Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hep söylemişimdir; bu tip maçlarda kadrondaki ve alt yapıdaki gençlerini oynatırsan, kupadan gelen paradan daha değerli şeyler kazanırsın. Dünyada bir çok büyük kulüp gençlerini oynayabilecekleri takımlara kiralar, kimi zaman üstüne para bile öderler. Yeter ki oralarda bizim futbol jargonumuzda yer alan “pişmek” kelimesini hayata geçirsinler. Maça sadece Beşiktaş cephesinden bakmıyorum. Aynı ifadeler Adana Demirspor için de geçerli. Her ne kadar dört gol yese de genç kalecileri Emre bir çok kritik pozisyonda önemli kurtarışlar yaptı. Beşiktaş tarafında ise genç Oğuz Aksoy ve üçüncü golü atan Atınç. Bakmayın Oğuz’un ikinci yarının başında oyundan çıktığına. Geleceği olan bir futbolcu.

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçında gençleri överken tecrübeli isimlere haksızlık etmeyelim. Dünyanın her liginde Uğur Boral, Ramon Motta’yı keser. Uğur, Samsunspor’dan Beşiktaş’a geldiğinde kariyerinin sonuna gelmiş, yedek kulübesinde oturup maaşını alacak bir futbolcu değildi. Bu Uğur yaz dönemindeki kampın da en iyi isimlerinden biriydi. Dünkü maçta yaptığı asistleri geçtim iki defa ceza sahası önünde zor pozisyonlarda kafasıyla sürekli kaleyi yokladı. Hep diyorduk ya, Beşiktaş’ın ligdeki bazı maçlarda tecrübeye ihtiyacı var diye. Al sana Uğur Boral o zaman!

Maçta harika bir gol atan Demba Ba’ya parantez açacak olursak, kendisi gerçekten çok özel bir oyuncu. Antalya kampındaki röportajında milli takıma alınmamasına şaşıranların en başında geldiğini söylemişti. O şaşıranların arasına ben de kendi ismimi yazıyorum. Demba Ba gibi şık bir gol atan Cenk Tosun ise, böyle giderse kesinlikle milli takımın vazgeçilmezlerinden biri olabilir.