Beşiktaş Siyah-beyaz film gibi biraz!

Siyah-beyaz film gibi biraz!

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Benfica önünde devreyi 3-0 geride kapayan Beşiktaş, ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüşe imza attı: 3-3

Siyah-beyaz film gibi biraz

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Kartal akıllara durgunluk veren bir ilk yarı oynadı, 31 dakikada gelen Guedes, Semedo ve Fejsa’nın golleri Vodafone Arena’da şok etkisi yarattı. Ama siyah-beyazlı takım bu beklenmedik skora rağmen maçı bırakmadı. Cenk Tosun’un nefis volesiyle kendine gelen temsilcimiz önce Quaresma’nın penaltısı ardından da Aboubakar’ın vuruşu ile zoru başardı, Devler Ligi’ndeki gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı.

Aslında dün geceki beklenmedik sonuç, Beşiktaş’ın, şapkasını önüne koyması açısından çok önemli bir fırsat yarattı. Daha doğrusu, siyah-beyazlı takımı, önümüzdeki sezon bekleyen bir tehlike de, gün yüzüne çıkmış oldu. Dün gece ilk yarıda üç golü kalesinde gören Beşiktaş’ın yaş ortalaması 29’du. O hepimizi üzen üç golü atan Benfica ise 26 yaş ortalamasıyla maça başladı. Beşiktaş’ın ilk onbirinde 5 tane oyuncusu ise 30 yaş üstündeydi. Diyeceksiniz ki o yenilen üç golün nedeni bu mudur? Tek nedeni bu değil ama bu istatistik çok baş ağrıtacak.

Haberin Devamı

Madem rakamlardan başladık gelelim 250’ye... Beşiktaş ilk golünü Cenk Tosun ile 58’de bulurken, siyah-beyazlı oyuncu, Kartal’ın, Avrupa’daki 250. golünü atan isim oldu. Guedes’in 10. dakikada attığı golle geriye düşen Beşiktaş, peş peşe gelen gollere bir türlü engel olamadı. 25. dakikada Semedo’nun jeneriklik golünde, bana göre Fabri çok öndeydi. 31’de Fejsa skoru 3-0 yaparken, tribünlerin bir dakikalık sessizlik eylemi, adeta koca bir ilk yarıda da devam etti.

Yağmur gibi goller

İkinci yarıda Cenk Tosun ve Gökhan İnler’i oyuna alarak, müthiş geri dönüşün ilk adımlarını atan teknik patron Şenol Güneş, eminim Cenk ile başlamadığı için çok pişmandır. 83. dakikada Quaresma attığı penaltıyla, umutları son dakikalara taşırken, Aboubakar yine yaptı yapacağını. Napoli’yi, İtalya’da bitiren Kamerunlu, 89. dakikada attığı golle, yine son sözü söyleyen isim oldu.

Kim ne derse desin Şampiyonlar Ligi’nde 3-0’dan böylesine bir beraberlik çıkarmak çok zordur. Farkında mısınız bilmiyorum ama bu takım hâlâ grubunda namağlup. Umutlar artık Kiev deplasmanında.

Haberin Devamı

Siyah-beyaz film gibi biraz