Sivasspor Sivasspor Avrupa'da bir başka! Yükseliş sürüyor

Sivasspor Avrupa'da bir başka! Yükseliş sürüyor

03.11.2022 - 22:38 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu altıncı ve son maçında deplasmanda Slavia Prag ile karşılaşan temsilcimiz Sivasspor mücadelede 1-0 öne geçmesine rağmen skor üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Rıza Çalımbay ve öğrencileri lider olarak gruptan çıktı ve Avrupa'da yoluna son 16 turuyla devam edecek.

Sivasspor Avrupada bir başka Yükseliş sürüyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu altıncı ve son maçında temsilcimiz Sivasspor deplasmanda Çekya ekibi Slavia Prag ile karşı karşıya geldi. Süper Lig'deki performansının aksine Avrupa'da başarılı bir grafik çizen Yiğidolar, grubun son maçında Slavia Prag ile 1-1 berabere kaldı. Max Gradel'in penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçen ve ilk yarıyı da bu skorla önde kapatan Sivasspor, 2. yarıda skor üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Rıza Çalımbay ve öğrencileri lider olarak gruptan çıkmayı garantileyerek Avrupa arenasındaki yükselişini sürdürdü. Süper Lig performansının aksine UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde başarılı sonuçlar çıkartan Kırmızı Beyazlı temsilcimiz özellikle 3 deplasman maçında gösterdiği başarılı oyunla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini kazandı.

Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacakları maçın önemini belirterek kadrosunda değişiklik yapacağını belirten Rıza Çalımbay, Slavia Prag karşısında şu isimlere ilk 11'de forma şansı verdi: Ali Şaşal Vural, Caner Osmanpaşa, Goutas, Appindangoye, Ziya Erdal, Ulvestad, Hakan Arslan, Charisis, Erdoğan Yeşilyurt, Gradel, Angielski

Haberin Devamı

ROBİN YALÇIN YERİNE CANER OSMANPAŞA

Kırmızı-Beyazlılar'da bu kritik müsabaka öncesinde tek eksik bulunuyordu. Sezon başında uzun süreli sakatlık yaşayan Leke James dışında Yiğidolar maça tam kadro olarak çıktı. Ev sahibi Prag temsilcisinde ise forvet Usor sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi.

Ancak Slavia Prag maçı öncesi ısınma sırasında kasığında ağrı hisseden Robin Yalçın, yerini Caner Osmanpaşa’ya bıraktı. Tecrübeli futbolcu maça ilk 11'de başladı.

AVRUPA'DA 28. MAÇ

Sivasspor, Slavia Prag mücadelesiyle birlikte Avrupa kupalarındaki 28. maçına çıktı. Kırmızı- Beyazlı ekip, bu sonuçla birlikte 28 karşılaşmada 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 14 yenilgi almış oldu.

GURBETÇİ DESTEĞİ

Maçtan önce, yakın bölgede yaşayan gurbetçi vatandaşlar Sivasspor'a destek vermek amacıyla Eden Arena önünde toplandı. Gurbetçi taraftarlar, daha sonra stadyuma girerek Sivassporlu futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

ESKİ FUTBOLCUSU TRİBÜNDE

2011-2014 arasında Sivasspor forması giyen ve şu anda ülkesi Çekya'da oynayan 38 yaşındaki stoper Jakub Navratil, mücadeleyi izlemek için tribündeki yerini aldı.

Sivasspor Avrupada bir başka Yükseliş sürüyor

PENALTI KARARI VE PRAG'IN YOĞUN İTİRAZI

Mücadelenin 27. dakikasında Sivasspor penaltı kazandı. Gradel'in sol kanattan yaptığı ortada Angielski'nin kafa vuruşu Jurasek'ten sekti. Maçın hakemi Rade Obrenovic, Jurasek'in topa elle müdahalede bulunduğu gerekçesi ile penaltı noktasını gösterdi.

