Demir Grup Sivasspor Sivassporlu Burhan'ın gözü milli formada

Sivassporlu Burhan'ın gözü milli formada

21.12.2013 - 12:12 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Roberto Carlos'un kadroda vazgeçemediği isimler arasında yer alan ve attığı gollerle dikkatli çeken orta saha oyuncusu Burhan Eşer, A Milli Takım forması giymeyi hedefliyor.

Sivassporlu Burhanın gözü milli formada

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un orta saha oyuncusu Burhan Eşer, en büyük arzusunun A Milli Takım forması giymek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gole dönük oyuncu Eşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem takımı hem de bireysel performansı açısından her şeyin güzel gittiğini, bu başarılı grafiği sezon sonuna kadar sürdürmek istediklerini belirtti. Teknik direktör Roberto Carlos'un kendisine güvendiğini, bu durumun motivasyonunu artırdığını dile getiren Eşer, ligde geride kalan 15 maçta da görev yaptığını ve 4 gol attığını kaydetti.

Takımın başarısının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Eşer, "Kulübümüzde güzel bir ortam var. Oynayan, oynamayan tüm futbolcular mutlu. Takımımızda çok temiz kalpli, düzgün ve karakterli arkadaşlarımız var. Başarı olduğu zaman bu birliktelik daha çok sağlanıyor" ifadesini kullandı. Carlos'un tecrübesiyle takıma ve kendilerine çok önemli şeyler kazandırdığını dile getiren Burhan Eşer, şunları söyledi: "Carlos, hep üst düzey takımlarda futbol oynadı ve galibiyetlere alışık. Carlos, bize, galibiyetin takım ve futbolcu için ne kadar önemli olduğunu öğretti. Bazen, maçı kazanmış havasıyla müsabakaya çıkıyoruz. Carlos, bunu bize aşıladı. 'Ben hep galip gelen takımlarda oynadım, siz de böyle olacaksınız' diyor. Hep kazanma arzusuyla oynuyoruz. Maçlarda çok gol atıyoruz."

Haberin Devamı

Sivasspor'da defans oyuncuları dahil tüm futbolcuların gol atmak için ataklara katıldığını, golü isteyen, ofansif oynamaya çalışan bir takım olduklarını belirten Eşer, "Takım oyununu daha çok benimsiyoruz ve pasla oynamaya çalışıyoruz. Pasa yönelik antrenmanlar yapıyoruz. Carlos, bize futbolun güzelliklerini ve keyfini aşıladı. Top bizdeyken veya rakipteyken nasıl oynanacağını anlattı" diye konuştu.

Burhan Eşer, Carlos'un çok büyük tecrübeye sahip ve futbol hayatı başarılarla dolu bir spor adamı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Carlos'la çalışmak ayrı bir zevk ve gurur verici bir durum. Bütün dünyanın gözü, Sivasspor'un üzerinde. İlk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor'da yaşıyor. Oynayan, oynamayan futbolcuya hiç ayrım yapmıyor. Oynamayan da mutsuz olmuyor. Futbolcu hocasından o ayrımı görmediği zaman üzülmüyor. Takımın başarısını düşünüyor. Takımımızda hemen hemen bütün arkadaşlarımız forma şansı buldu."

Haberin Devamı

Carlos'un sezon başında "Avrupa kupalarına gideceğiz" dediğini anımsatan Eşer, Brezilyalı teknik adamın, bu hedefi her maç öncesi kendilerine hatırlattığını, bunun da performanslarına olumlu yansıdığını söyledi. Sivasspor'u gelecek yıl Avrupa kupalarında temsil etmek istediklerini dile getiren Eşer, sonraki sezonlarda şampiyonluğun konuşulabileceğini belirtti. Eşer, Sivasspor'da iyi bir form grafiği yakaladığına ve bireysel olarak gelişme katettiğine dikkati çekerek, "Yıllardır ligde oynuyorum, bütün kategorilere çağrıldım ama bir türlü A Milli Takıma çağrılmadım. Hedefim, A Milli Takım formasını giymek" diye konuştu. Eşer, Sivasspor forması altında Avrupa kupalarında mücadele etmek istediğini söyledi.

Babası öğretmen olmasını istiyordu

Diyarbakırlı olduğu için 21 numaralı formayı giydiğini belirten Eşer, memleketini çok sevdiğini, bu nedenle 21 numaranın kendisinde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Futbola mahalle aralarında top oynayarak başladığını, bu durumun babasının pek hoşuna gitmediğini ifade eden Eşer, "Babam okumamı çok istiyordu. Lise yıllarımda okuldan kaçarak antrenmanlara gittim. Bazen okula gitmiyor, maçlara gidiyordum. Sonra babama, futbolu ne kadar sevdiğimi anlattım. O da kuşkularının olduğunu, Diyarbakır olduğu için biraz sıkıntılı olduğunu söyledi. Babam, ağabeyim gibi öğretmen olmamı istiyordu. Sonra oturup konuştuk ve anlaştık. Ondan sonra futbola devam ettim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Futbola 15 yaşında başladığını ve Diyarbakırspor altyapısında yer aldığını anlatan Eşer, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırspor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu takımlarının formasını giydiğini belirtti. Burhan Eşer, Sivasspor'da forma giydiği için Diyarbakır'da birçok kişinin kırmızı-beyazlı ekibi desteklediğini dile getirerek, galibiyetlerden sonra arayıp tebrik eden hemşehrileri olduğunu söyledi.

Yazarlar