Skorer Şimdi Kral Aslan: 3-2

Şimdi Kral Aslan: 3-2

02.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdi Kral Aslan: 3-2

Şimdi Kral Aslan: 3-2

Beşiktaş galibiyeti ile Cim-Bom'un 24 hafta süren liderlik, Terim'in ise 2 yıllık derbi hasreti sona erdi

İki devin de hedefleri farklıydı. G.Saray, kazanıp lider olmak istiyor, Beşiktaş ise ligdeki kötü gidişine "dur" deyip, prestij kazanmayı hedefliyordu. Karşılaşma adeta bir gol düellosu şeklinde geçti. Şifo'lu Beşiktaş, geçen haftalara oranla daha iyi gözüktü. G.Saray galibiyet için daha arzuluydu. Sonuçta ezeli rakipler isimlerine yakışır bir mücadele sergilediler. Kazanan Cim - Bom oldu ve liderlik koltuğuna kuruldu. Perde 21. dakikada Hagi'nin golüyle açıldı, Mehmet 31. dakikada eşitliği sağladı. K.Hakan Cim - Bom'u yine öne geçirdi, Mehmet 54. dakikada tekrar skora denge getirdi. Ve son sözü genç Emre söyledi, 77. dakikada nefis bir golle sonucu ilan etti

HAKEMLER: Erol Ersoy (***), Münir Takpak (***), Akif Uğurdur (***)
GALATASARAY: Mehmet (***) - Filipescu (***), Popescu (**), Bülent (**) - Okan (*)(Fatih Dk.46 (**), Suat (*)(Emre Dk.46 (***), Hagi (***)(Osman Dk.83), Tugay (***), K.Hakan (***) - Arif (**), B.Hakan (*)
YEDEKLER: Kerem, Vedat, Mehmet
BEŞİKTAŞ: Mrmiç (*) - Ertuğrul (*)(Aydın Dk.84), Rahim (**), Alpay (**) - Erkan (*), Yusuf (***)(Nihat Dk.74 (*), Yankov (**), Mehmet (***), Tayfur (**) - Amokachi (**), Oktay (*)(Mutlu Dk.65 (*)
YEDEKLER: Fevzi, Salih, Savaş, Yasin
SARI KART: Filipescu (G.Saray), Ertuğrul, Tayfur, Mehmet, Alpay (Beşiktaş)
GOLLER: Hagi (Dk.21), Mehmet (Dk.31 - 54), K.Hakan (Dk.47), Emre (Dk.77)
SEYİRCİ / HASILAT: 26.860 - 9 milyar 342 milyon TL

Sol ayak küçük parmağındaki kırık nedeniyle bir ay forma giyemeyen Mehmet, dün ilk kez ilk onbirde oynadı. Sahaya kaptan olarak çıkan tecrübeli futbolcunun ayağına özel plastik bandaj takıldı. Bu arada, gribal enfeksiyonu devam eden Erkan da sahaya iğne olarak çıktı.

Sarı - Kırmızılılar Beşiktaş karşısında aldıkları 3 - 2'lik sonuç ile ezeli rekabetteki 100. galibiyetlerine ulaştı
GALATASARAY ile Beşiktaş dün 289. kez karşı karşıya gelirken Sarı - Kırmızılılar 3 - 2'lik sonuçla ezeli rekabette 100. galibiyetlerini elde ettiler.
İki takım arasında bugüne kadar oynanan 288 karşılaşmada Galatasaray 99, Beşiktaş ise 93 galibiyet elde etmiş, 96 müsabaka da beraberlikle sona ermişti.

MAÇ öncesi sahayı kontrole çıkan Beşiktaş Teknik Direktörü John Toshack, Galatasaray seyircisinin protestosu ile karşılaştı. Galli hocaya cenaze marşı çalınırken, soyunma odasına girişte de pet şişe yağdı. Toshack'ın atılan bir pet şişeyi alıp cebine koyması seyircileri güldürdü.

