Beşiktaş Serhat Ulueren: Fenerbahçe, Fatih Terim'e gitsin

Serhat Ulueren: Fenerbahçe, Fatih Terim'e gitsin

06.11.2017 - 09:32 | Son Güncellenme:

Ünlü televizyoncu ve spor yazarı Serhat Ulueren, yoğun futbol gündemini 'Skorer Özel' programında değerlendirdi...

Serhat Ulueren: Fenerbahçe, Fatih Terime gitsin

Serhat Ulueren, Skorer TV'de gündemi Ezgi Toper ile birlikte değerlendirdi. Ulueren, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Serhat Ulueren'in sözleri:

'F.Bahçe altyapısından yıldız çıkmıyor'

"F.Bahçe'nin bakıyorum bir tane ışıldayan oyuncusu yok. Altyapı anlamında zengin kulüp, ama bir tane yıldız çıkmıyor. F.Bahçeliler'in bu soruya cevap vermesi gerekiyor. Derinliği olmayan, istikrarsız kadro. Caner ve Gökhan Gönül'ü gönderiyorsun, Hasan Ali ve Şener'i oynatıyorsun. Taraftar tabii ki gelmez maçlara. Kocaman'ın gelişine bakıyorum. Konyaspor'dan isteyerek ayrılmamış.

'Yönetim hocasını pohpohlamıyor'

Görkemli bir karşılama töreni, basın açıklaması yapılmadan cılız bir şekilde göreve başladı. Yönetim hocasını pohpohlamıyor. Fikret Orman'ın dinliyorsun, Beşiktaş şampiyon olacak. Aykut Kocaman çıkıyor, şampiyon F.Bahçe diyor. G.Saray da aynı. Sonuçta bir şampiyon çıkıyor. Şampiyon olacağız, şampiyon olacağız, şampiyon olacağız. Aykut hoca güçsüz geldiği için kimse ona sahip çıkmıyor.

Haberin Devamı

"Kelli felli insanlara yakışmıyor"

Aziz Yıldırım, 'Benim veliahtım Ali Koç' dedi, ama şimdi öyle değil. Ali Koç'a delegelerin ismi ve telefon numarası verilmiyor. Kelli felli insanlara bunları yakıştıramıyorum. Bu kadro kimle ayağa kalkar? Bunları biraz sonra söyleyeceğim. Aykut Kocaman'ın F.Bahçe ile başarılı olma şansı yok. G.Saray Başkanı Dursun Özbek, radikal karar alarak Tudor'u istemeyen Bruma ve Sneijder'i gönderdi. De Jong kadro dışı. Ben bunu başarılı buluyorum. Model doğru model. F.Bahçe'deki oyuncular çok formsuz. Oyuncuların Aykut hoca için "Bizimle konuşmuyor, antrenman yapmıyor. Hoca bize şunu yapıyor, bunu yapıyor" diyeceklerine inanmıyorum.

"Adamlık değil bu"

'Roberto Carlos'la ilgilenmiyoruz' dediler, imza attırdılar. 'Pereira'nın arkasındayız' dediler. 'Ben giderim, İsmail hoca gider' dediler. Kartal'ı gönderdiler. Adamlık değil bu. "Cehennem donana kadar Kocaman" lafa bak! Aslı astarı olmayacak sözlerle bunu süslemek büyük bir cahillik, deneyimsizlik. Zaman kazanmaya çalışacak F.Bahçe. Aykut hocanın "İstenen ahenk yakalanamadı. Bu işte ben sorumluyum. İstifamı veriyorum. Alacaklarımın ödenmesini istiyorum" deyip istifa etmesi gerekiyor. Ortada büyük bir çelişki var. Sokaktakine göre gereken Aykut hocanın bırakması. Devam ettiği sürece muhabirler ve yorumcular bu işin altını kurcalayacaklar. Kahve falı gibi bir takım isimler ortaya atılacak.

Haberin Devamı

"Eleştiri yaptım diye yürüyüş yaptılar"

Aziz Yıldırım'a geri vites yapacak halim yok. Zamanında ben bu eleştirileri yaptım diye Serhat Ulueren için yürüyüş yaptılar. 14 tane dava açtılar bana. 13 davadan beraat ettim. Takipsizlik kararı ile sonuçlandı. Ötekisinde benim ihmalim olduğu için o parayı ödedim. 2006'da Kasım ayında beri ne diyorsam şimdi de o. Uzun yıllardır kendisiyle görüşmüyorum. İsmail Kartal, Daum, Zico, Pereira, Aykut Kocaman... Hoca konusunda istikrarlı olamadı.

"Alex'e olan sempatiyi antipatiye dönüştürdüler"

Oyunculara medya üzerinden suçlamalar yaptı. Örnek; Gökhan Gönül, Caner ve Alex. Alex bu ülkeden buruk bir şekilde ayrılmış. 'Alex sahtekarlık yaptı, ona şu kadar prim yatırdık' şeklinde açıklama yaptılar. Alex'e olan sempatiyi antipatiye dönüştürdüler. Tesis konusunda uzak ara üç büyükler içinde en başarılı olabilir. Sportif anlamda; Avrupa Ligi Finali ve Avrupa Ligi şampiyonluğu var. F.Bahçe'nin Avrupa Ligi şampiyonluğu beni fazla mutlu etmedi. Melih'in daha fazla süre almasını beklerdim.

