Futbol Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi!

Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi!

05.04.2017 - 13:59 | Son Güncellenme:

TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi... Yardımcı UEFA'nın Olağan Genel Kurulu'nda üyelerden 34 oy aldı. Genel Kurul'da alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik'in UEFA'yı FIFA'da temsil etme görevi de sona erdi.

Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kuruluna seçildi

SKORER - Helsinki Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi'nde Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 34 oyla UEFA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Yardımcı 34 oy alarak ilk turdaki 28 oy barajını geçti ve UEFA Yönetimi'ne girdi.

Servet Yardımcı ile birlikte seçilen 8 üye 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak.

Genel Kurul'da alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik'in UEFA'yı FIFA'da temsil etme görevi de sona erdi.
Yardımcı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TFF Başkanı Demirören'e teşekkür
Servet Yardımcı, NTVSpor'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Çok önemli ve değerli bir görev. Sayın Cumhurbaşkanım beni aradı ve tebrik etti. Cumhurbaşkanı'nın Türk futboluna katkısı tartışılmaz. Kendilerine bana verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ülkem adına çok gururluyum. Kader birliği yaptığım TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e de çok teşekkür ediyorum. Çok büyük destekler verdi. Sayın Spor Bakanı, sayın Dışişleri Bakanı her zaman yanımda oldular. Ailem ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. İyi olacak inşallah. Birazdan sonra toplantı yapacağız. Finansal Fair Play konusunda UEFA ile kulüplerimiz arasında köprü vazifesi göreceğim. İki tarafın da menfaatine olacak. Kulüplerimizin yanında olacağız. Şikayetlerini, problemlerini dile getireceğiz."
2024 adaylığı için ise Servet Yardımcı, "Bu süreçlerde benim orada olmam ülkem açısından önemli. Hak ettiğimiz değeri bulacağımıza inanıyorum. Organizasyonel beceri olarak kazanmaya adayız" yorumunu yaptı.
TFF Başkanı Demirören UEFA kongresinde! İlk açıklama...
UEFA kongresinde TFF'den Başkan Yıldırım Demirören, Başkanvekili Ali Dürüst, idari işler sorumlusu Cengiz Zülfikaroğlu, genel sekreter Kadir Kardaş ve Şeref Yalçın da bulundu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Servet Yardımcı'ya hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Ülkemiz için, Servet Bey için hayırlı olsun. 30 seneye yakın UEFA'da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Sayın Şenes Erzik'e de teşekkür ediyorum. Şimdi dönem, Sayın Yardımcı'nın dönemi. Bugünkü seçim, ülkemizin ve federasyonumuzun gücünü de gösterdi. 30-35 arası oy bekliyorduk, beklediğimiz oyu aldık. Destek olan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Servet Bey'e de başarılar diliyorum. UEFA çok önemli bir merkez. Orada bir Türk'ün olması, federasyonumuzun, kulüplerimizin problemlerinin hukuksal olarak daha kolay çözülüp anlatılabilmesi açısından da önemli" diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören, bundan sonraki hedeflerinin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı olduğunu belirterek, "Onun için önümüzde 1.5 yıllık bir zaman var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına hazırlanacağız" dedi.

Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kuruluna seçildi

İşte UEFA Yönetim Kurulu'na seçilen 8 isim

Servet Yardımcı (Türkiye)
Boniek (Polonya)
Delaney (İrlanda)
Gill (İngiltere)
Grindel (Almanya)
Nilsson (İsveç)
Uva (İtalya)
van Praag (Hollanda)
UEFA'DAN TEBRİK TWEETİ
Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kuruluna seçildi
Hollandalı üyeden Servet Yardımcı'ya...:"Siyasette sorun yaşanıyor olabilir ama bizim arkadaşlığımızı etkilemiyor"
41. UEFA Kongresi'nde Servet Yardımcı ile birlikte UEFA Yönetim Kurulu’na seçilen isimlerden olan Hollandalı Micheal van Praag, röportaj sırasında Yardımcı'nın yanına gelerek ve salonda bulunan Türk basın mensuplarına seslenerek; "Biliyorsunuz ki Hollanda ile Türkiye arasında siyasi bazı sorunlar var. Ama bu durum bizim Servet ile olan arkadaşlığımızı etkilemiyor. Futbol zaten evrenseldir. Yakın arkadaşım Servet'in de benimle yönetime girmesine çok memnun oldum" şeklinde konuştu. Servet Yardımcı da "Micheal van Praag'a söyledikleri için teşekkür ederim. Kendisi ile yakın bir dostluğumuz var. Şimdi de UEFA'da birlikte çalışacağız. Umarım 2024 Avrupa Şampiyonası seçimlerinde de Türkiye'yi destekler" dedi.
Genel Kurul Helsinki'de
UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen UEFA'nın olağan genel kurulunun 41'incisi bugün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılıyor. Helsinki Fuar Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan kongrede gündeme dair konuların görüşülmesinin ardından, yönetim için yapılan seçime geçildi.
İsveç'ten Karl-Erik Nilsson, Almanya'dan Reinhard Grindel, İtalya'dan Michele Uva, İrlanda'dan John Delaney, Polonya’dan Zbigniew Boniek, Güney Kıbrıs'tan Marios N. Lefkaritis, İngiltere'den David Gill, Hollanda'dan Michael Van Praag, Kazakistan'dan Kairat Boranbayev, Arnavutluk'tan Armand Duka, Azerbaycan'dan Elkhan Mammadov ve Galler'den Kieran O'Connor, Servet Yardımcı ile birlikte yönetim kuruluna girmek için mücadele etti. Kazak üye Boranbayev adaylıktan çekildi. Genel Kurul'da 34 oy alan TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi...
Kulüplerden Servet Yardımcı’ya tebrik mesajı
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı için tebrik mesajı yayınladılar.
Kulüplerin internet sitelerinde yer alan mesajlar şöyle;
-BEŞİKTAŞ-
Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 41'incisi düzenlenen Olağan UEFA Kongresi'nde, 34 oy ile 'UEFA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
Şenes Erzik'in ardından UEFA Yönetim Kurulu'nda yer alma hakkı kazanan ikinci isim olan Servet Yardımcı'yı tebrik eder, 4 yıl sürecek olan yeni görevinde başarılar dileriz.
-FENERBAHÇE-
Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi'nde, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
UEFA Yönetim Kurulu'nda 4 yıl boyunca görev yapacak olan Servet Yardımcı’yı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.
-GALATASARAY-
UEFA'nın 41. olağan kongresi Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleşirken Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 34 oyla UEFA Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Servet Yardımcı böylece Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetim Kurulu'nda yer almayı başaran ilk Türk oldu.
4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak olan Servet Yardımcı'yı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.
Başkan Ceferin, Yardımcı'ya 'Servet' dedi
UEFA Başkanı Ceferin'in adayları tanıttığı konuşmasında Servet Yardımcı'yı soyismiyle değil, adıyla 'Servet' şeklinde anması dikkat çekti...
Platini-Blatter değişikliği
Kongrede UEFA'nın gelecek yıllarda daha güçlü ve daha şeffaf bir yapıya bürünmesi için getirilen reform önerisi kabul edildi. FIFA'nın son iki yıl içinde adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk skandalları, kıta federasyonlarını (konfederasyon) bu konuda reform yapmak konusunda baskı altında bırakmıştı. Sepp Blatter ve Michel Platini bu isimler arasındaydı.
Başkana süre kısıtlaması geldi
Kongrenin oybirliğiyle kabul ettiği değişiklik görev süresi tanımına ilişkin oldu. UEFA Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, üç dört yıllık dönem itibariyle hizmet verebilecek. Daha öncesinde ne kadar görev yapacaklarına dair bir süre kısıtlaması bulunmuyordu.
Stat seçimi şeffaflaşıyor
Bir diğer değişiklik UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne ev sahipliği yapacak statlarla ilgili oldu. Bu statlar şeffaf bir teklif prosedürü vasıtasıyla tamamen objektif olarak seçilecek. Bunu garanti etmek adına ilgili regülasyona konuya açıklıkla belirleyen maddeler eklenecek.
1 Temmuz'dan itibaren geçerli
UEFA Başkanı Ceferin, kongrede yapılan bu değişikliklerin UEFA yönetmelik ve regülasyonlarına işleneceğini ve 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını söyledi. Sloven futbol adamı, "Eğer UEFA'nın imajını tekrar iyileştirmek istiyorsak bu reformları yapmaya mecburuz" dedi. Bazı diğer değişiklikler şöyle olacak:
* Karl Heinz Rummigge'nin başkanı olduğu Avrupa Kulüpler Birliği (ECA)temsilcilerine, UEFA Yönetim Kurulu'nda kontenjan verildi. Buna göre iki ECA temsilcisi yönetim kurulunda bulunacak.
* UEFA Yönetim ve Uyumlandırma organını güçlendirmek adına iki bağımsız üyenin atanmasına karar verildi. Bu üyeler halihazırdaki üç kişilik organa eklenecek.
* UEFA Yönetim Kurulu'na seçilecek yetkililer ancak ülkelerindeki federasyonlarda aktif görevdeyseler seçilebilecekler.

Haberin Devamı

UEFA'dan her federasyona 1 Milyon Euro bağış

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, ibra öncesi tüm ülke federasyonlarına müjde vererek, 1 milyon euroluk jest yapacaklarını söyledi.

Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de düzenlenen 41. UEFA Olağan Genel Kurulu'nda yıllık faaliyet raporları okundu, 2015-2016 dönemi mali açıdan ibra edildi ve 2017-2018 dönemi bütçesinin görüşmesine geçildi.

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, ibra öncesi tüm ülke federasyonlarına müjde vererek, 1 milyon euroluk jest yapacaklarını söyledi. Ceferin, "Futbolun değişimine, gelişimine katkıda bulunalım. Değişelim ama geçmişe de saygı duyalım. UEFA, her federasyona bonus olarak 1 milyon Euro ödeme yapacak. Nasıl harcamak istediğiniz size bağlı. Sorunlu bir dünyada; futbol insanlara güzel hayaller kurma imkanı veriyor. Futbola zarar vermek isteyenlere imkan tanımayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı