Dünyadan Futbol Skandal: Yıldız oyuncu, hakemle birlikte VAR'da pozisyonu irdeledi

Skandal: Yıldız oyuncu, hakemle birlikte VAR'da pozisyonu irdeledi

11.04.2023 - 09:59 | Son Güncellenme:

MLS'de ilginç bir olay yaşandı. Hakem pozisyonu izlemek için monitöre yöneldikten sonra yaşananların ardından bir kırmızı kart ve bir penaltı kararı çıktı.

Skandal: Yıldız oyuncu, hakemle birlikte VARda pozisyonu irdeledi

Amerika Birleşik Devletleri MLS'de Houston Dynamo ile Los Angeles Galaxy, Shell Energy Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip 35. dakikada Hector Herrera'nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Haberin Devamı

Konuk ekip 63. dakikada 10 kişi kalırken, 65. dakikada Bassi'nin attığı golle Houston Dynamo farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Mücadelede son sözü yine Bassi söyledi. 73. dakikada fark üçe çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Houston Dynamo sahadan 3-0 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

VAR'A DAVET EDİLDİ

Mücadelenin 63. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Los Angeles Galaxy'nin Uruguaylı savunmacı oyuncusu Caceres'in rakibine yaptığı bir müdahalenin ardından yerde kalmasının ardından pozisyonun penaltı olabileceği düşünülerek Hakem Alex Chilowicz, VAR monitörüne davet edildi.

Hakem kale arkasındaki monitöre doğru giderek pozisyonu izlemeye başladı. O esnada Caceres de elini hakemin omzuna atarak yasak olmasına rağmen pozisyonu izledi. Hakem bunu fark edince önce Caceres'i ikinci sarıdan kırmızı kart göstererek attı. Ardından da penaltıya hükmetti. Saha kenarına pozisyonu izlemek üzere gelen hakemin yanına gitmek kurallara göre sarı kart.

Haberin Devamı

 

 

 

Yazarlar