SAATLER öncesinden Ali Sami Yen Stadı'nın önüne gelen iki takım taraftarları arasında zaman zaman büyük kavgalar çıktı. Maça az bir süre kala da Beşiktaş tribününde yaşanan yer kavgasına polis müdahale etti. Çok sayıda taraftar stad dışına çıkarıldı ve gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞLI yöneticiler, taraftarlarına eski açık tribünün yarısını ayıran Galatasaray'a tepki gösterdiler. Yöneticiler, "Biz Galatasaray seyircisine İnönü Stadı'nda tüm açık tribünün yanısıra kapalıda bile yer ayırıyoruz" dediler.

BEŞİKTAŞ'ın Nijeryalı futbolcusu Amokachi ve kaleci Mrmiç bugün ülkelerine gidecekler. Amokachi, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine bir toplantıda yer almak için ülkesine giderken, Mrmiç de Hırvatistan'ın oynayacağı özel bir turnuvada forma giyecek. İki futbolcu da perşembe günü dönecek.

G.SARAY
MEHMET: Savunmanın hatalarını O kapadı. İyi kurtarışlar yaptı. FILIPESCU: İlk yarı çok hata yaptı. İkinci devrede kendini toparladı. POPESCU: Durgun oynadı. Ama son dakikalarda tecrübesini yine gösterdi. BÜLENT: İlk yarı çok hata yaptı, çok top kaybetti. İkinci devrede inanarak mücadele etti. OKAN: Haftalardır ilk kez kötü oynadı. Sağ kanadı hiç kullanamadı. SUAT: Etkili olamadı. Orta sahada zayıf kaldı. HAGI: Sakat sakat oynadı. Ama her topta O'nun imzası vardı. Muhteşem de bir gol attı. TUGAY: İkinci yarıda forvete destek oldu. Üçüncü golde rolü büyüktü. K.HAKAN: Fenerbahçe maçındakine benzer bir gol attı. Klasını konuşturdu ama savunması zayıftı. ARİF: Çok koştu, iyi mücadele etti. B.HAKAN: İki mutlak gol kaçırdı. Ancak rakip savunmayı çok yordu. FATİH: Savunmaya destek olarak sürüldü. Zaman zaman aksadı. EMRE: Maçın yıldızıydı. Çok klas bir gol attı. OSMAN: Geç girdi, kendini gösteremedi.
BEŞİKTAŞ
MRMIC: Yediği ilk iki golde hatalı gözüktü. Ancak ikinci yarıda gelişen rakip ataklarda dikkatliydi. ERTUĞRUL: Savunmada değişken oynadı. Altay maçına oranla ikili mücadelelerde ağır kaldı. RAHİM: Özellikle üçüncü golde diğer arkadaşlarına uydu. İlk müdahalelerde ve ikili mücadelelerde başarılıydı. ALPAY: Savunmanın en iyisiydi. Özellikle hırsı ile dikkati çekti. İkili mücadelelerde iyiydi. ERKAN: Hastalığı geçmediği için iğne ile sahaya çıktı. Maç boyunca etkisizdi. YUSUF: Sakatlanıp çıkana kadar Mehmet ile birlikte takımın en iyisiydi. İyi mücadele etti, güzel paslar attı. YANKOV: Orta sahada vasatı aşamadı. Zaman zaman arkadaşlarını pozisyona soktu. MEHMET: Bir ay aradan sonra tam iyileşmeden sahaya çıktı. Maç boyunca savaştı, mücadele etti. İki gol atarak, klasını yine gösterdi. TAYFUR: Serdar'ın yokluğu nedeniyle sol kanatta görev aldı. Etkisiz bir görüntü çizdi. İkinci yarıda orta sahaya dönünce gerçek kimliğini buldu. AMOKACHI: Kocaelispor maçının aksine durgun gözüktü. Ama yine de deparları ile rakibi yıprattı. OKTAY: Özellikle ilk yarıda yakaladığı iki gol pozisyonunu değerlendiremedi. İstekli olmasına karşın bir türlü aradığı golü bulamadı. NİHAT: Yusuf'un yerine oyuna girdi. Çok koşmasına karşın elinden bir şey gelmedi. MUTLU: Toshack tarafından sol kanatta görev verildi. Etkisiz gözüktü. AYDIN: Son beş dakikada sahaya sürüldü. İkili mücadelelerde kayboldu.