Motor Sporları Serhan Acar yazdı: 100 yıl coşkusu!

Serhan Acar yazdı: 100 yıl coşkusu!

05.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bolu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası 4. yarışı ve 2023 Türkiye Baja Şampiyonası 2. ayağı, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelirken, hem sporseverler, hem de pilotlar unutulmaz anlar yaşadılar.

Serhan Acar yazdı: 100 yıl coşkusu

Geçtiğimiz hafta sonu, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için düzenlenen özel bir organizasyonla, Bolu, hem ralli hem de baja heyecanına ev sahipliği yaptı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Bolu Offroad Spor Kulübü (BOLOFF) tarafından, Bolu Valiliği, Bolu Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası 4. yarışı 100. Yıl Rallisi ve 2023 Türkiye Baja Şampiyonası 2. ayağı Baja Bolu, nefes kesti.

Haberin Devamı

27 Ekim Cuma akşamı Bolu Valiliği önünde gerçekleştirilen, Bolu Valisi Erkan Kılıç ile beraberindeki protokol heyeti ile TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı’nın katıldığı start seremonisi, Petrol Ofisi 100. Yıl Bandosu eşliğinde ve kalabalık bir seyirci kitlesi önünde gerçekleştirildi. Spor Toto, ICRYPEX, Gazelle Resort & SPA, Remed Assistance, Red Bull, Yatırım Finansman, Fora Araç Takip, Power App, Autoclub, IBS, Maceraist, Moon Sports, Karsu Petrol, Rayess, Pars Store, Esanadolu, Webadası Bilgi Teknolojileri’nin katkılarıyla gerçekleşen organizasyonlar iki günlük zorlu mücadelenin ardından 29 Ekim Pazar akşamı Bolu Valiliği önünde sona erdi.

ÖZEL KOREOGRAFİ

Organizasyonlar öncesinde yarış merkezi Gazelle Resort & SPA otoparkında Cumhuriyet’in 100. yılı anısına bir araya gelen ralli ve baja sporcuları, araçları ile ralli otomobilleri ve arazi araçları ile “100” yazarak çok özel bir fotoğrafa imza attılar. Sporcular ayrıca, start öncesinde de Bolu Valiliği önünde bir araya gelerek, tarihi bir fotoğrafa karesi verdiler.

Haberin Devamı

TÜRKKAN'DAN EN İYİ ZAMAN

100.Yıl Rallisi; Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan-Burak Erdener ekibinin birinciliği ile sonuçlandı. Bu sezon FIA Dünya Ralli Şampiyonası WRC3 kategorisinde de ülkemizi temsil eden Türkkan ve Erdener, Ford Fiesta Rally3 ile tüm özel etaplarda en iyi zamanı yaparak liderliğini yarışın sonuna kadar korumanın yanı sıra, genç pilotlar birinciliği ve sınıf 3 birinciliğini de kazandı. BC Vision Motorsport takımı adına yarışan üç kez Türkiye Ralli Şampiyonu Burak Çukurova-Burak Akçay ekibi, ralliyi genel klasman ikincisi ve sınıf 2 birincisi olarak tamamlarken, bu yarışın ardından şampiyonada liderliğe yükseldi. Castrol Ford Team Türkiye’den Kağan Karamanoğlu-Oytun Albayrak genel klasman üçüncülüğü ve Fiesta Rally Cup birinciliğini elde etti.

Rallide markalar birinciliğini Castrol Ford Team Türkiye, takımlar birinciliğini de BC Vision Motorsport kazanırken, kadın pilotlar birinciliği Burcu Çetinkaya’ya, kadın copilotlar birinciliği ise Sevi Akal‘a gitti. Rallinin klasik ralli otomobillerine açık historic ralli klasmanını 1976 model Ford Escort MKII ile Kerim Tar-Efe Ersoy kazandı. Bu sezon Erkan Bodur anısına düzenlenen TOSFED Ralli Kupası klasmanında ise Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

UNUTULMAZ BİR ANI

TOSFED olarak yaz aylarından bu yana çalıştığımız organizasyon, tam da Cumhuriyetimizin 100. yaş gününde finişe ulaştığı için, bizim açımızdan çok anlamlı ve önemliydi. Starttan finişe kadar Cumhuriyet coşkusu ile yarışın heyecanı birleşince, organizasyon herkes için unutulmaz bir anıya dönüştü. Cumhuriyetin kuruluşundan bir sene sonra, zor şartlar altında, Fransa’daki 1924 Olimpiyat Oyunları’na kafile gönderecek kadar spora önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye çalışan bir spor aşığı olarak, 100. yılı bu şekilde kutlamak, ileride torunlarıma anlatacağım bir hikaye oldu. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması dileğiyle...

Otomobil sporları ve temel trafik güvenliği konularında ilköğretim öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla TOSFED Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen trafik ve yol güvenliği projesi “Velinin Karnesi Nasıl?”, Bolu’da da devam etti ve eğitime katılan yaklaşık 320 öğrenciye Türk bayrağı, şapka ve okuma kitabı gibi hediyeler verildi. Öte yandan TOSFED Çevre Komisyonu da ‘Çevre İçin Start Al’ sloganı ile Bolu’da çalışmalarını sürdürdü. Yarışların servis alanında oluşturulan stantta atık pil ve pet şişe kapakları toplayan komisyon üyeleri, atıkları getiren izleyenlere TOSFED şapkaları hediye etti. Ayrıca her yarışta olduğu gibi seyirci alanları, servis alanı ve ralli merkezinde 750 kilo geri dönüştürülebilir atık toplayan Çevre Komisyonu, AKO Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Dönüşüm Tesisi katkılarıyla kullanılmış lastikleri topladı.

Haberin Devamı

Offroad branşının yükselen yıldızı bajada sezonun ikinci yarışı Bolu’daydı. 20 araç ve 40 sporcunun iki gün boyunca 215 kilometrelik parkurda mücadele ettiği Baja Bolu yarışında, SSV klasmanında Can-Am Maverick RS Turbo ile yarışan ekipler İsrafil Akyüz-Mert Tepe ilk sırada yer alırken, Abdullah Turgut-Arda Şenay ikinci ve Yağız Birinci-Uğur Tepe de üçüncü olarak tamamladılar. Otomobil klasmanında ise Atilla Baybara-Cüneyt Göktürk birinciliği, Alper Sarper-Cihan Armağan ikinciliği, Atakan Keskin-Duygu Yılmaz Keskin üçüncülüğü kazanan ekipler oldular.

Haberin Devamı

Yazarlar