Beşiktaş Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı! Bir sonraki durağı Türkiye

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı! Bir sonraki durağı Türkiye

31.03.2022 - 08:53 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ı bir dönem çalıştıran Hırvat teknik adam Slaven Bilic açıklamalarıyla gündem oldu. Sıradaki durağının Türkiye olduğunun altını çizen Bilic, Süper Lig devinden aldığı teklifi detaylı olarak açıkladı. Öte yandan EURO 2008'de Türkiye'ye elen Hırvatistan'ın başında bulunan deneyimli teknik adam sıra dışı bir iddiada bulundu.

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye

Bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran, Slaven Bilic, The Athletic'e konuştu. Süper Lig devinden aldığı teklifi resmen duyuran Slaven Bilic çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"FUTBOLCULARA 'SPORTİF DİREKTÖR OLUN' DİYORUM"
"Birçok teknik direktör ara vermeden kulüp çalıştırmak ister. Çünkü, bir kere teknik direktörlük yaparsan birkaç hafta ara versen bile sıkılırsın. Teknik direktörlük bağımlılık yapan bir şey."

"Kariyerine olumlu noktada dokunduğum ve başarılı olan birçok oyuncu var. Kariyerlerini sona erdiren ya da erdirmeye yaklaşan oyuncularıma 'Futbolda kalmak güzel ama teknik direktörlük kolay değil. Daha az baskının olduğu sportif direktör gibi başka kariyer yolları da seçebilirsiniz' diyorum."

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye

"SON 10 YILDA 2. KEZ MOLA VERDİM"
Sporx'in haberine göre Bilic, "Tüm teknik direktörlük kariyerimi, iyi ve kötü zamanları analiz ediyorum. Teknik direktör olduğunda her şey çok tempoludur. İnsanlar analiz yapmaktan, kendini değerlendirmekten hoşlanmazlar ama bazen işleri yeniden değerlendirmek, kendinizi hesaba çekmek için kısa bir molaya ihtiyacınız olur. Umarım bu bir sonraki kulübümde işe yarar. Son 10 yılda ikinci kez mola verdim." dedi.

Haberin Devamı

"ÇİN'E GİTTİM, AĞLAYACAK DEĞİLDİM"
"Çin'e gidip ailemden uzakta çalışmak çok zordu. Ancak, ben küçük bir çocuk değilim. Ne için imza attığımı biliyordum. Ailemi özledim diye bir bebek gibi ağlayacak değilim. Ailemin Çin'e gelip benimle yaşamasını planlamıştık ama bu mümkün olmadı."

İKİNCİ DURAĞI TÜRKİYE
"Teknik direktörlük kariyerimin çoğunu İngiltere ve Türkiye'de geçirdim. Oradaki insalar beni sever. İngiltere ve Türkiye'de kendimi çok iyi hissewdiyorum. Muhtemelen bir sonraki işim ya Türkiye'de ya da İngiltere'de olacak. Teknik direktör olarak bu iki ülkede çok iyi bir namım var."

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye

FENERBAHÇE'DEN ALDIĞI TEKLİFİ AÇIKLADI
Slaven Bilic daha önce Fenerbahçe için kulübünden izin istediğini bu kez The Athletic'e aktardı: "Geçtiğimiz temmuz ayında üst düzey bir Avrupa kulübünden teklif aldım. Büyük bir kulüp ve oraya gitmek istedim. Başkanlarıyla 3 gün görüştüm. Ardından Beijing Guoan'ın sahibiyle konuştum ama gitmemi istemedi. Bu işi kabul etmeme izin vermesini istedim, zorladım ama vermedi. Sonra kendi kendime, 'Antrenmanları durduracak, greve gidecek biri değilsin. Sen bir teknik direktörsün. Sahtekar değilsin. Günün sonunda bu sözleşmeyi imzaladın, işini yap' dedim. Sorun çıkarmak istemedim. Başkan zeki bir adam, bu yüzden sezon sonuna kadar kalacağımı kabul ettik. 3 Ocak'ta ayrılmak istedim ve kulüp sahibi de bunu kabul etti."

Haberin Devamı

"MİLLİ TAKIMDAN TEKLİF ALDIM"
"Ocak ayında üst düzey bir milli takımdan teklif aldım. Reddettim, çünkü Dünya Kupası aralık ayında ve gelecek sene de aynı durumda olacaktım. 6 yıl Hırvatistan'ın hocası oldum. Harika bir deneyimdi ama ben kulüp teknik direktörlüğü yapmak istiyorum. Oyuncularla günlük olarak ilgilenmek istiyorum."

