Diğer Sıradaki gelsin!

Sıradaki gelsin!

28.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yoluna dolu dizgin devam etti: 3-0

Sıradaki gelsin

RAGIP TEKİN

Haberin Devamı

Hollanda ve Belçika’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya Azerbaycan galibiyeti ile start veren Türkiye, Macaristan karşısında da fırtına gibi esti. B Grubu’nda mücadele eden ay-yıldızlılar rakiplerine set vermeden 2’de 2 yaparken Belçika maçı için moral depoladı.

29. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda Filenin Sultanları, Belçika’nın Antwerp şehrinde oynadığı B Grubu ikinci maçında Macaristan’ı da set vermeden 3-0 mağlup etti. Şampiyonada fırtına gibi esen Türkiye’de Neriman 12, Polen de 9 sayı ile gecenin yıldızı oldu.

İlk sete Macaristan iyi başladı. Rakibimiz 4-1 öne geçmesine rağmen, Sultanlar etkili hücumlarla skoru 5-5’te eşitledi ve ilk teknik molaya 8-5 üstün girdi. Farkı 5 sayıya çıkaran ay-yıldızlılar ikinci molayı da 16-13 önde kapattı. Macaristan’ın farkı kapatmasına izin vermeyen milliler seti 25-20 kazandı.

Haberin Devamı

Göz açtırmadık

İkinci sete Sultanlar durgun başlayıp, basit hatalar yapınca Macaristan molayı 8-5 önde geçti. Türkiye kendine gelmekte gecikmedi ve 14-14’te skoru eşitledi. Böylece 2. teknik molayı 16-14 önde kapattı. Aradaki farkı koruyan ay-yıldızlılar bu seti de 25-20 galip kapattı.

Üçüncü sete hızlı bir giriş yapan milliler köşelerden yaptığı hücumlarla rakibi oyundan düşürdü. Teknik molalara 8-3 ve 16-9 gibi farklı skorlarla önde giren Türkiye seti 25-14, maçı da 3-0 kazandı. Ay-yıldızlılar, bugün gruptaki liderlik maçında TSİ 21.00’de ev sahibi Belçika ile karşılaşacak.

‘Belçika maçı zor olacak’

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Avrupa Şampiyonası’nda grup maçlarına iyi başlamanın kendilerine moral kazandırdığını ve liderlik maçında Belçika’yı da mağlup etmek istediklerini söyledi.

Macaristan karşısında iyi bir performans ortaya koyduklarını belirten Akbaş, “Bu tip turnuvalarda her zaman ilk maç zordur. Azerbaycan’ı yenerek bunu atlattık. Şimdi de Macaristan’ı yenmek tabii ki büyük mutluluk. Oyuncularımı, teknik ekipteki bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Turnuva bizim açımızdan şu anda iyi geçiyor diyebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gruptan lider çıkmak istediklerini belirten Akbaş konuşmasını şöyle noktaladı: “Belçika maçı tabii ki zor olacak. Ev sahibi konumundalar, inanılmaz bir tribün desteği var ve son Avrupa üçüncüsü. Grubumuzda önemli bir ekol. Belçika maçının da zor bir maç olacağı kesin. Umarım kazanan taraf biz oluruz.”

Sıradaki gelsin