Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele ettiği D Grubu’ndan daha önce çıkmayı garantileyen Beşiktaş, 5. hafta maçında Darıca Gençlerbirliği’ni güle oynaya devirdi, son 16 turunda ezeli rakibi Fenerbahçe ile eşleşti.

Türkiye Kupası’nda gruptan çıkmayı Boluspor ile oynanan maçtan sonra garantileyen Beşiktaş, dün adeta bir antrenman maçı oynadı. Şenol Güneş’in, ligde forma şansı bulamayan oyunculara şans verdiği Darıca maçında, Quaresma, sürpriz bir şekilde ilk 11’de oynatıldı. Rakibini 3-0 yenen Beşiktaş, 4 veya 5 Şubat’ta, Vodafone Arena’da tek maç olarak C Grubu’nda ikinciliği garantileyen Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş, ilk golü Beck ile buldu. 20. dakika sağ çaprazdan çektiği şutla ağları havalandıran Alman oyuncu, Beşiktaş forması altında ilk resmi golünü de atmış oldu. Kerim Frei’nin maç günü transfer olması nedeniyle kendini kadroda bulan Quaresma, 33. dakikada attığı şık golle skoru 2-0’a getirdi.

İkinci yarıya Quaresma-Muhammed ve Veli-Necip değişiklikleriyle başlayan Beşiktaş, ilk yarıya göre daha etkisiz futbol oynadı. 68. dakikada Utku Yuvakuran’ın yaptığı kurtarış dikkat çekerken, Beşiktaş 3. golü ise Aras’ın ayağından buldu. Siyah - beyazlı futbolcunun 70. dakikada kullandığı serbest vuruş, kimseye deymeden ağlarla buluştu: 3-0. 81. dakikada ise Cafercan’ın şutu direkten döndü.