Beşiktaş Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakar'a sert eleştiri: Dişimizi kıralım

Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakar'a sert eleştiri: Dişimizi kıralım

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında Sivasspor, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Kırmızı-beyazlıların galibiyetiyle sona eren mücadeleyi spor yazarları kaleme aldı. Siyah-beyazlıların santrforu Vincent Aboubakar eleştirileri topladı.

Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakara sert eleştiri: Dişimizi kıralım

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında Beşiktaş'ı 1-0'lık skorla devirdi. Siyah-beyazlıların mağlubiyetini spor yazarları değerlendirdi. Milliyet Gazetesi yazarlarından Bilal Meşe, Vincent Aboubakar hakkında çarpıcı eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Sivasspor - Beşiktaş maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

NEREDESİN ABOUBAKAR? / BİLAL MEŞE

Karagümrük beraberliği belli ki Beşiktaş’ın ayarını bozmuş! O maçtaki kötü futbolun izlerini dün de Sivasspor karşısında gördük! Motivasyon ve oyun disiplininin yanı sıra konstrasyon sıfırın altındaydı!
Zemin düzeldi diyorlar, hiç de öyle değil. Futbolcuların girdiği ikili mücadelelerde çimlerin yerinden kalktığını  gördük, neresi hazır arkadaş! Bozuk zemin Kartal’ı olumsuz etkiledi, ancak kalkıp bu kötü futbolu sadece buna bağlayamazsınız!

Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakara sert eleştiri: Dişimizi kıralım

Diyeceksiniz ki, çimle Kartal’ın kötü oyunun ne alakası var, haklısınız! Kartal, pozisyon üretmek için girişimler yaptı, yapmasına da sadece bir tane var, düşünün koca ilk yarıda! Aboubakar, kaleciyi geçti, çarprazdan vurdu, yan fileleri gördü! Uzun toplar denediler, dağlara taşlara! Pas trafiği mi, yerle bir, her top rakibe gitti!  Yahuu hadi bırakın bunları, koca  takım rakip kaleye bir şut atamaz mı? Hiçbir şey yapamıyorsanız bari savunmayı sağlam tutun da, gol yemeyin gol! 

Haberin Devamı

Kartal’ın yeni transferi Hadziahmetovic 11’de sahaya çıktı, merkezde oynadı, belli ki yetenekli, istekli, zamana gereksinimi var. Kartal, Gedson’u mumla aradı dersek abartmış olmayız!
Diyeceksiniz ki Sivasspor çok mu iyi oynadı? Valla ortanın ortası, ama en azından mücadele ettiler, savunmalarına geçit vermediler, topa sahip oldular. 

Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakara sert eleştiri: Dişimizi kıralım

Gördük ki, Sivas ara transferde iki takviye yaptı, ikisini de Rıza hocamız sahaya sürdü. Caicedo ve Saiz... Biri asist yaptı, diğeri golünü attı. Saiz kalabalık savunma arasından sert vurdu, topu Mert’in kapadığı köşeden filelere gönderdi. Mert gibi bir kaleci kapadığı köşeden gol yer mi, yermiş meğer!
Güneş, ilk yarıdaki o negatif tabloyu değiştirme adına Umut, Muleka, Kerem, Dele  Alli ve Ghezzal’ı oyuna sürdü. 
Diyeceksiniz ki, işe yaradı mı, uzatmalar dahil son 20 dakikada Kartal, biraz  ayağa kalkar gibi oldu, olmasına da, maçı çevirecek pozisyonlardan yoksundu.

