Demir Grup Sivasspor Sivasspor tehlikeli bölgeden haftalar sonra çıktı

Sivasspor tehlikeli bölgeden haftalar sonra çıktı

08.02.2015 - 11:17 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de dün sahasında Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Medicana Sivasspor, puan cetvelinde, 12 hafta aradan sonra düşme potasının üzerine çıkmayı başardı. Kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde ligde ve kupada oynadığı 9 maçtan 7'sini kazandı.

Sivasspor tehlikeli bölgeden haftalar sonra çıktı

Spor Toto Süper Lig'de dün sahasında Akhisar Belediyespor'u 2-0 yenen Medicana Sivasspor, bu galibiyetle 12 hafta aradan sonra sıralamada küme düşme hattının üzerine çıkarak taraftarını sevindirdi.

Haberin Devamı

Sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan ancak üst üste başarısız sonuçlar alan ve ligin 14. haftasındaki İstanbul Başakşehir mağlubiyetinin ardından Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile yolları ayrılan Yiğidolar, yeni teknik direktörü Sergen Yalçın yönetimindeki performansıyla taraftarını umutlandırdı.

Yalçın'ın göreve gelmesiyle ligde ve kupada çıkışa geçen kırmızı-beyazlılar, ligde dün sahasında Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek puanını 20'ye yükseltti. Bu sonuçla maç fazlasıyla 16'ncı sıradan 11'inci sıraya yükselen Sivas ekibi, 12 hafta aradan sonra küme düşme hattından çıkmayı başardı.

Kırmızı-beyazlılar, ligin 7. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'a 1-0 yenildiği maçın ardından puan cetvelinde 17. sıraya gerilemiş ve 12 hafta boyunca son 3 sıranın üzerine çıkamamıştı.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın ile çıkışa geçti

Sivasspor, ligin 14. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçının ardından göreve gelen Sergen Yalçın'la çıkışa geçti. Yalçın yönetiminde, ligde Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Medicana Sivasspor, Kasımpaşa ile berabere kalıp, Trabzonspor'a yenildi.

Kırmızı-beyazlı ekiple ilk 5 sınavından 3'ünü deplasmanda veren Sergen Yalçın, takımıyla bu karşılaşmalarda 10 puan toplamayı başardı.

Ligde geçen hafta Gaziantepspor'u, bu haftada ise Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Sivasspor, bu sezon ligde ilk kez iki maç üste üste kazandı.

Medicana Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Yalçın yönetiminde çıktığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Kupadaki son 4 maçında rakip fileleri 11 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, bu maçlarda sadece 1 gol yedi.

Yazarlar