Haberin Devamı

Slavia Prag'lı futbolcular uzun süre Sloven hakeme itirazlarda bulundular. Ancak karar değişmedi. Topun başına Gradel, top ile kaleciyi ayrı köşelere göndererek Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi.

KOREOGRAFİ ŞOV

Maçın 2. yarısında Slavia Prag tribünleri koreografi şovuna imza attı. Slavia Prag taraftarı, maç oynanırken tribünün tamamını kapatacak şekilde devasa siyah bir branda açtı. Branda açıldığında kulübün kuruluşunun 130. yılına özel olarak hazırlanan koreografide taraftarlar giydikleri yağmurluklar ile '130' yazdı.

SİVASSPOR İÇİN ŞANSSIZ AN

Mücadelenin 65. dakikasında Sivasspor şanssız bir an yaşadı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde bulunan Goutas'A çarpan top Sivasspor ağlarına gitti ve maça denge geldi.

Sivasspor Avrupada bir başka Yükseliş sürüyor

AVRUPA LİGİ'NDEN KONFERANS LİGİ'NE

Sivasspor'un bu sezon Avrupa macerası Malmö karşısında Avrupa Ligi Play-Off turuyla başladı. İki karşılaşmada da İsveç ekibine yenilen Yiğidolar, Avrupa Konferans Ligi'nde yoluna devam etti.

Haberin Devamı

GRUBUNDA TEK MAĞLUBİYET

Rıza Çalıbay yönetimindeki Sivasspor, Süper Lig'in aksine Avrupa'da gösterdiği başarılı performanslar ile dikkatleri çekmeyi başardı. Slavia Prag, CFR Cluj ve Ballkani'nin bulunduğu G Grubu'nda yer alan Kırmızı-Beyazlı ekip yalnızca Ballkani'ye 4-3 mağlup oldu. 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Sivasspor, 11 puanla grubundan lider çıktı ve son 16 turuna adını yazdırmayı başardı.

DEPLASMAN ÜSTÜNLÜĞÜ

Sivasspor'un, bu sezon Konferans Ligi deplasmanlarında oynadığı üç maçta da bileği bükülmedi ve Avrupa'da büyük yankı uyandırmayı başardı. Cluj maçını 1-0, Ballkani maçını da 2-1'lik galibiyetlerle kazanmayı başaran Yiğidolar'ın deplasman başarısı ayrıca dikkat çeken başka bir istatistik oldu.

SEZONA KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Bu sezon Rıza Çalımbay önderliğinde büyük beklentilerle giren Sivasspor, başlarda resmen tökezlemişti. Sezon başında Süper Lig'de 8 maç üst üste galibiyet yüzü göremeyen Yiğidolar, Başakşehir ve Giresunspor maçlarından gol yemedebn galip gelince yüzler gülmeye başladı. Ancak Sivasspor'da ligin son 2 maçı da çok parlak geçmedi ve Trabzonspor ile Sivasspor maçlarında alınan mağlubiyetler yine camiada olumsuz hava yaratmıştı. Avrupa arenasında ise tam tersi bir grafik sergileyen Sivasspor, Avrupa'da yoluna devam ederek taraftarlarını bir nebze de olsa sevindirmeyi başardı.

Haberin Devamı

GRADEL AVRUPA'DA PARLIYOR

Sivasspor'un 34 yaşındaki Fildişi'li yıldız futbolcusu Max Gradel, Avrupa'da gösterdiği perfprmansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Tecrübesinin yanı sıra özverili oyunu ile de dikkat çeken başarılı futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 6 maçta 3 gol, 2 asistlik performansıyla 5 gole doğrudan katkı yaparak takımının Avrupa yürüyüşünde büyük etki gösterdi.

Sivasspor Avrupada bir başka Yükseliş sürüyor

11 GOL ATTI, 7 GOL YEDİ

Rıza Çalombay'ın öğrencileri Konferans Ligi G Grubu'nda çıktığı 6 maçta 11 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 7 kez de kalesini gole kapatamadı.

Yazarlar