Demir Grup Sivasspor Sivasspor’un 2012 yılı karnesi

Sivasspor’un 2012 yılı karnesi

31.12.2012 - 12:09 | Son Güncellenme:

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle geçen yıl sıkıntılı bir süreç geçiren kırmızı-beyazlı ekip, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz’ın cezaevinden çıkmasıyla sorunları geride bıraktı.

Sivasspor’un 2012 yılı karnesi

Sivasspor, 2012 yılında çıktığı 48 resmi maçta, 20 galibiyet ve 10 beraberlik elde etti, 18 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve kaleci Korcan Çelikay’ın tutuklanması nedeniyle 2011-2012 futbol sezonuna sıkıntılarla giren Yiğidolar, bütün olumsuzluklara rağmen iyi bir performans göstererek, devreyi 24 puanla 11. sırada tamamladı.

Geçen sezonun 18. haftasında Kardemir Karabükspor’u Sivas’ta 3-0 yenerek yeni yıla galibiyetle başlayan kırmızı-beyazlı ekip, istikrarlı futbolunu ilerleyen haftalarda da sürdürdü.

Kaleci Korcan’ın 2011’in Aralık ayında, kulüp başkanı Otyakmaz’ın ise 25 Şubat 2012’de cezaevinden tahliye edilmesi, camiaya büyük sevinç yaşattı. Otyakmaz’ın tahliyesinin ardından sorunlarını geride bırakan ve teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başarılı grafiğini lig sonuna kadar sürdüren kırmızı-beyazlı ekip, normal sezonu 50 puanla 7. sırada tamamlayarak, Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu’na kalma başarısı gösterdi. Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor ile Avrupa Ligi Grubu’nda mücadele eden Yiğidolar, çıktığı 6 maçın 1’inden galibiyetle, 1’inden beraberlikle, 4’ünden mağlubiyetle ayrılarak, grubu son sırada tamamladı ve Avrupa kupalarına katılamadı.

Kupada çeyrek final başarısı

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda da geçen sezon başarılı bir grafik çizen Sivasspor, Galatasaray’ı eleyerek çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Sivasspor, çeyrek finalde Bursaspor’a 4-1 yenilerek kupadan elendi.

Kırmızı-beyazlılar, 2012-2013 sezonuna deplasmanda Gaziantepspor’u 1-0 yenerek başladı. İlk 6 haftalık periyotta, deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 yenen, evinde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan ve dış sahada Trabzonspor’a 1-0 kaybeden Yiğidolar, zorlu periyotta 11 puan topladı ve lider Galatasaray’ın 2 puan gerisinde 4. sırada yer aldı.

Sonraki haftalarda inişli çıkışlı bir grafik çizen kırmızı-beyazlılar, ilk yarının son haftasında sahasında Sanica Boru Elazığspor’u 3-1 yenerek 2012 yılını galibiyetle noktaladı. Yiğidolar, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Trabzon Kanuni Futbol Kulübü, İstanbul Güngörenspor, Manisaspor ve Gaziantepspor’u saf dışı bırakarak, gruplara kalma başarısı gösterdi. Sivas ekibi, gruptaki ilk maçında Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu. Sivasspor, 2012 yılında ligde ve kupada çıktığı 48 resmi maçta 20 galibiyet ve 10 beraberlik elde etti, 18 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda 75 kez rakip fileleri havalandıran Sivasspor, kalesinde ise 68 gol gördü.

Teknik direktör Çalımbay

Haberin Devamı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki sezona çok ciddi sıkıntılarla başladıklarını ancak ligin ikinci yarısındaki performanslarıyla Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu’na kalma başarısı gösterdiklerini anımsattı. Sıkıntılara rağmen iyi bir sezon geçirdiklerini ifade eden Çalımbay, ”Geçen sezon çok büyük sıkıntı yaşadık. Play-off’lara kalmak bizim için şampiyonluk kadar önemliydi” dedi.

Çalımbay, 2012-2013 sezonuna ise şanssız başladıklarını, sakatlıklar ve dar kadro nedeniyle sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, ”Dar kadroya rağmen iyi mücadele ettik ve devreyi 22 puanla tamamladık. Geçen yıla göre kıyasladığımızda 2 puan eksiğimiz var. Lider Galatasaray’ın 33 puanda olduğu düşünülürse çok fazla kaybımızın olmadığı ortaya çıkar” diye konuştu. Yapacakları transferlerle çok daha iyi bir ekip olacaklarını belirten Rıza Çalımbay, futbolseverlere iyi bir Sivasspor izlettirmek istediklerini söyledi. Çalımbay, ligi ilk 8’de bitirmeyi, Türkiye Kupası’nda da sonuna kadar devam etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yazarlar