Skorer ŞİKE SUÇLAMASI

ŞİKE SUÇLAMASI

26.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Romanya Milli Takımı'nın hocası Jenei, G.Saray'ın hocasını ağır bir dille eleştirdi: "1988'de golcüsü Avrupa kralı olsun diye rakiplere şike teklif etti"

ŞİKE SUÇLAMASI



ŞİKE SUÇLAMASI
G.SARAY Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun, Milliyet'te yayınlanan röportajında Çavuşesku döneminde Steaua Bükreş'in şikeyle şampiyon olduğunu söylemesi, büyük yankı yarattı. O dönemde Steaua Bükreş'i çalıştıran, şimdiki Romanya Milli Takımı teknik direktörü Emerich Jenei, Gazeta Sportulior'a bir demeç vererek, "Asıl sahtekar Lucescu" dedi. Jenei, meslektaşını ağır bir dille suçladı.

JENEİ, sözü edilen yıllarda değil Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Bükreş'in, Steaua'yu Avrupa'da bile yenecek takım bulunmadığını iddia etti. Rumen gazetesine göre Jenei, "Steaua Bükreş, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı şikeyle mi kazandı? Ama 1988 yılında Lucescu'nun, golcüsü Camataru'nun altın ayakkabı alması için diğer kulüplere nasıl şike telif ettiğini herkes biliyor" iddiasında bulundu.

RUMEN Ligi'nde 1987 - 88 sezonunda 34 maçta 41 golle Avrupa Gol Kralı olan Camataru'nun her maçta birkaç gol atması için Lucescu'nun rakipler ile anlaştığını öne süren Jenei, "Bunu tüm Romanya biliyor" dedi. Jenei, "Bu yüzden France Football, altın ayakkabı yarışmasını durdurdu. Lucescu'nun sözleri gerçeği yansıtmıyor. Hagi de o dönemde Steaua'da oynadı. İsteyen gidip Hagi'ye de sorsun" diye konuştu

"Ben maç adamıyım"

GALATASARAY'ın yeni santrforu Jardel, kendisine yöneltilen eleştirilere sert yanıt verdi. Brezilyalı oyuncu, "Benim için hazırlık maçlarının hiçbir önemi yoktur. Ben antrenman topçusu değilim, maç adamıyım. Eğer Porto'da antrenmanlara baksalardı, beni bir kere bile takıma koymazlardı. Umarım bugün eleştirenler, golleri attığım zaman da beni överler" dedi.

AMACININ Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve 2002'de Brezilya forması giymek olduğunu belirten Jardel'in başına dün ilginç bir olay geldi. Jardel, imza atması için kağıt uzatan bir grubun Türkiye karşıtı yasa dışı bir örgütün kağıdını uzattığını anlayınca, son anda imza atmadı. Bu arada IFFHS, dünyadaki en golcü futbolcular sıralamasında Jardel, zirvede gösterildi.

Emre ile 4 yıl daha

Halil Özer Solothourn
Süren açıkladı
G.SARAY Başkanı Faruk Süren, İsviçre kampının bitmesinin ardından İstanbul'a dönecek olan Emre ile dört yıllık sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Süren, "O bizim yıldızımız. Daha da büyük oynayacak. Onu bırakmak istemiyoruz. Zaten bir kaç yıl sonra da Real Madrid, Manchester United gibi takımlar onun için yarışa girişecek" dedi.

'Vitrinde kalacak'
SÜREN, şu anda G.Saray'ın Real Madrid'den bir farkı bulunmadığını belirtti ve "Burada oynaması kendisi için bir kayıp değil. Sürekli vitrinde kalacak" diye konuştu. EMRE de Başkan Faruk Süren'in bu teklifine sıcak baktığını açıkladı. Genç futbolcu, "Böyle bir teklif bana gurur verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güvene layık olmaya çalışacağım. Kapm bitiminde oturup, konuşur ve anlaşırız" diye konuştu.

Yazarlar