takımda sorunlar olur. Ama asıl olan krizi çözmek lazım. Yöneticiler sorunları çözmesi gerekir. Feda dönemi sonrasında bu problemleri Beşiktaş yine çözebilir. İlk olarak taraftar takımın yanında olması gerekir. Daha sonra takımdaki belirsizlikleri yönetim çözmesi gerekir. Paraysa para, mutluluksa mutluluk.