Milli Takım Son Dakika | A Milli Takım, Macaristan'a 1-0 mağlup oldu

Son Dakika | A Milli Takım, Macaristan'a 1-0 mağlup oldu

18.11.2020 - 22:11 | Son Güncellenme:

Ay-Yıldızlılar UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup son maçında Macaristan'a 1-0 mağlup oldu.

Son Dakika | A Milli Takım, Macaristana 1-0 mağlup oldu

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup son maçında deplasmanda Macaristan'a 2-0 kaybetti. Sırbistan'ın sahasında Rusya'yı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmesi sonucu liderlik şansı doğan A Milli Takım, galip gelse lider olacağı grupta son mücadeleyi kaybetti ve küme düştü.

Haberin Devamı

Grubu Sırbistan ve Türkiye 6'şar puanla tamamlarken ikili averajda üstün olan Sırbistan üçüncü oldu. A Milli Futbol Takımı ise C Ligi'ne düştü

Macaristan ise bu galibiyetle puanını 11 yaptı ve grubu lider olarak tamamlayıp A Ligi'ne yükseldi. Macaristan'ın gollerini David Siger ve Kevin Varga kaydetti

Stat: Puşkaş Arena

Hakemler: Ivan Kruzliak, Tomas Somolani, Branislav Hancko (Slovakya)

Macaristan: Dibusz, Fiola, Lang, Szalai, Nego (Dk. 89 Botka), Siger, Nagy, Hangya (Dk. 74 Holender), Kalmar (Dk. 46 Cseri), Könyves (Dk. 46 Varga), Nikolic (Dk. 64 Gyurcso)

Türkiye: Mert Günok, Nazım Sangare, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Ozan Tufan (Dk. 71 Berkay Özcan), Mahmut Tekdemir (Dk. 88 Kaan Ayhan), İrfan Can Kahveci (Dk. 55 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Cenk Tosun (Dk. 71 Deniz Türüç)

Haberin Devamı

Goller: Dk. 57 Siger, Dk. 90 5 Varga (Macaristan)

Sarı kartlar: Dk. 47 Mahmut Tekdemir (Türkiye), Dk. 54 Cseri, Dk. 77 Dibusz, Dk. 78 Holender, Dk. 90 1 Gyurcso (Macaristan)

Maçtan dakikalar

5.dakikada kazanılan serbest vuruşu Hakan Çalhanoğlu kullandı şutu kalecide kaldı

9.dakikada sol çaprazdan gelen Nikolic şutunu çekti top kaleci Mert Günok'ta kaldı

11.dakikada Kalmar ceza sahasına girmeden şutunu çekti top az farkla auta gitti

18.dakikada sağ kanattan korneri Kalmar kullandı savunmadan seken topu bir kez daha Kalmar doldurdu ancak Merih topu uzaklaştırdı

25.dakikada sol kanattan Hakan çizgiye indi ortasını savunma uzaklaştırdı

28.dakikada sağ çaprazda Hakan Çalhanoğlu topu aldı yerden sert vurdu şutu kalecide kaldı

34.dakikada Kenan topla buluştu ancak ofsayt pozisyonunda kaldı

38.dakikada penaltı noktası civarında topla buluşan Kenan Karaman dönerek vurdu şutu kalecide kaldı

41.dakikada sol kanattan Caner ortaladı Ozan gelişine vurmak istedi ancak başarılı olamadı

İlk yarı golsüz berabere sona erdi

54. dakikada milli takım etkili geldi. Sol kanattan Caner Erkin'in ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Cenk Tosun'un penaltı noktası yakınından vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan sekti. Pozisyonun devamında Ozan Tufan'ın şutunda ise top üsten auta gitti.

Haberin Devamı

57. dakikada Macaristan öne geçti. Nikolic'in pasına hareketlenen Varga'nın ceza sahasına girer girmez şutunda, kaleci Mert'in müdahale ettiği top yan direkten döndü. Boşta kalan topu uzaklaştırmaya çalışan Ozan Kabak'ın müdahalesinde Siger'e çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

73. dakikada ay-yıldızlı ekip beraberlik golüne çok yaklaştı. Deniz Türüç'ün sağ kanattan yaptığı ortada top savunmadan sekti. Boşta kalan meşin yuvarlağa Hakan Çalhanoğlu gelişine sert vuruşunda, kaleci Dibusz son anda meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topa bu kez Yusuf Yazıcı'nın şutunda ise Nego'dan seken meşin yuvarlağı Macaristan savunması uzaklaştırdı.

90+5. dakikada Macaristan farkı 2'ye yükseltti. Milli takımın kullandığı kornerde Macaristan savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. Boşta kalan topu kapan ve Nazım'dan kurtaran Varga, ceza sahası önüne kadar geldi. Bu oyuncunun sağ ayağıyla sert şutunda, Mert'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Haberin Devamı

Mücadeleyi Macaristan 2-0 kazandı.

İLK 11'LER:

Macaristan: Dibusz, Lang, Hangya, Attila Szalai, Fiola, Nego, Nagy, Kalmar, Siger, Könyves, Nikolic

Türkiye: Mert, Nazım Sangare, Merih, Ozan Kabak, Caner, Mahmut, Ozan Tufan, İrfan Can, Hakan Çalhanoğlu, Kenan, Cenk Tosun

MAÇTAN NOTLAR 

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçında Budapeşte'de Macaristan'a konuk olan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Şenol Güneş, Rusya ile oynanan son karşılaşmaya göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti.

Ay-yıldızlı ekibin Rusya ile oynadığı grup maçında ilk 11'de sahaya çıkan oyunculardan Cengiz Ünder cezalı olması, Zeki Çelik de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kaan Ayhan ve Okay Yokuşlu ise yedekler arasında forma bekledi.

Deneyimli teknik adam, bu dört ismin yerine Ozan Kabak, Nazım Sangare, Mahmut Tekdemir ve İrfan Can Kahveci'ye ilk 11'de şans verdi.

Türkiye, Macaristan mücadelesinde, Mert Günok, Nazım Sangare, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Cenk Tosun 11'iyle sahaya çıktı.

Haberin Devamı