Demir Grup Sivasspor Sivassporlu futbolcularda hedef Avrupa

Sivassporlu futbolcularda hedef Avrupa

03.11.2012 - 15:14 | Son Güncellenme:

Sivasspor kaptanı Uğur Kavuk, ”UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak istiyoruz. İyi maçlar çıkarabilirsek Şampiyonlar Ligi ön elemesi bile olabilir" dedi.

Sivassporlu futbolcularda hedef Avrupa

Spor Toto Süper Lig’de 9 haftanın ardından 11. sırada yer alan Sivasspor’da futbolcular hedeflerinin Avrupa’ya gidebilmek olduğunu bildirdiler.

AA muhabirine hedeflerini açıklayan Takım Kaptanı Uğur Kavuk, lige iyi başladıklarını ve puanlar topladıklarını belirterek, ”Tek kaybımız son haftaki Akhisar Belediyespor maçı oldu. Ondan önceki Medikal Park Antalyaspor maçında bir beraberlik çıkarabilseydik, istediğimiz hedefleri tutturuyorduk. Lig bazında baktığımız zaman hedeflerimiz doğrultusunda 4 puan kaybımız var. Şu anda 12 puanımız var” dedi.

Kaybettikleri puanları Orduspor maçıyla telafi etmek istediklerini anlatan Kavuk, ”Bu yıl geçen senenin üzerine koyup gidemediğimiz UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek istiyoruz. İnşallah bunu başarırız. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor puan sıralamasında hemen üstümüzde. Herkes sıkıntı yaşıyor. Biz de son iki hafta sıkıntı yaşadık. İnşallah bundan sonra daha iyi konsantre olup, daha iyi maçlar çıkartıp tekrar üst sıralara çıkarız” diye konuştu.

Sivasspor formasını 4 sezondur giydiğini hatırlatan Kavuk, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Biz çok kötü sezonlar da geçirdik. Geçen sene çok güzel bir sezon geçirdik. Benim ve takımımın hedefleri aynı. UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak istiyoruz. Mümkün olursa iyi maçlar çıkarabilirsek Şampiyonlar Ligi ön elemesi bile olabilir. Bunu zaman gösterecek. Türkiye’de hedefimiz UEFA için istediğimiz puanı yakalamak. Ondan sonra da Şampiyonlar Ligi olur, Şampiyonlar Ligi ön eleme olur onu kovalayacağız.”

Haberin Devamı

Aatif Sivas’ta mutlu

Orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe ise lige iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirerek, ”Son haftalarda aldığımız bazı şanssız mağlubiyetlerimiz var. Ama bu da çok önemli değil diye düşünüyorum. Çünkü futbolda böyle şeyler oluyor. Kazanmak da var, kaybetmek de. O yüzden bizim için çok önemli değil. Önümüzde birçok maç var. O maçlarda bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum. Umuyorum ki bu hafta sonu oynayacağımız Orduspor maçından da iyi bir şekilde ayrılacağız” dedi.

Türkiye’de top koşturmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Aatif, Spor Toto Süper Lig’in sert ve güce dayalı bir lig olduğunu ifade ederek, ”Çok iyi top yapan, çok iyi pas yapan takımlar var. Bu ligde oynamak gerçekten mutlu ediyor. Hedeflerime gelirsek şu anda Sivas’ta mutluyum. Yapmam gereken ileriyi değil, anı düşünüp Sivasspor’a elimden geldiği kadar fayda verebilmek. İlerleyen zamanlarda da tabii ki Türkiye’de büyük bir takım olursa da neden olmasın? Futbolu sonuçta kendim ve ailem için oynuyorum. Sivas’ta top oynamak gerçekten güzel. O yüzden şu anda Sivasspor için elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Kaleci Milan Borjan

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor maçında sakatlanan ve bir süre sahalardan uzak kalacak olan kaleci Milan Borjan ise ”Amacımız ligi en iyi şekilde bitirip UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak” dedi.

Avrupa Ligi’nde yer almanın hem Sivasspor, hem Sivas, hem de taraftarlar için çok iyi olacağını belirten Borjan, ”Bu bizim amacımız, elimizden geleni yapıp en iyi şekilde ligi bitirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Borjan, Sivasspor’un kendisi için bir şans olduğunu vurgulayarak, Sivasspor Kulübü’nün her türlü imkanı kendilerine sunduğunu, Sivas halkının da kendilerini en iyi şekilde ağırladığını söyledi. Borjan, takım arkadaşı Aatif’e benzetildiğini de dile getirerek, ”İkimizde kısa saçlıyız ve insanlar beni Aatif zannediyorlar” dedi.

Yazarlar