Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Derbilerin favorisi olmaz derler ya, doğrudur. En klas futbolcunun yerin dibine girdiği, en sakar oyuncunun da Pele gibi oynadığı derbileri çok gördük...
Derbiden önce alınan tedbirler tıpkı bir öğrencinin yazılı öncesi evde çalışılmış dersidir. Bugünkü maçta A, B ve C planları mutlaka sürekli olarak sahneye konulacaktır.
Beşiktaş’ın gizli bir şifresi falan yok. Orta sahada Ernst-Necip-Veli-Aurelio gibi isimlerden oluşacak üçlünün iyi işlemesi, Quaresma ve Simao bindirmeli kanat atakları ile geride açık vermeyen bir Beşiktaş savunması, Galatasaray’a, İnönü’de puan kaptırmaz. Yeter ki kadrodaki isimler gününde olsun. Beşiktaş açısından en büyük tehlike erken yenilen bir gol ya da yıldız şımarıklığından görülen bir kırmızı kart.
Alınması gereken önlemlerin başında Selçuk İnan geliyor. Zaten Carvalhal da hafta içi yaptığı taktik konuşmasında takıma bu oyuncu ile ilgili uyarılarını yaptı. Selçuk’un özellikle savunma arkasına iyi koşu yapan Elmander’e atacağı toplar, Beşiktaş için en ciddi tehlike gibi görünüyor.