Haberin Devamı

'19 yılda 6 şampiyonluğu var'

Futbolda 19 yılda 6 şampiyonluk. F.Bahçe bir marka. Zaten F.Bahçe geçmişte şampiyon oluyordu. G.Saray'ın bu süreçte 9 şampiyonluğu var. 4. yıldızı takmış. Basketbolda önemli bir başarısı var. UEFA Avrupa Ligi'nde de Benfica'ya yarı finalde kaybedilmiş bir maç var. Aziz Yıldırım kulübünü çok seviyor. Ayrılan yöneticiler, futbolcular kötü oluyor. Hep mi federasyon, hakemler ve eski hocalar suçlu? Bunların tekrar gündeme gelmesi lazım. Şampiyon olması çok zor. F.Bahçe 3 ciddi rakiple boğuşacak. Beşiktaş toparladı. Başakşehir de ritim yakaladı. Bir tek ritim yakalayamayan sensin. Osmanlıspor'un 3 net pozisyonu var. En iyi performansı G.Saray maçında ortaya koydular. Taraftar gerçeği görüyor. Aklı selim delegelere sesleniyorum. Onlar seçecekler. Yargıtay kararının pek bir önemi yok. G.Saray ve Beşiktaşlılara sorsan Aziz Bey'in devam etmesini isterler. Kulübünü seven F.Bahçeliler, kan değişiminin gerektiğini düşünüyor. Beni kötü çocuk yaptılar, 'Gargamel' lakabı taktılar, çirkin iftiralar attılar. Benim için olur olmaz aptalca iftiralarda bulundu.

Haberin Devamı

'Böyle bir dünya yok'

Allah uzun ömür verirse, gerçeklerle tamamen yüzleşeceğiz. Daha fazla kimseyi rencide etmek istemiyorum. Bu kan değişiminin uzun yıllar önce gerekliydi. Bu kulüp benim değil. Ben seçilmiş adamım. Bugün ben hizmet ederim, benden daha iyi biri varsa o gelir yapar. İlla ekranda olacağım, herkese gider yapacağım... Böyle bir dünya yok. Böyle bir hırs yok. Bunlar bizim tapulu malımız değil. Bize zimmetlenmiş mallar. 48 yaşındayım, insanlar için F.Bahçe büyük bir aşktı. Oyuncuların isimlerini ezbere sayardı. Allah herkesin gönlüne göre versin. Hayırlısı olsun.

'İddia ediyorum Ersun Yanal...'

Şu anda F.Bahçe'yi ayağı kaldırmak şampiyonluksa karşılığı çok zor. Mourinho, Wenger, Guardiola'yı göreve getiremeyeceğin için en iyi isim şu an boşta olan Fatih Terim. Fatih hoca bugün Trabzonspor'dan bile teklif bekledi. Ankaragücü ve Göztepe'yi çalıştırdıysa, F.Bahçe'yi de çalıştırabilir. İddia ediyorum; Ersun Yanal'ın ismi de gündeme gelebilir. Hazır boşta. Fatih Terim bu tabloda gelir. Ortada 23 maç, 69 puan var. G.Saray zaten Kadıköy'e gelecek. Ben olsam Yılmaz Vural'a şans veririm. 'Sen iddialı laflar ediyorum, buyur kardeşim sana devrediyorum. Gel, bu takımın başına geç.' Yılmaz hocanın çok şeyler katacağına inanıyorum. Şans verilirse, iyi kullanacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yılları düşünüyorlarsa, gitsinler Fatih Terim'le görüşsünler. Bence yabancı hocayı gitmesinler.

'Tudor kendisinden beklenmeyecek doğrular yaptı'

Tudor bu hafta beni hayal kırıklığına uğrattı. Kendisinden beklenmeyecek doğrular yaptı. 'Bu adam maskara' dediğim Tudor'dan bu sözlerim için özür dilemiyorum ama kendisini son maçtaki performansından dolayı kutluyorum. Büyük bir dürüstlük örneği gösterdi. Ligin zayıf takımına karşı çift forvetle başlaması. Rodrigues'e tekrar sarılması. Maicon ve Serdar Aziz'i göbekte oynatıp Denayer'i sola çekmesi. Selçuk'u yine oynatmaması. Bunlardan dolayı benim beğenimi kazandı. Bazı inatlarından vazgeçsin. Başakşehir maçına çift forvetle çıkmayacaktır. Belhanda'dan artık Başakşehir, F.Bahçe ve Bursaspor maçında sahne almasını bekliyorum. G.Saray Başakşehir maçında Tudor'un bu doğrularıyla başa baş bir oyun ortaya koyar, beraberliği koparabilir.

'Beşiktaş, G.Saray'ı 2-0 yener'

Şenol hoca iyi bir insan, çok defa kendisiyle beraber olduk. Şenol hocada süngüsü düşmüş bir ifade görüyorum. Avrupa'da harikalar yaratan bir takım. Monaco maçını kazanamamalarının nedeni oyunculardaki inanılmaz bencillik. Bu sene yüzde 40 G.Saray, yüzde 40 Beşiktaş, yüzde 15 F.Bahçe ve yüzde 5 Başakşehir'in şampiyonluk şansı var. Şenol Güneş az konuşursa daha az hata yapar. Konuşacağı yer saha içi. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali görebilir, hatta kura şansıyla yarı final de yapabilir. Beşiktaş-G.Saray derbisinde Beşiktaş'ı favori görüyorum. 2-0 Beşiktaş kazanır. G.Saray açısından çok zor bir fikstür. Tudor, beraberliğe kilitleyebilir ama maçın ağır favorisi Beşiktaş olacaktır.

Yazarlar