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye

"EDUARDO SAKATLANMASA, EURO 2008'İ KAZANIRDIM"
EURO 2008'de Türkiye'ye elenen Hırvatistan'ın teknik direktörü olan Bilic şunları dedi; "2006 Dünya Kupası'nda grup aşamasını geçemedik ve Hırvatistan bana teklif yaptı. Bu bir şoktu, çünkü ben sadece 37 yaşımdaydım. Bir antrenörün o yaşta teknik direktörlük fırsatı bulması koaly değildi. Ancak, ben bu işi sevdim ve en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Luka Modric, Ivan Rakitic ve Niko Kranjcar ile birlikte harika bir takımım vardı. Eğer Eduardo, Arsenal formasıyla Birmingham'a karşı oynadığı maçta sakatlanmasaydı EURO 2008'i kazanırdım."

Haberin Devamı

"WENGER 'BEŞİKTAŞ'TAN ETKİLENDİM' DEDİ"
"Beşiktaş ile Arsenal'e karşı oynadığımız maçları hatırlıyorum. Maçlardan sonra Arsene Wenger yanıma gelip Beşiktaş'ın çok iyi oynadığından ve etkilendiğinden bahsetti. Özgüvenimi artıran büyük olaylardan biriydi."

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye

"WEMBLEY'DEKİ MAÇ ÇOK ÖZELDİ"
"Birçok futbolsever, Hırvatistan ile İngiltere'ye karşı Wembley'de kazandığımız maçı hemen hatırlar. Bu maç Hırvatistan için sadece prestij maçıydı, önemli değildi. Çünkü, zaten gruptan lider çıkmayı garantilemiştik. Ancak, tarihimizdeki en büyük galibiyetlerden birini aldık. İngiltere kazanmak için her şeyi yaptı ama paramparça ettik. Bu galibiyet, teknik direktör olarak ünümü artırdı."

"TÜRKİYE'DE OLUR AMA İNGİLTERE'DE İLKTİ"
"West Ham'da geçirdiğim her andan büyük keyif aldım Upton Park'taki son maç harikaydı. Hem maç sırasında hem maç sonrasında çok duygusaldım. Çılgın bir gündü ve Hollywood filmi gibiydi. Canary Wharf'taki otelimizden Upton Park'a gittik. Otobüs hareket edemedi çünkü her yerde insan vardı. West Ham taraftarları, Manchester United takım otobüsünün camlarını kırdılar. Böyle şeyler Türkiye'de sık olur ama İngiltere'de böyle bir şeyi hiç görmemiştim."

Haberin Devamı

"PAYET'İ BEŞİKTAŞ'A ALMAK İSTEMİŞTİM"
"Dimitri Payet, West Ham'daki her gününden zevk aldı. Payet'yi Beşiktaş'a da transfer etmek için çok uğraşmıştık ama olmamıştı. Sonra West Ham'a gidince Payet'yi alabildik. David Sullivan, tanıdığı menajerlerden birinin Payet'yi temsil ettiğini söyledi. Bana isteyip istemediğimi sordu. Şaka zannettim. 'Hemen almalıyız' dedim. 3 gün içinde bu transferi bitirdik. Olumlu anlamda şok olmuştum."

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye

"HİÇ BEKLEMİYORDUM, ÜZÜLDÜM"
"West Brom'da görevdem alınacağımı hiç beklemiyordum. Oyuncularla çalışmaktan zevk alıyordum. Kulüpteki bazı insanlarla aynı fikirde değildim. Görevden alınma kararımdan mutsuz olmuştum çünkü adım adım gelişiyiorduk. Hoşuma gitmedi, hayal kırıklığına uğradım ama bu işin içinde bunlar da var, hayat böyle."

"EN İYİ BILIC HENÜZ GELMEDİ"
"En iyi Slaven Bilic'in henüz gelmediğine inanıyorum. Tutkum, enerjim ve tecrübem var. Kendimi iyi hissediyorum. Hazır hissediyorum. Tekrar çalışmak için sabırsızlanıyorum. Boş vakitlerimden keyif aldım ama dürüst olmak gerekirse biraz da mecburiydi. Kendimi sıfırladım ve ailemle vakit geçirdim. Şimdi kariyerimin bir sonraki adımı için sabırsızlanıyorum."

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı Bir sonraki durağı Türkiye