Milli Takım Almanya'da Can Uzun isyanı! 'Süper yetenek kararını verdi'

Almanya'da Can Uzun isyanı! 'Süper yetenek kararını verdi'

04.03.2024 - 18:42 | Son Güncellenme:

Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'de forma giyen Can Uzun'un tercihini Türkiye'den yana kullanması Alman basınında geniş yer buldu. Kenan Yıldız'ın ardından Can Uzun'un da Türkiye'yi tercih etmesiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Almanyada Can Uzun isyanı Süper yetenek kararını verdi

Almanya Milli Takımı'nın gündemindeki Can Uzun, tercihini Türkiye'den yana kullandığını açıkladı. Can Uzun'un Türkiye'yi tercih etmesi sonrası Alman basınında dikkat çeken başlıklar atıldı.

Haberin Devamı

Can Uzun, Türkiye tercihini sosyal medya hesabından duyururken, "Kalbimin sesini dinledim" ifadelerini kullandı. Can Uzun'un Türkiye'yi tercih etmesi sonrası Alman basınında yer alan haberlerde kullanılan ifadeler büyük ses getirdi.

BILD'in haberinde, "Türkiye Futbol Federasyonu, Kenan Yıldız'dan sonra bir üst düzey yıldızı daha kaptı" denildi.

Kicker'ın haberinde Can Uzun 'mücevher' olarak tanımlandı: "Almanya Futbol Federasyonu eli boş döndü: Nürnberg'in mücevheri Can Uzun, Türkiye lehine karar verdi."

Spox'un haberinde ise, "Süper yetenek Can Uzun kararını verdi" ifadeleri kullanıldı.

Almanya Futbol Federasyonu'nun teklifini Can Uzun'un kabul etmediğini belirten Sport1, "Almanya Futbol Federasyonu, Nürnberg'in hücumdaki cevheri Can Uzun için yaptığı tekliften eli boş döndü. 18 yaşındaki oyuncu geleceğini Türk Milli Takımı'nda sürdürmeye karar verdi" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Sporschau'da yer alan haberde ise, "FC Nürnberg'in olağanüstü yeteneği Can Uzun, Almanya Futbol Federasyonu'nu reddetti ve gelecekte Türk Milli Takımı için oynayacak" denildi.

Almanya Futbol Federasyonu'nda görevli Andreas Rettig açıklamasında, "Bizim işimiz her yetenek için mücadele etmek, onlara ilham vermek ve onları kendimize çekmek. Can ve babası bizim üzerimizde mükemmel bir izlenim bıraktı. Ama onun göğsünde atan iki kalp var. Rudi, Toni di Salvo ve ben bu kararın onun için ne kadar zor olduğunu hissediyoruz. Kişisel tercihine saygı duyuyor ve Can'a gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Yazarlar