Basketbol Şimdi kazanma zamanı

Şimdi kazanma zamanı

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Panathinaikos eşleşmesini yakından takip eden Yunan muhabir George Kouvaris, Obradovic ile yaptığı görüşme ve 3 maçın izlenimini MİLLİYET için değerlendirdi, “Kupayı nasıl kazanmaları gerektiğini biliyorlar. Taktik ve mental anlamda zafer için hazırlar” dedi.

Şimdi kazanma zamanı


CELAL UMUT EREN

THY Euroleague’de üst üste 3. sezonda Final Four bileti alan ve 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da şampiyonluk için sahaya çıkacak Fenerbahçe, tarih yazmak istiyor.

Çeyrek final serisinde Yunanistan ekibi Panathinaikos’u 3-0’la geçen sarı-lacivertlileri yakından takip eden Gazzetta.gr ve Goal News muhabiri George Kouvaris, hem Zeljko Obradovic ile yaptığı röportaj hem de 3 maçlık izlenimini MİLLİYET için yazdı.

OAKA’daki 2 maç ve Ülker Arena’daki son maç üzerinden bir değerlendirme yapan George Kouvaris, Obradovic’in mental ve taktik anlamda zafer için hazır olduğunu kaydedip, şu ifadeleri kullandı:

“Allen Iverson, ‘Sadece play-offları oynamak istemiyorum, sadece birinci ya da ikinci turu oynayıp sonunda kaybetmek istemiyorum, çünkü bu acı bir tattır’ derdi. Obradovic ve takımı da son 2 sezondur bunu yaşıyor, ancak bir kez daha geri geldiler ve şimdi kazanma zamanı! Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Euroleague’i kazanmak istiyor. Panathinaikos cephesinde bile kimse böyle bir Fenerbahçe’yi beklemiyordu. Obradovic takıma ruhunu ve kritik maçlarda nasıl oynanması gerektiğini aşılaşmış durumda. Obradovic takımını yüzde 100 mükemmel hazırladı. Harika defans, yüksek motivasyon ve müthiş reaksiyon. Fenerbahçe için artık tadı alma zamanı ama acı tadı değil. Artık kupayı nasıl kazanmaları gerektiğini biliyorlar. Obradovic ve onun mükemmel takımından izlenimim şu: Eğer Avrupa şampiyonu olamazlarsa sürpriz sayılır.”

‘Yine geldik!’

Fenerbahçe ile arka arkaya 3. sezonunda Final Four biletini alan Zeljko Obradovic, Gazzetta.gr ve Goal News muhabiri George Kouvaris’e Ülker Arena’da konuştu.

Obradovic, geçen sezonki finale değinerek, “Geçen yıl final oynadık, şimdi yine buradayız! Fenerbahçe, Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri olmak için çabalıyor. Ben gelmeden önce kulübün Avrupa başarısı ya da bir Final Four’u yoktu. Ancak biz birlikte çalıştık. Avrupa’da zirveye gelmek için çok güzel bir ortam kurduk. Bu sadece bir coach ile alakalı değil. Başkanımızdan, ofiste çalışanlarımıza kadar herkesin payı var. En önemlisi de oyuncularımın başarısı bu” diye konuştu.

Obradovic üzerinde bir baskı hissetmediğini ekleyip, “Kendi şehrimizde oynayacağız. Bir baskı yok üzerimizde. Aslında Ülker Arena’dan uzağız, aynı etki olmayacak. Ancak biz sakin kalacağız, işimize odaklanacağız ve içinde bulunduğumuz durumu kavrayacağız” yorumunu yaptı.

‘Fantastik kalabalık’

Gazzetta.gr ve Goal News muhabiri George Kouvaris, Ülker Arena’daki atmosferin çok etkileyici olduğunu belirtti. Kouvaris, Sinan Erdem’de daha heyecan verici bir atmosferin olacağını kaydedip, “OAKA’daki atmosferin ne kadar heyecan verici olduğu malum. Ancak Fenerbahçe taraftarının bir farkı yok. Fantastik bir kalabalık var. Sinan Erdem’de Fenerbahçe’nin 6. adamı olacak” dedi.

Şimdi kazanma zamanı

Yazarlar