Geçtiğimiz haftayı iki puan kayıpla kapatan Beşiktaş, zorlu Sivas deplasmanında adeta darbe yedi, zirve yarışındaki  kredisini de sıfıra indirdi!
Oyunun son 20 dakikasında rakip kaleye park eden, baskı kuran Kartal’da Ali Şaşal’ı rahatsız edecek bir şut dahi görmedik! Sivasspor skoru koruma adına savunma güvenliğini haklı olarak öne çıkardı, buna karşın 87’de Angielski, yüzde yüzlük fırsatı değerlendiremedi, Mert’e takıldı.
Güneş, umut bağladığı oyunculardan verim alamadı. Benim asıl kafama takılan Aboubakar, yahu bir pozisyona gir de dişimizi kıralım arkadaş! Demem o ki, adı var, kendisi ortalarda yok!
İşin özeti , bu oyunda umut varsa ki var, hiç bitmez, onca haftalar, onca alınacak puanlar var, var da Kartal’ın son iki haftadır ortaya koyduğu futbol herkesin içini karartıyor!

Haberin Devamı

Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakara sert eleştiri: Dişimizi kıralım

BAŞALTI GÜREŞÇİSİ / ATTİLA GÖKÇE

Tamam kimse onlardan Alanyaspor karşısındaki coşkuyu beklemiyor. Ama beraberlik de olsa Karagümrük maçını tekrarlayabilirlerdi. Orada daha istekli daha heyecanlı, beraberlikten dolayı da daha öfkeliydiler. Sivasspor karşısında hiç de kendine benzemeyen dağınık bir oyun sergiledi Beşiktaş. Zirveye ortak olma şansları düşüktü ama o şansı arayacak, koşulları ve oyunu zorlayacak bir etkinlik gösteremediler.
Acaba nedendi bu tutukluk, savrukluk, dağınıklık?

Beşiktaş’ın her hattında arıza vardı. Birincisi gelen topları tutmak değil yumruklamak gibi tedirgin edici bir Mert vardı. Yine de ikinci yarıda ayaklarıyla önemli bir kurtarış yaptı. Rosier, Welinton, Hadziahmetovic ve Masuaku’nun savunmadaki uyumsuzluğu söz konusuydu. Hadi, Hadziahmetovic’in ilk maçı diyerek anlayış gösterelim… Ötekiler neden bu kadar tutuk, gecikmeli ve faullü oynar ki!

Haberin Devamı

Sivasspor - Beşiktaş maçı sonrası Vincent Aboubakara sert eleştiri: Dişimizi kıralım

Beşiktaş ne zaman oynamaya başladı? Maçın son 15 dakikasında… Kerem ve Muleka’nın oyuna girmesiyle biraz olsun hareketlendiler. 90+da oyuna giren “çok özlenen” Cezayirli Ghezzal bozuk zeminde biraz kendini gösterdi ve kaybolan maçta teselli olmaya çalıştı.
Elbette ev sahibi takımı görmezden gelemeyiz. Yatabare’nin yokluğunda Sivasspor iki yeni futbolcuyla arz-ı endam etti. Caicedo 36’da sakatlanıp çıktı, fazla bir şey anlamadık. Ama İspanyol Saiz hem golü attı, hem de sıkıntılı haftalar yaşayan Sivasspor’u rahatlatan adam oldu. Kaleci Ali, Caner, Saiz, Gradel, Angielski göz dolduran oyunculardı.

Haberin Devamı

Sivasspor, bu ligin yerleşik takımlarından biri olduğunu yeniden gösterdi. Sıkıntılı haftaları geride bırakan bir süreç başlattı.Beşiktaş’a dönersek… Maalesef, üzülerek yazıyorum… Beşiktaş puan cetvelinin “başaltı” takımlarından biri oldu. Şampiyonluk mücadelesi ve zirvenin dışında kaldılar. Türkiye Kupası’nda da yoklar, Avrupa’da da namevcutlar. Belki bir-iki derbi maçlarıyla heyecan tazeleyebilirler. Geçmiş olsun. 
Not: Beşiktaş’ın sarı kart ceza sınırında oynayan futbolcuları bir garip. Gedson geçen hata ciddiyetsiz ve saygısız biçimde hakeme dokununca İstanbul’da kaldı. Dün de Sivasspor karşısında Masuaku… Saiz’e yaptığı faulle kart görüp Ankaragücü’ne karşı oynama şansını kaybetti. Biraz dikkatli olsalar, yani!