Futbol Slaven Bilic'in Bilic'in favorisi Sebastian Prödl

Slaven Bilic'in Bilic'in favorisi Sebastian Prödl

02.04.2015 - 09:22 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın hocası, Werder Bremen'le sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 1,94'lük Avusturyalı stoperi gelecek sezonun kadrosunda görmek istediğini bildirdi. Siyah-beyazlı yönetim, Bilic'in talebi üzerine Prodl'ı transfer listesinin ilk sırasına yazdı.

Slaven Bilicin Bilicin favorisi Sebastian Prödl

Devre arasında Milosevic, Tolgay ve Opare’yi kadroya katan Beşiktaş Yönetimi gelecek sezonun transfer listesinde bulunan Werder Bremen’in Avusturyalı stoperi Sebastian Prodl’ü, Teknik Direktör Slaven Bilic’in çok istemesi nedeniyle liste başına aldı.
Hırvat teknik adam bu sezon duran toplardan yenilen goller nedeniyle, “Alacağınız yeni stoper 1.90’dan aşağı olmasın” dedi. Siyah-beyazlı yönetim bunun üzerine 1.94 boyundaki Prodl için düğmeye bastı.
Slaven Bilic dışında İzleme Komitesi’nin de onayladığı Avusturyalı savunmacının menajeriyle ligin devre arasında görüşen Beşiktaş Yönetimi bu transferi lig bittikten sonra sonuca bağlayacak. Sivok’un takımdan ayrılacak olması nedeniyle stoper eksiğini gidermek için bir liste oluşturan siyah-beyazlılar daha önce görüşme yapılan Younes Kaboul ve Kolo Toure’yi de listesinde tutmaya devam ediyor.
Defans uzayacak
Kadrosunda 1.91’lik Milosevic’i bulunduran Beşiktaş’ta yeni stoperin uzun olmasını isteyen Bilic’in, “Duran toptan gol yemeyelim diye kale önünde faul yapmamaya çalışıyoruz. Bu bölgede her top tehlike oluşturuyor. Biz bu anlamda kısa bir takımız. O yüzden Sivok’un yerine alınacak stoper uzun olmalı” dediği belirlendi.
Bilic’in gelecek sezon Milosevic ve Prodl’u defansın ortasında birlikte oynatmanın planlarını yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Boğaz Keyfi

Beşiktaş'ın transferinde son noktaya kadar geldiği iddia edilen Sebastian Prödl konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. 27 yaşındaki Avusturyalı stoperin Kartal ile anlaştığı iddiasına, W.Bremen Futbol Direktörü Thomas Eichin, aba altından sopa gösterip açıklık getirdi. Eichin, yaptığı açıklamada, "Ben işimi yaptım. Oyuncuya teklifimizi ilettik. Verebileceğimiz rakamı söyledik. Ama aramızdaki görüşmeler devam edecek. Ancak Sebastian Prödl bizimle kalmak isterse, yola devam edecek. Sonuçta bu onun vereceği bir karar" şeklinde sert bir çıkış yaptı.

Rakam çok yüksek

Sebastian Prödl konusunda bir diğer iddia ise Alman Wesser Kurier Gazetesi'nden geldi. Werder Bremen Kulübü'nün, Prödl'a teklif ettiği rakamın, Avusturyalı oyuncunun İstanbul'dan gelen önerinin yanına bile yaklaşamadığını iddia edilerek, "Bu transfer artık bitme noktasına geldi. Yıllık 1.5 milyon euro alacak. Prödl, yeni sezonda büyük ihtimalle boğaz keyfi yapacak" ifadesini kullandı. Bu arada Prödl, hava toplarındaki hakimiyeti ve sezgileriyle top kesmesiyle tanınıyor.

Haberin Devamı

Veli Kavlak evinde ağırlamış

Avusturya'nın Krone Gazetesi, Prödl'ı etkileyenin sadece Beşiktaş'ın parası olmadığını, gösterilen saygıdan da etkilendiğini yazdı. 1 ay önce İstanbul'a gelen Prödl'ın, kendisini evinde ağırlayan Veli Kavlak'ın da bu transferde önemli payının olduğu bildirildi