İspanya La Liga Son dakika - Avrupa Süper Ligi, UEFA’yı mahkemeye veriyor

Son dakika - Avrupa Süper Ligi, UEFA’yı mahkemeye veriyor  

25.04.2021 - 14:59 | Son Güncellenme:

Real Madrid ve Avrupa Süper Ligi başkanı Florentino Perez, Avrupa kupalarının tek düzenleyicisi olamayacağını düşündüğü UEFA’ya karşı antitröst davası açmaya hazırlanıyor. 

Son dakika - Avrupa Süper Ligi, UEFA’yı mahkemeye veriyor

12 dev kulübün bir araya gelerek oluşturdukları Avrupa Süper Ligi projesi şimdilik askıya alındı. Kurucu ekiplerin birer birer yeni oluşumdan ayrıldıklarını açıklamalarının ardından projeyi pratikte uygulama imkanı kalmadı.  

Haberin Devamı

Ancak Real Madrid kulübü, bu yeni oluşumdan ayrıldığına yönelik bir açıklama yapmadı. İspanyol ekibinin ve aynı zamanda Avrupa Süper Ligi’nin başkanı Florentino Perez’in konuyu yargıya taşımaya hazırlandığı ortaya çıktı.  

‘Asıl savaş henüz başlamamış olabilir’  

Corriere della Sera’nın ‘asıl savaş henüz başlamamış olabilir’ ifadelerini barındıran haberine göre Avrupa Süper Ligi projesi sona ermedi ve Florentino Perez, UEFA’yı dava etmeye hazırlanıyor. Bu girişime dahil olan ekiplere UEFA tarafından ceza verilip verilmeyeceği merakla beklenirken, Süper Lig cephesinde de bu şekilde bir gelişme meydana geldiği bildirildi.   

Bu alanda tekel oluştuğunu düşünüyor 

Florentino Perez’in, kulüplerin alternatif turnuvalar yaratma girişimlerini engelleyen UEFA’nın bu alanda tekel oluşturduğunu düşündüğü ifade edildi. Real Madrid başkanının, UEFA’nın Avrupa kupalarının tek düzenleyicisi olamayacağına inandığı ve bu yüzden anti-tröst şikayetinde bulunmayı istediği belirtildi.

Haberin Devamı